144 Hz Monitör Önerisi ve Karşılaştırması

Neden? Bir zararı mı var?

Ben de Samsung öneririm. Hem oyun için, hem de diğer kullanımlar için gayet iyi bir monitör.
Tabiki de bir zararı yok fakat kullanmayacağım teknolojiye para veriyorum. Piyasadaki g-sync monitörler pahalı olduğu için mecbur kalıyoruz.

Bir diğer merak ettiğim şey ise benq xl2430 monitörün neden samsung lc24fg70 monitörden pahalı olduğu, artıları ve eksileri nelerdir ? Cevaplarsanız sevinirim.

Tabiki de bir zararı yok fakat kullanmayacağım teknolojiye para veriyorum. Piyasadaki g-sync monitörler pahalı olduğu için mecbur kalıyoruz.

Bir diğer merak ettiğim şey ise benq xl2430 monitörün neden samsung lc24fg70 monitörden pahalı olduğu, artıları ve eksileri nelerdir ? Cevaplarsanız sevinirim.
Renkleri soluk. TN panel. G-Sync istiyorsanız onu alın o zaman. Bu fiyata FreeSync var.

Renkleri soluk. TN panel. G-Sync istiyorsanız onu alın o zaman. Bu fiyata FreeSync var.
Benq ve Samsung ikiside FreeSync diye biliyorum. Samsung'un özellikleri Benq'ya göre çok çok daha iyi gözüküyor fakat Samsung 1500 tl iken Benq 1700 tl civarları seyrediyor. Bu 200 tl farkın sebebi nedir ?Benq'nun ne gibi bir artısı var ? Onu merak ediyorum.

Sadece Samsung modelinde FreeSync özelliği var. Aradaki 200 TL'lik farkı fiyat politikasına bağlıyorum. BenQ'un Samsung'a olan artı yönünü bulamadım. :)

Konunun üzerinden zaman geçmiş ama yazmadan edemedim. Yani bazen inanılmaz yanlış bilgilendirmeler yapılıyor bu forumda. Konu sahibi, oyuncu monitörü seçenekleri sunup öneri bekliyor. Curved ekran öneriliyor. :LOL:...
Aralarında en iyisi; birçok profesyonel oyuncu tarafından tercih edilen ve uluslararası E-Sports turnuvalarında kullanılan BenQ'dur. BenQ monitörlerin bir çok özelliği bulunur ki benim en çok hoşuma giden Black Equalizer'dir.
4211'i eleyin baya eski bir model. Ancak 2430 olur.

24'' seviyesinde Asus VG248QE ve BenQ XL2430 birbirlerine en yakın modeller. 1080p için ikisinden birisini tercih edebilirsiniz.

27'' seviyesinde alacak olursam mutlaka 1440p alırım. 1080p 27'' için uygun bir çözünürlük değil çünkü.

Konunun üzerinden zaman geçmiş ama yazmadan edemedim. Yani bazen inanılmaz yanlış bilgilendirmeler yapılıyor bu forumda. Konu sahibi, oyuncu monitörü seçenekleri sunup öneri bekliyor. Curved ekran öneriliyor. :LOL:...
Aralarında en iyisi; birçok profesyonel oyuncu tarafından tercih edilen ve uluslararası E-Sports turnuvalarında kullanılan BenQ'dur. BenQ monitörlerin bir çok özelliği bulunur ki benim en çok hoşuma giden Black Equalizer'dir.
4211'i eleyin baya eski bir model. Ancak 2430 olur.

24'' seviyesinde Asus VG248QE ve BenQ XL2430 birbirlerine en yakın modeller. 1080p için ikisinden birisini tercih edebilirsiniz.

27'' seviyesinde alacak olursam mutlaka 1440p alırım. 1080p 27'' için uygun bir çözünürlük değil çünkü.

Konuyu hortlatmanız bir yana, yukarıdaki bilgiler neden doğru olduğu teknik olarak açıklanmasına rağmen hala sadece firma fanboyluğu ve önyargınız yüzünden boş yapmışsınız. Curved monitörlerde de oyun oynanır, 27" monitörde 1080p görüntü de herhangi bir sorun olmadan izlenebilir. Paneller arasındaki fark, marka adları arasında oluşan farktan çok daha önemlidir.

Konuyu hortlatmanız bir yana, yukarıdaki bilgiler neden doğru olduğu teknik olarak açıklanmasına rağmen hala sadece firma fanboyluğu ve önyargınız yüzünden boş yapmışsınız. Curved monitörlerde de oyun oynanır, 27" monitörde 1080p görüntü de herhangi bir sorun olmadan izlenebilir. Paneller arasındaki fark, marka adları arasında oluşan farktan çok daha önemlidir.

Yanlış bilgi vermeye devam ediyorsunuz, üstüne üstlük hiçbir argüman sunmadan ''boş yapma'' deme saygısızlığında bulunuyorsunuz.

Arkadaşlar her okuduğunuzu dinlemeyin. Mutlaka kendiniz araştırıp öyle satın alın.

Elbette 27'' ekranda 1080p ile kullanıma devam edebilirsiniz. Ancak bu hiçbir sorun olmadığı anlamına mı gelmektedir? Hayır. Şöyle ki; 1080p alacaksanız 27'' almayın derim. 27 inç'te 1080p yapmaya kalktığınızda piksel oranı 1:1 şeklinde örtüşmeyecek. dolayısıyla 24'' bir monitörle 1080p kullanarak alacağınız verimden daha az verim alacaksınız. Özetle 27'' ekranlar 1080p yapınca 24 inç'e göre daha az keskin ve pikseli dağıtmak için daha fazla bulanık olacak(24 inçe göre diyorum dikkat).

Bunun dışında elbette ki bir sorun sezemeyeceksiniz. Ancak sıfırdan monitör önerisi isteğinde bulunan birisine 24'' duruken, maksimum 1080p destekleyen 27'' al demek yanlış olur.

O yüzden 1080p için 24 inç olmalı/olsa daha iyi olur.

Profesyonel oyuncu olupta curved kullanan görmedim, göremedim. Belki birkaç tanedir. Bilemem. Gördüklerimin %90'ı 24 inç 1080p kullanmakta. Markalarda Asus ve BenQ ağırlığında seyretmektedir. IPS panel elbette daha iyi ama şu an diğer modellerde oldukça pahalılar.
Bu yüzden TN almakta sakınca yok.

Edit: Son bir konu; bu tür durumlarda konuyu hortlatmak durumundayım. Bundan aylar sonra bile birisi Google'dan rastlayıp gelip buradan yanlış bilgi edinebilir. Doğruları yazmakta fayda var.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı