144 Hz monitör laptoptaki ısıyı yükseltir mi?

Daha fazla  
Monitör
ViewSonic Vx2458
Arkadaşlar merhaba. Laptop ile masaüstü arasında kaldım ama galiba taşınabilir olduğu için laptop alacağım. Dediğim gibi kararım kesin değil. Hâlâ bilgileri topluyorum, öyle karar vereceğim.😀

Laptop alırsam 144 Hz ekrana bağlamayı düşünüyorum. MUX Switch olmayacağı için laptop ekranındaki görüntüyü kapatıp monitöre aktarırsam performans artışı yaşayacağımı biliyorum. Lakin monitörü bağladıktan sonra USB yolundan harici klavyede bağlayacağım. Bu iki ekipmanı bağladıktan sonra laptop çok ısınır mı? (klavyedeki ışığı kapatırım, ısınmasın diye.)
Alacağım model Lenovo Ideapad 3 RTX 3060 modeli olacak. Bu modelde en fazla 3 USB çıkışı var, 3 USB çıkışı bana yetmeyebilir, internette USB çoklayıcılar satılıyor onlardan alınır mı? DP port ve HDMI var monitörü DisplayPort'tan bağlarım.
Yardımcı olur musunuz? Cevaplarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır harici klavye ısınmaya sebep olmaz.
Ekran da ısınmaya sebep olmaz önemli olan bilgisayarda ne yapılacağı oyun oynarsan doğal olarak ekran kartı ısınacaktır.
Evet USB çoklayıcılar işe yarıyor.
DP bağlantısı yapman daha doğru olur.

Klavyenin ışığını kapatmanıza gerek yok, hiçbir fark yaratmayacaktır. USB çoklayıcı alınabilir tabii. Ben de kullanıyorum şu an çoklayıcı, 3 USB ile masaüstü alternatifi gibi kullanmak imkansız.

Şöyle bir tavsiye vereyim, sizinkinde nasıl olur bilmiyorum ama bazı laptopların fanları kapak kapalıyken daha yavaş dönüyor. Kapağı mümkünse kapatmayın ya da tam kapalı olmasın.

Hayır harici klavye ısınmaya sebep olmaz.
Ekran da ısınmaya sebep olmaz önemli olan bilgisayarda ne yapılacağı oyun oynarsan doğal olarak ekran kartı ısınacaktır.
Evet USB çoklayıcılar işe yarıyor.
DP bağlantısı yapman daha doğru olur.

Fazla ışıklı ekipmanlar ısınmayı arttırmıyor muydu?

Klavyenin ışığını kapatmanıza gerek yok, hiçbir fark yaratmayacaktır. USB çoklayıcı alınabilir tabii. Ben de kullanıyorum şu an çoklayıcı, 3 USB ile masaüstü alternatifi gibi kullanmak imkansız.

Şöyle bir tavsiye vereyim, sizinkinde nasıl olur bilmiyorum ama bazı laptopların fanları kapak kapalıyken daha yavaş dönüyor. Kapağı mümkünse kapatmayın ya da tam kapalı olmasın.

Işıklı ekipmanlar şarjı çabuk bitiriyor. Bu durumda performans kaybı yaşanmaz mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Işıklı ekipmanlar şarjı çabuk bitiriyor bu durumda performans kaybı yaşanmaz mı?
Oyun oynarken zaten şarja takılı şekilde oynamalısınız, yoksa epey performans düşüşü yaşarsınız. Sorun olmaz yani.

O konuda bilgim yok. Artırsa bile ne kadar fark edilecek ki? Oyun deneyiminizi baltalayacak kadar artacağını düşünmüyorum.

@Expertmurderer_08
Klavye ışığı çok az etkileyecektir. Hatta önemsemenize gerek bile yok. 144Hz dolaylı yoldan ısınmaya yol açabilir. Oyunu 60Hz monitörde 60 FPS sabit oynamakla 144Hz monitörde 144 FPS oynamak ayrı bir durum. FPS sabitlemiyorsanız fark olmayacaktır. Ayrıca 144Hz monitör kullanmak laptopun boşta kullanım değerlerini yükseltebilir. Bu yüzden boştaki sıcaklıklar yükselebilir.
Şu an laptopu masaüstü gibi kullanıyorum. Cihaz soğutması iyiyse sorun olmayacaktır.

Son düzenleme:
@Expertmurderer_08
Klavye ışığı çok az etkileyecektir. Hatta önemsemenize gerek bile yok. 144Hz dolaylı yoldan ısınmaya yol açabilir. Oyunu 60Hz monitörde 60Hz sabit oynamakla 144Hz monitörde 144Hz oynamak ayrı bir durum. FPS sabitlemiyorsanız fark olmayacaktır. Ayrıca 144Hz monitör kullanmak laptopun boşta kullanım değerlerini yükseltebilir. Bu yüzden boştaki sıcaklıklar yükselebilir.
Şu an laptopu masaüstü gibi kullanıyorum. Cihaz soğutması iyiyse sorun olmayacaktır.

Dediğinizi tam anlayamadım 144 Hz monitörde 144 Hz sabit oynamak nasıl bir şey ifade etmez? Cevaplar mısınız?

@Expertmurderer_08
Aynı oyunu sabit 60FPS oynamak ile 144FPS oynamak sisteme farklı güç tüketimi harcatır. Aynı sistemle aynı oyunu sabit 60 FPS oynamak sisteme daha az güç tükettimi sağlayacağı icin daha az ısınacaktır. Siz zaten FPS sabitlemeden oynuyorsanız ısınma anlamında fark olmayacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı