144 Hz Mönitör Tavsiyesi

Viewsonic'in 24 inç TN panelli monitörünü kullanıyorum. Kullanmadan önce gözümde uzağı görememe gibi bir sorun yoktu. 5 ay düzenli bilgisayar kullanımı sonrasında gözümde uzağı görememe sorunu oluştu. Bunun nedeni TN panel bir monitör kullanmam mı, yoksa ekran büyüklüğü mü, yoksa oyunların göz sağlığı konusunda etkisi mi bilemem fakat TN panelin eye-care özelliği olmadan gözlere ciddi zarar verebileceği söyleniyor. Halbu ki benim kullandığım modelde eye-care özelliği olmasına rağmen gözlerim bozuldu. Uzağa odaklanamıyorum, kesinlikle uzağı göremiyorum. Sırf bu yüzden bu ay sonuna göz doktorundan randevu aldım. Umarım kimse monitör yüzünden göz sağlığından olmaz.

Açıkcası monitörlerin sürekli duyduğum sorunlarına dair bilgim yok. Bende MAG27CQ modelini tavsiyeler üzerine aldım. Sürekli duyduğum, monitörün alınmasına yada alınmamasına etki edecek bir sürü teknik terimin hiç birinin şu an önemi yok. Taktım kullanıyorum, Freesync, ghosting, color banding vs vs nedir bunların hepsinin eskiden olduğu kadar önemi yok şu an benim için. Daha öncede yazdım kağıt üzerinde yazan, birilerinin bak bu önemli dediği şeylerle yönlenip alışveriş yapıyoruz, sanki bunların ne olduğunun ayrımını yapabiliyormuşuz gibi.
Black Friday indirimleri, 2-3 haftada bir yapılan KDV indirimlerinden farksızdı, bu kadar sabrettiyseniz araştırmanızı yapıp birkaç seçenek belirleyip indirim kollayın.

@Viktor R3znov teşekkür ederim cevabın benim için faydalı oldu.
@Slmnbrknk bence senin durumun mönitörle ilgili değil, son 5 ayda oluşan bir durum olmadığını düşünüyorum, geçmiş olsun.
@Zgrrs Haklısın. Bu terimlerin hepsi bir ürün aldıktan sonra önemini yitirecek ve kendimizi üzdüğümüz kadar değerli olmadığını anlayacağız teşekkürler cevabın için.

Bu arada IPS panele karşı bir ilgin oluştuysa içinde ukte kalmasın. Genellikle ortalıkta gezen bir resim var. O resim panellere göre bakış açısını içeriyor. IPS panel farklı açılardan bakıldığında daha temiz ve güzel renk sunar. Ekrana tam karşıdan bakıldığında tüm paneller (kaliteli cihazlar) hemen hemen birbirine yakın renkler verir. Tabii IPS bu konuda öndedir ama ah vah edecek kadar bir durum yaşamazsın. Ajansta işin tasarımıyla, metniyle uğraşan ve IPS panel kullanmak durumunda olan birisi olarak söylüyorum bunu. Eve geldiğimde de IPS paneli aramıyorum. O yüzden al geç. Sürekli sorular içinde boğulursan o cihazdan keyif alamazsın.

@Viktor R3znov Biliyorum dostum fazla şey bilmekten kararsız kalıyorum zaten IPS hiç düşünmüyorum. Asus VG248QE alacağım büyük ihtimal TN panel karşıtları olmasına rağmen
Beyler kusura bakmayın tekrar canlandırıyorum konuyu ama görüşlerim değişti. Asus VG248QE den vazgeçtim. Vazgeçme sebeplerim Flickerfree ve icare gibi göz sağlığı için faydalı teknolojileri barındırmaması ve Freesync olmaması. MSI Mag24c modeli aklımda fakat son zamanlarda fazlasıyla ölü piksel şikayeti oldu ve ek olarak sürücüsünü de bulamadım sitesine koyulmamış. AOC G2460PF uygun fiyatıyla alıp geçebilirim ya da ASUS MG248QR modeli gözüme çarpıyor ama AOC den 400 lira fazla olmasına değer mi ? Asus'un bu modeli için görüşünüz nedir ?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…