144hz 5 ms VA monitör FPS oyunlarda sıkıntı yaratır mı?

• Konuyu başlatan xmusx
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 5.382
Samsung CFG73 tavsiyemdir kendim kullanıyorum inanılmaz beğeniyorum.
Saolasın ama 1080p bu.
5ms VA panel 2. monitörümü oyunda denediğimde (Apex Legends) herhangi bir sorun görmedim. Oyunlarda önemli bir sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum. Tabi çok hassas gözler farkedebiliyorsa onu bilemem ama 5ms'nin yetersiz olduğu düşüncesinde değilim.

Bugün AOC G2590PX TN panel monitörüm geldi. Görüntü kalitesi bence gayet iyi. Elbet bir VA veya IPS olamaz ama kullanılamayacak seviyede daha doğrusu forumlarda abartıldığı kadar kötü olduğu görüşünde değilim.

Sekiro, witcher 3 gibi rpg oyunlarda fark ediyor be kardeşim. Onu geçtim ben yatarken PC'den film izilyorum yataktan. IPS ve VA panel daha güzel görüntü sağlıyor her açıdan.

Unutmazsam 5ms monitörde Sekiro'yu da denerim. Ben normal oyun akışında 5msnin pek farkedeceğini düşünmüyorum, dikkatli bakmak falan gerekiyordur diye düşünüyorum. Bakarsam sonucu bildiririm.

Ondan değil TN panel yerine IPS panelle sekiro oynamak çok daha sarar bence.

Benim kafa ms olayına gitti pardon. Hatta gittim Sekiro'yu denedim VA panel 5ms'de o da farketmedi onu yazmak için geldim benim jeton yeni düştü. Panel meselesi bence tercih meselesi. Siz renk kalitesi daha iyi olsun diyorsanız VA veya IPS panel tercih edebilirsiniz. Tepkime süresinde çok takılacak bir şey yok daha önce Apex oynadım 5ms sıkıntı yaşamadım az önce de Sekiro bakmış bulundum onda da sıkıntı yok. Eğer competitive oyunları çok oynayan biriyseniz ama input lag değerlerini bir araştırın o biraz önemli olabilir. Competitive değil de hikaye odaklı gidiyorsanız input lag de sorun olmaz.

1ms ve 5ms farkını en çok yarış oyunu oynuyorsanız hissedersiniz. Onun dışında zaten çok farkedilmeyen bir durum. Va veya ips almak çok daha mantıklı bir karar olucaktır. Sonuçta 5ms gayet iyi bir değer ve fps tipi oyunlarda pek fazla fark ediceğini sanmıyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı