144 Hz oyuncu monitörü önerisi

VA panel oyun için diyerek komik olan sensin. Panellerin arasında en fazla ghosting yapan panel VA dır. Bunu bilmeden bilgisizce bana anlamıyorsun demen hem komik hem üzücü.

Ben VA da TN panelde senelerce kullandım ve emin ol IPS paneller daha başarılı ve daha kaliteli panellerdir.

Paneller arasındaki farklar arasında, görüş açıları ve renk doygunluğu vardır. Panelleri görüş açılarına göre değerlendirecek olursak, bu konuda en zayıf panel türü TN oluyor. TN paneller, yapıları gereği yanlardan bakıldığı taktirde görüntü kaybına uğrar. Son yıllarda geliştirilen TN paneller bu konuda biraz daha iyi olsa da genel olarak görüş açısı konusunda zaafları vardır. IPS paneller, görüş açısı konusunda çok daha iyi iş çıkarıyorlar. Sisteminizde birden fazla monitör kullanacaksanız, TN panelli monitörlerden kaçınmanızı öneririz. VA paneller ise, IPS ve TN panelin arasında bir panel türüdür. IPS kadar iyi bir görüntü sunamamasına rağmen, TN panel gibi görüntü kaybına da uğramaz. Birçok IPS ve VA panel, 178 derecelik görüş açısı sunarken, TN panellerde bu açı düşüyor. Eğer TN panele sahip bir monitörünüz varsa, tam karşısından bakmanız gerekecek.

VA panel oyun içindir diyerek komik duruma düşen sensin. Panellerin arasında en fazla ghosting yapan panel VA dır. Bunu bilmeden bilgisizce bana anlamıyorsun demen hem komik hem üzücü.

Ve ghosting in bununla bir alakası yok tepkime süresi fazla olan monitörlerde buna rastlarsın panelle bir alakası yoktur bunun.
Paneller görüntü ve renk doygunluğu sağlar.

Ben VA da TN panelde senelerce kullandım ve emin ol IPS paneller daha başarılı ve daha kaliteli panellerdir.

Paneller arasındaki farklar arasında, görüş açıları ve renk doygunluğu vardır. Panelleri görüş açılarına göre değerlendirecek olursak, bu konuda en zayıf panel türü TN oluyor. TN paneller, yapıları gereği yanlardan bakıldığı taktirde görüntü kaybına uğrar. Son yıllarda geliştirilen TN paneller bu konuda biraz daha iyi olsa da genel olarak görüş açısı konusunda zaafları vardır. IPS paneller, görüş açısı konusunda çok daha iyi iş çıkarıyorlar. Sisteminizde birden fazla monitör kullanacaksanız, TN panelli monitörlerden kaçınmanızı öneririz. VA paneller ise, IPS ve TN panelin arasında bir panel türüdür. IPS kadar iyi bir görüntü sunamamasına rağmen, TN panel gibi görüntü kaybına da uğramaz. Birçok IPS ve VA panel, 178 derecelik görüş açısı sunarken, TN panellerde bu açı düşüyor. Eğer TN panele sahip bir monitörünüz varsa, tam karşısından bakmanız gerekecek.
Bu platformda bu işlerden anlamayan insanlar bile burada boş boş yorum yazıyorlar ondan seni umursamıyorum bile emin ol.

Muhatap olma bile panellere bakma bile al gitsin yazan birine cevap vermek büyük bir hata olacaktır😁
Anlamadığı belli
Ben renk ve açı bakımından yorum yapmış mıyım bak bakayım. Ben ghosting olarak dedim.

Ya sen ne komiksin ya. Ben renk ve açı bakımından yorum yapmış mıyım bak bakayım. Ben ghosting olarak dedim. Daha dediğimi anlamıyorsun gelip boş muhabbet yapıyorsun. Senin gibi bilgisiz biri cevap vermesin zaten. Senin gibi birine cevap yazmak hayatımdan giden boşa vakitten ibaret.

Komik konuşan sensin ghosting in panel le bir alakası yoktur. Tepkime sürelerine bağlı olarak değişir o. Bence uzatmaya lüzum yok iyi günler.
Burada benim konuştuğum konu görüntüdür ghosting gibi farklı bir konuyu açan sensin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı