144 Yerine 75 Hz Monitör Alınmalı mı?

Synura

Hectopat
Elimde RTX 2060 ekran kartı, Ryzen 5 2600 işlemci var. Bütçemden dolayı 144 Hz monitör yerine 75 Hz monitör almayı düşünüyorum. Sizce 75 Hz monitör alsam performans kaybı yaşar mıyım? Performans kaybı yaşarsam ne şekilde yaşarım? Bu konu hakkında bilgili olan arkadaşlar detaylı bir şekilde yorumlarını paylaşırsa mutlu olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer online rekabetçi oyunları oynamıyorsan örnek veriyorum csgo, pubg gibi hatta profesyonel şekilde de oynamıyorsan 75 hz alabilirsin. Fakat profesyonel derecede oynuyorum kafasında ilerliyorsan kesinlikle 144 hz almalısın ciddi oynuyorsan ciddi derecede fark yaratıyor monitör.

Performans kaybı neden yaşayasınız ki? Normalde alacağınız FPS'i alırsınız. Umarım yanlış anlamamışımdır. Bunun dışında bütçeyi aşırı zorlamanın mantığı yok. 75 yeterlidir. Yaklaşık bütçeniz ne kadar?

Son düzenleme:
75Hz monitörde 200 FPS'te alsan senin monitörden göreceğin 75FPS oluyor, 144Hz alırsan 144 oluyor. PC ile ilgili bir performans kaybı yok sadece görüntü akıcılığını etkiler.

Eğer 144 hz almayı düşünürsen bu monitörü öneririm iyi bir fiyat performans ürünü, zaten daha ucuz bir 144h monitör olduğunu sanmıyorum.
Bu monitörü alabiliyorken BenQ 144hz 1ms öneririm ..

Eğer 144 hz almayı düşünürsen bu monitörü öneririm iyi bir fiyat performans ürünü, zaten daha ucuz bir 144h monitör olduğunu sanmıyorum.
Daha ucuzu var. İşte burda! :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı