14400F 4070S besler mi?

Furkano1903

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Yeni bir bilgisayar alacağım ama darboğaz yapar mı bilemiyorum. Alacağım ekran kartı RTX 4070 Super, işlemci ise Intel Core i5-14400F.

Amd işlemcili bir sistem topla. Daha uzun ömürlü ve daha iyi performanslı.

Beğenmedi yazan arkadaşlara göre atıyorum. 14400F normal oyunlarda daha yüksek FPS verse bile rekabetçi oyunlarda FPS olarak geriye düşüyor. Ayrıca testte kullanılan ekran kartı 4090 kısacası 4070 super ile arada belki 2-3 FPS fark olur ama sorun şurada 7500F bile alsa arada 2000TL gibi bir fark var ki o farka istersen daha iyi bir işlemci soğutucu veya 14400F'den daha güçlü olan 7600X alabilirsin. Onunla da kalmadı. İntel bir sonraki nesilde soket değiştirecek ayrıca. Eğer 3-4 seneye ben sistem güncellemek isterim dersen intelde tüm anakart ve işlemciyi değiştirmen gerekir. Amd hem şuan daha uzun ömürlü hem aynı veya daha iyi performansı daha ucuza veriyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Bu arada intelde 14400F sistem alacaksın ama işlemci DDR5 olmalı benim bu anlattığım senaryoda. Eğer anakart ve ram DDR4 olarak ayarlanacaksa ozaman ciddi bir performans düşüşü olacak ve işlemci 7500F'e nazaran çok geri düşecek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı