Merhaba arkadaşlar. i5 13600K, ASUS Prime Z490 ikilisinden MSI MPG Z790 Edge Wi-Fi i5 13600K'ya gecmistim bundan 5 gün önce ama sistemde oyundan atma gibi sorunlar yasiyordum. Isıları da bir şekilde 70'lere indirmistim işlemcinin çozemedigim sekilde oyunlardan 20 dakika sonra atiyordu. Ekran kartinda sorun oldugunu dusunmuyorum. Daha onceki sistemimde sorunsuz kullandim 2 sene boyunca.
Bu sebepten iade olusturdum geri gönderdim buyuk bir ihtimal iadesi 5 gun oldugu icin onaylanacak.
Iade onaylaninca 14 bin TL gibi bir bütçem olacak. Artı 2 bin daha eklemesem iyi olur ama tavsiyelere göre ekleyeceğim.
Bugüne kadar hep Intel kullandım. AMD'de de Ryzen 7 3700X vakasindan sonra hiç Intel'de sorun yasamamistim. i5 13600K'ya kadar simdi sizden sistem tavsiyesi bekliyorum.
4 parça olacak şekilde:
Tavsiyeler tabii ki AMD de olur ama bana sorun yasatmayacak ısınmayacak şekilde, voltaj falan ayarlarindan hiç anlamıyorum, sadece oyun odakliyim.
Kafamdaki sistem:
Elimdeki mevcut parçalar:
Şimdiden teşekkürler.
Bu sebepten iade olusturdum geri gönderdim buyuk bir ihtimal iadesi 5 gun oldugu icin onaylanacak.
Iade onaylaninca 14 bin TL gibi bir bütçem olacak. Artı 2 bin daha eklemesem iyi olur ama tavsiyelere göre ekleyeceğim.
Bugüne kadar hep Intel kullandım. AMD'de de Ryzen 7 3700X vakasindan sonra hiç Intel'de sorun yasamamistim. i5 13600K'ya kadar simdi sizden sistem tavsiyesi bekliyorum.
4 parça olacak şekilde:
- Anakart.
- İşlemci.
- İşlemci soğutucusu.
- 16 PIN'i olacak tam modüler güç kaynaği.
Tavsiyeler tabii ki AMD de olur ama bana sorun yasatmayacak ısınmayacak şekilde, voltaj falan ayarlarindan hiç anlamıyorum, sadece oyun odakliyim.
Kafamdaki sistem:
- i5 13400F.
- MSI MAG H670 tomhawk Wi-Fi DDR.
- Corsair H100 sıvı sogutma.
- Corsair RM750 Gold tam modulur.
Elimdeki mevcut parçalar:
- MSI RTX 3070 3X Ventus.
- 1 TB SanDisk Ultra NVMe.
- 1 TB Samsung 980 NVMe.
- 1+1 toplamda 2 TB Kixoi SSD.
- 480 GB Seagate Barracuda SSD.
- Thermaltake G33 Commander kasa + Thermaltake moduler olmayan TRS750W guc kaynaği.
- MSI Frozr L kule tipi soğutma.
- 4x8 = 32 GB 3600 MHz Corsair Vengeance RGB Pro
Şimdiden teşekkürler.
Son düzenleyen: Moderatör: