144 Hz monitör tavsiyesi

@allmightymihawk

sizce benq zowie xl2411k alınır mı? Fps odaklı oyunlar oynuyorum. Freesync olmaması beni soğuttu biraz, Freesync bu kadar önemli mi? Cpu Ryzen5 2600 gpu shappire rx590 @BenQ Türkiye ?

Merhaba Zsoner,

FreeSync vb. Sync teknolojileri eğer sisteminiz oyunadığınız oyunu çok yüksek fps'te oynamak için yeterli değilse ekran kartının ürettiği fps ve monitörün sağladığı saniye başı kare sayısı arasında büyük farkların olduğu ya da ekran kartının ürettiği fps konusunda büyük dalgalanmalar yaşandığı durumlarda oluşan görüntü problemlerinin önüne geçmek için kullanılır. Adından da anlaşılacağı gibi gelen ve gösterilen görüntülerin gösterim anlarını senkronize eder. Bu senkronizasyon işlemi sırasında da tabi bir tarafın yavaşlaması gerekmektedir.

Genellikle daha yüksek fps'lerde bu problemler yaşanmaktadır. Bu noktada her ürünümüzde FreeSync ya da G-Sync teknolojisini kullanmamaktayız.

Eğer FPS oyunları oynuyorsanız şu an 144hz modellerimiz arasındaki en güncel modelimiz XL2411K modelimiz. Valorant, CS:GO vb. oyunlarda size büyük fayda sağlayacak Color Vibrance, Black eQualizer ve DyAc gibi önemli teknolojiler mevcut. Ayrıca yeni gelen güncelleme ile Paylaşılabilir XL ayarları uygulamamızı da kullanarak profesyonel oyuncuların monitör ayarlarını indirip monitörünüze kurabilirsiniz ya da bizim paylaştığımız özel ayarları deneyebilirsiniz.

 

Yeni konular

Geri
Yukarı