144 Hz 24" monitör önerisi

Birkaç yorumda bulunayım o zaman. Zamanında çok araştırmıştım. Tabii ki işin çok uzmanı değilim, haberin olsun.
Renk açısından en iyisi IPS panel. Ama siyah konusunda en iyisi VA panel.
Monitör gecikmelerinde en iyi panel TN paneldir, ama TN panelle hikayeli oyunlar veya filmler izlersen kötü bir renk kalitesi vardır ve zevk almazsın. Ki IPS panellerde bildiğim kadarıyla yavaş yavaş gecikmeler konusunda iyileştiler.(Rapid IPS, nano IPS özellikle).
Bir de monitörlerde renk derinliği vardır. 8 bit iyidir. Bir de 10 bit vardır. Ama bu 10 bit tabii ki 8 Bit'in yazılımla yükseltilmiş hali oluyor çoğu uygun fiyatlı monitörde. Bu olayın ismi 8 bit + frc diye geçer monitör özelliklerinde. En iyisi olsun, para önemli değil diyorsan gerçek 10 bit al.
Gecikme süresi 1 ms tavsiye ederim. Ama çoğu IPS ve VA panelde bu MPRT oluyor. 1 ms GtG olan IPS'ler daha iyidir.
1080p istiyorsan 24 inç, 2K alıyorsan 27 inç olmalı.
Renk gamutu var. Renklerin ne kadarını gösterebileceğini gösteren bir özellik. O kısımlar karışık, ben anlamıyorum. Onları iyice araştır.(100 sRGB, 130 Adobe RGB gibi).
Bu kadar.

Aşağıdaki siteden monitör karşılaştırması yapabilirsin.

Hocam ilginiz için çok teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız. Araştıracağım. Bir de sizden 24 inç önerdiğiniz bir monitör link bırakırsanız iyi olur.

ASUS TUF Gaming VG24VQ
Şiddetle önermiyorum. 2 kere garantiye gitti panel probleminden dolayı tekrar göndereceğim. Kronik ghosting probleminden bahsetmiyorum bile.

Aktif olarak kullanıyorum. Ölü piksel vb olmadı bende ama biraz ışık hüzmesi var.
Hocam ghosting sorununu görmezden mi geliyorsunuz yoksa bir çözümünü mü buldunuz?

Şiddetle önermiyorum. 2 kere garantiye gitti panel probleminden dolayı tekrar göndereceğim. Kronik ghosting probleminden bahsetmiyorum bile.

Hocam ghosting sorununu görmezden mi geliyorsunuz yoksa bir çözümünü mü buldunuz?

Ghosting yok ki bende :D. Olsaydı 1dk bekletmez garantiye gönderirdim, ışık hüzmesi garanti kapsamı dışında. Zaten zifiri karanlık odada siyah ekrana bakmadan belli olmuyor, ölü piksel hiç yok.

Hocam çok hoşuma gitti gerçekten ama bütçemi aşamam teşekkür ederim yine de. Bir de 27 inç fazla büyük değil mi acaba? İlk defa monitör alacağımda 24 en ideali diyorlar.
Şöyle söyleyeyim bende senelerdir 24 kullanıyordum bilgisayar masamın konumundan dolayı ama 27'ye geçince aydınlanma yaşadım. 27 gayet ideal bence sık sık FPS oyunları oynayan biri olarakta hiç sıkıntı çekmedim. 27'den sonra bana göre büyüğe kaçıyor. Zamanında bu ekranı 2 bin TL'ye almıştım ama sonra kendi hatam yüzünden kırıldı ve memnun kaldığım için tekrar aynı ekrandan aldım. Yani bana soracak olursan kaçırılmayacak fırsat çünkü 240 Hz farkını FPS oyuncusuysan baya bir hissedeceksin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı