144 Hz Mönitör Tavsiyesi

Hiçbir panelde abartılacak derecede bir renk hazzı yok zaten. Hepsi pazarlama stratejisi. Evet, panellerin birbirlerinden üstünlüğü olduğu aşikar ama diğer cilalamalar tamamen hikaye.

75Hz, 75 FPS'i ekranda net olarak hissedeceğin anlamına geliyor. O yüzden sorun çıkmaz. Yüksek grafiklerde 75 FPS iyidir. İleride yükseltirsin monitörü.
Gecikme süresi 5ms ile 1 ms arasında gözle görülür bir fark oluyormu peki ? burdaki 5ms 1 saniyenin 200de 1 i değilmi ?

Gecikme süresi 5ms ile 1 ms arasında gözle görülür bir fark oluyormu peki ? burdaki 5ms 1 saniyenin 200de 1 i değilmi ?

Evet, oyunlarda karakterini v.b. kontrol ederken, ani dönüşlerde blurlu görüntüler gözüne çarpıyor. Bunu fark etmediğini iddia edenlerin birçoğu 5ms'ten sonra 1ms kullanmadıkları için bu durumu dile getiriyorlar veya göz hassasiyetleri normalin altında.

Ek olarak sorduğun Hz sorusunun kıyasını buradan yapabilirsin:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet, oyunlarda karakterini v.b. kontrol ederken, ani dönüşlerde blurlu görüntüler gözüne çarpıyor. Bunu fark etmediğini iddia edenlerin birçoğu 5ms'ten sonra 1ms kullanmadıkları için bu durumu dile getiriyorlar veya göz hassasiyetleri normalin altında.

Ek olarak sorduğun Hz sorusunun kıyasını buradan yapabilirsin:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Video çok faydalı oldu gerçekten teşekkürler.

Bu arada nerede ne zaman okuduğumu hatırlamıyorum ama aklımın bir köşesinde yer etmiş. Curvet monitörlerde düz çizgi çekmek sıkıntı oluyormuş. Ne kadar doğrudur yada ne kadar doğru hatırlıyorum emin değilim bir araştırın.

ASUS VG248QE modeli Vatan'da 1450 liraya düştü ve aklımdan geçen bir model hala fakat Freesync teknolojisisi olmayan bir model, bu sizce bir problem midir ? Aoc 2460pf ve Viewsonig xg2401 modelleri arasından sıyrılan bir model ama dediğim gibi Freesync olmaması bir eksik diyebilir miyiz ? Ekran kartım R9 380X.

ASUS VG248QE modeli Vatan'da 1450 liraya düştü ve aklımdan geçen bir model hala fakat Freesync teknolojisisi olmayan bir model, bu sizce bir problem midir ? Aoc 2460pf ve Viewsonig xg2401 modelleri arasından sıyrılan bir model ama dediğim gibi Freesync olmaması bir eksik diyebilir miyiz ? Ekran kartım R9 380X.

Zaten 144Hz, FreeSync'i ne yapacaksın dostum? :) Kaldı ki ekran kartın AMD'nin en üst ekran kartı değil. Yani rahatlıkla seçebilirsin. Aynı monitörü kullanıyorum ayrıca. Memnunum.

İndirimleri kaçırdınız sanıyorum, monitörün fiyatına kendim bakmadım fakat MSI MAG241C monitörün 1200 TL olduğunu söyleyenler vardı. Buradan bakabilirsiniz.
Monitörün 144 HZ oluşu, bugünkü ekran kartı ile ihtiyaç duyulmayacağı, ileri de erkan kartı değişimi ile keşke almışken freesync alsaydım dedirtebilir.

İndirimleri gördüm ama şu an alma durumum yoktu 2 hafta sonra alacağım. Performans benim için fazla önemli olduğu ve bütçemin maksimum 1700 civarı olduğu için TN panel bir mönitör alma durumundayım. VA panel mönitör input lag değeri vs olsun beni tatmin eder mi kararsızım.

@Viktor R3znov FPS dalgalanmalarında kırılmalar yaşıyor musun ? Ben hayatımda böyle kararsız kalmadım ya biraz cahil olmak en iyisi :)

144 FPS'in üzerine çıkarsan, 144Hz ve altında olan her monitörde o durumu yaşarsın. Ben tüm oyunları max 144 FPS ile sınırlandırdım ve çok akıcı. Herhangi bir kırılma yok. Zaten R9 ile hatrı sayılır grafiklerde CS: GO dışında, 144 FPS'in üzerine çıkabileceğin pek oyun yok. O yüzden Asus'u tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı