Slmnbrknk
Hectopat
Daha fazla
Viewsonic'in 24 inç TN panelli monitörünü kullanıyorum. Kullanmadan önce gözümde uzağı görememe gibi bir sorun yoktu. 5 ay düzenli bilgisayar kullanımı sonrasında gözümde uzağı görememe sorunu oluştu. Bunun nedeni TN panel bir monitör kullanmam mı, yoksa ekran büyüklüğü mü, yoksa oyunların göz sağlığı konusunda etkisi mi bilemem fakat TN panelin eye-care özelliği olmadan gözlere ciddi zarar verebileceği söyleniyor. Halbu ki benim kullandığım modelde eye-care özelliği olmasına rağmen gözlerim bozuldu. Uzağa odaklanamıyorum, kesinlikle uzağı göremiyorum. Sırf bu yüzden bu ay sonuna göz doktorundan randevu aldım. Umarım kimse monitör yüzünden göz sağlığından olmaz.144 Hz bir mönitöre terfi etmek istiyorum. Fazlasıyla araştırma da yaptım fakat kafamda netleştiremedim ne almam gerektiğini yardımınıza ihtiyacım var. Oyun ağırlıklı bir kullanımım olacak. 1080p ve 24" büyüklüğü bana ideal olan ölçüler. Aklımdaki modeller
- SAMSUNG 24.5" LS25HG50FQMXUF
- AOC 24" G2460PF
- ASUS 24" VG248QE
-MSI Optix MAG24C
MSI modele yakın hissediyorum kendimi VA panel avantajıyla diğer TN panellerden daha iyi bir görüntü elde etmem ve onlar kadar da iyi bir performans almam. Curve olması benim için artı veya eksi değil. MSI modeliyle ilgili görüşleriniz neler, Vatandaki çalışan bana Asus modelini öneriyor arkadaşıma da o mönitörü aldım ayrıca Black Ops 4 hediyesi de varmış şu an. Öneriniz nedir ? TN panel olanlar arasında kalırsak eğer Samsung modeli en uygun olanı diğerlerinden farkı yoksa ona da yönelebilirim. Görüşlerinizi bekliyorum.