144 Hz Mönitör Tavsiyesi

İkinizde aynı şeyi savunuyorsunuz. Ayrıca bu paneller farklı bakış açılarında gösterebildiği renk kalitesine göre değerlendirilmiyor mu? Yani zaten insanlar bu tablo için daha fazla para ödemiyor mu?

Herkesin göz zevki farklı. Rekabetçi oyunların birçoğunda aşırı dinamik renkler ve yoğun ışık, oyunun oynanabilirliği açısından negatif bir etken. O yüzden insanlar tepkime süresi daha iyi olan TN panellere yöneliyor. Kimisi tasarım işi ile uğraşıyor ve renklere daha çok hakim olmak istiyor veya hikaye bazlı oyun oynuyor ve o hikayenin içinde kaybolmak istiyor. Bunun için de IPS panellere yöneliyor. Birçok seçenek var yani.

Ayrıca şu da bir gerçek: Bir zamanların kapitalist cilalaması olan RGB led ışıklı oyuncu ekipmanları, nasıl insanların paralarını sömürdüyse, şimdi de IPS paneller cilalanıyor.

Ek olarak bir mantık hatası var: Yukarıdaki arkadaşın paylaştığı resimdeki renklerde, panellere göre farklı yansımalar var. Ben o resime TN panel ile bakıyorum. Adam gelmiş, bak IPS'de böyle gözüküyor diye resim atıyor. Kardeşim, tamam da ben o renkleri şu an TN panel ile görüyorum. Ya da öneri verdiği adam TN panelle görüyor. Bak, şöyle gözüküyor diye resim atmanın alemi ne?

Veya ben o renkleri, TN panel ile 3 farklı şekilde görebiliyorsam demek ki benim TN panel de o kalitede gösterebiliyor :D İşte ben böyle şeylere tilt oluyorum. Bu da bir gerçek ki; ince renk ve ışık ayarları ile çok güzel renk kombinasyonlarını yakalayabilmek mümkün.

Arkadaşlar herkesin cevabını okudum teşekkür ediyorum. Msi modelinin performansı kağıt üstünde 1ms ve 144hz olan durum(!) TN panel gibi performans verip Cs go gibi oyunlarda beni memnun eder mi ve kavisli olmasının dezavantajı olur mu ?

Son düzenleme:
Arkadaşlar herkesin cevabını okudum teşekkür ediyorum. Msi modelinin performansı kağıt üstünde 1ms ve 144hz olan durum(!) TN panel gibi performans verip Cs go gibi oyunlarda beni memnun eder mi ve kavisli olmasının dezavantajı olur mu ?
Bu soruyu biri cevaplarsa iyi olur bende uzun zamandır monitör araştırıyorum ve curved bir monitör alacağım sanırım

23 kasımda RTX 2070 ekran kartı ve Ryzen 7 2700x işlemci alıcam ama açıkçası bütcemi o donanımlarda sınırına kadar kullanıyorum. 500 750 lira civarı bir monitör almak istiyorum. 144 hz ile 75 hz monitör arasında nasıl bir fark olur. Yeni konu açıp forumu kirletmek istemedim.

Bu soruyu biri cevaplarsa iyi olur bende uzun zamandır monitör araştırıyorum ve curved bir monitör alacağım sanırım
Mag27cq aldım henüz hiçbir şeyini test etme, ayarlama yada kullanma şansını da bulamadım fakat ekranın karşısına oturduğum kadarı ile curved oluşu ile ilgili en ufak sıkıntı yaşamadım. Sıkıntı yaşanacaksa bile görsel olarak verdiği haz sanıyorum telafi edecektir. VA nın övüldüğü kadar bir farkını göremedim hatta renkler biraz silik gibi bir hissiyata da kapılıyorum ama dediğim gibi ne bir ayar yaptım ne de neyin nasıl yapılacağına dair fikrim var. Yavaş yavaş zaman buldukça kurcalayacağım.

23 kasımda RTX 2070 ekran kartı ve Ryzen 7 2700x işlemci alıcam ama açıkçası bütcemi o donanımlarda sınırına kadar kullanıyorum. 500 750 lira civarı bir monitör almak istiyorum. 144 hz ile 75 hz monitör arasında nasıl bir fark olur. Yeni konu açıp forumu kirletmek istemedim.

O işlemci ve ekran kartına karşılık 75Hz monitör, performansını epeyce bir sınırlandırmak olur.

O işlemci ve ekran kartına karşılık 75Hz monitör, performansını epeyce bir sınırlandırmak olur.
Ben oyuncu değilim daha çok 3d max , Lumion, Auto Cad, Vray (render) gibi programlar kullancam. Render süresinin kısa olması için işlemci ve ekran kartının güçlü olmasını istiyorum ama arada bir oyuna girdiğimde de 75 hz lik Monitör oyun kalitesi bakımından sorun çıkartır mı ?

Mag27cq aldım henüz hiçbir şeyini test etme, ayarlama yada kullanma şansını da bulamadım fakat ekranın karşısına oturduğum kadarı ile curved oluşu ile ilgili en ufak sıkıntı yaşamadım. Sıkıntı yaşanacaksa bile görsel olarak verdiği haz sanıyorum telafi edecektir. VA nın övüldüğü kadar bir farkını göremedim hatta renkler biraz silik gibi bir hissiyata da kapılıyorum ama dediğim gibi ne bir ayar yaptım ne de neyin nasıl yapılacağına dair fikrim var. Yavaş yavaş zaman buldukça kurcalayacağım.

Hiçbir panelde abartılacak derecede bir renk hazzı yok zaten. Hepsi pazarlama stratejisi. Evet, panellerin birbirlerinden üstünlüğü olduğu aşikar ama diğer cilalamalar tamamen hikaye.
Ben oyuncu değilim daha çok 3d max , Lumion, Auto Cad, Vray (render) gibi programlar kullancam. Render süresinin kısa olması için işlemci ve ekran kartının güçlü olmasını istiyorum ama arada bir oyuna girdiğimde de 75 hz lik Monitör oyun kalitesi bakımından sorun çıkartır mı ?

75Hz, 75 FPS'i ekranda net olarak hissedeceğin anlamına geliyor. O yüzden sorun çıkmaz. Yüksek grafiklerde 75 FPS iyidir. İleride yükseltirsin monitörü.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı