Sync ozelligi yok mu sizin pc de? Benim endisem ekran kartinin 1080p icin yuksek bir kart olmasiO zaman pek farkedilmez, benim 27 inç 1080p hiç memnum değilim, en kısa zamanda parça güncellemeleriyle 2k monitöre geçiş yapıcam
Fps konusunda, benim monitörde 144 hz hiç sorun yaşamadım bu zamana kadar.
Hocam bende anlamis degilim tam olarak. Son bir aydir bu islerle ugrasiyorum. 1080p icin ekran kartim yuksek biraz yirtilma yapabilir dedikleri icin arastirmaya koyuldumŞu yırtılmayı bi ben mi yaşamıyorum. 60hz monitörde 250 500 fpslerde yırtılma olmuyor. Ama ekran kartı yorulmasın diye fps 60 sabitlediğimde yırtılma oluyor. Yırtılma olmaması için minimum 75 sabitlemem gerekiyor fps yi. Yüksek fps yırtılma nasıl yaratıyor anlamadım hala![]()
Ben kullanıyorum, şuan odamda 32inc 144hz kavisli 1080p var, 1070 ekran kartıyla Display Port ile görüntü alıyorum. Eyer monitörün dibine kadar yapışmıyorsaniz süper ki zaten bu denli büyük monitörü asla yakından oynayamazsiniz gözleriniz gider. 80 cm uzaklıkta oynuyorum. Herhangi bi sorun yok dostum 144hz de oynuyorum 150 fps te ultra ayarlarda.Similasyon kokpitine monte edicem yani 70 80 cm uzagm monitorden
Ben freesync konularını anlıyorum ama yüksek fps lerde yırtılma oluyor diyolar. Oysa ki yüksek fpslerde hic sorun yaşamadım yırtılma gibi. Aksine bazen ekran kartı 70 üstüne cikinca sicakligi 60 sabitledigimde yırtılma basliyor. 75 yapinca düzeliyor. Yuksek fpslerde nasil yırtılma yaşanıyor bilmiyorum. 144hz lere mi ozel acaba. 60hz monitorle 60fps sabitleyince yirtilma kaçınılmaz oluyorHocam bende anlamis degilim tam olarak. Son bir aydir bu islerle ugrasiyorum. 1080p icin ekran kartim yuksek biraz yirtilma yapabilir dedikleri icin arastirmaya koyuldum
teşekkür ederim hocam uzun açıklamanız için tavisyelerinizi göz önünde bulunduracağım. bu sync konusunda da bilgilendirdiniz beni emeğinize sağlık.Burada bir miktar kavram karmaşası oluyor, kısaca özetlersek:
V-sync (Vertical Synchronisation): GPU'yu monitörünüzün maksimum tazeleme frekansına (sizinkinde 144 Hz) eşitler, bu ayar açıkken GPU'nuz monitöre saniyede 144 FPS'in üzerinde görüntü göndermeyecektir, böylece yüksek FPS kaynaklı yırtılmaların önüne geçilir, free-sync olsa da olmasa da açık olması önerilir (yalnızca pro-gamer'lar bir miktar giriş gecikmesi yarattığını öne sürerek kapalı tutuyorlar).
Free-sync (yada G-sync): Monitörün tazeleme frekansını, GPU'dan gelen FPS ile anlık olarak eşitleyen teknolojidir. O anda GPU'dan 75 FPS geliyorsa tazeleme frekansını 75'e ayarlar, 80'e çıkınca 80'e... Böylece FPS / tazeleme frekansı çakışmasından oluşan görüntü bozulmalarının önüne geçilir.
Sizin durumunuzda, V-sync'i açık tutup, monitörü sevdiğiniz oyunlarda test ederek görmekten başka bir şansınız yok. Görüntüde çok rahatsız edici bozulmalar oluyorsa monitörü değiştirmeyi düşünebilirsiniz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.