144Hz Gaming laptopa kaç Hz monitör alsam daha iyi olur?

Bütçe
6000

ThGein

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba, laptopuma monitör almak istiyorum. 144Hz laptopa 165Hz veya 180Hz monitör almak mantıklı mı, ben o Hz değerlerine ulaşabilecek miyim, yoksa laptopum 144Hz olduğu için maksimum 144Hz mi alabileceğim bunu merak ediyorum.

Teknosa mağaza çalışanları bana laptopun 144 Hz'se ne bağlarsan bağla maksimum 144 Hz alırsın dedi.

Oyun içinde aldığım FPS değeri zaman zaman 180e kadar çıkıyor.

Monitörü alma amacım: Valorant, CS2 gibi rekabetçi oyunlar oynamak ve aynı zamanda Twitch yayını açmak. Monitör için bütçe maksimum 6000.

Laptopumun modeli: ASUS TUF Dash F15 FX516PC-HG527A4 i5-11300H 16 GB 1TB SSD RTX3050 15.6" FHD.

Bir başka kafama takılan şey ise laptopuma uygun HDMI girişini öğrenmek ve DisplayPort kullanabilir miyim bunu öğrenmek. Bilgisayarımda DP girişi yok ama Type-C girişi var. Dönüştürücüyle istediğimi elde edebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Teknosa çalışanlarını yoldan çevirip mi işe alıyorlar acaba. Taktığın harici monitörün laptopun ekranıyla bir alakası bağlantısı yok. Ekran kartının gücüne ve vereceği FPS'e bağlı. Dolayısıyla 3050 laptopun oynayacağınız oyunda kaç FPS vereceğini bilmen gerek ona göre monitör seçimi yapabilirsin. 144-165-180Hz arasında gözle görülür bir fark en azından bir uçurum yok. Kaldı ki MUX Switch yoksa laptopunda monitör bağladığında çoğu rekabetçi oyunlarda büyük miktarda FPS'te artış gözlemleyebilirsin. Laptoplarda DP girişi pek yaygın değil muhtemelen HDMI vardır.

Edit: Kavram karmaşası olmasın yukarıdaki dediğimde; gücüne bağlı derken gidip 3050'ye 240Hz monitör almaya gerek yok. Misal 165Hz alınır rekabetçi oyunlarda da 3050 o civarda FPS verebiliyorsa 165Hz almak mantıklı olur anlamında dedim.

Son düzenleme:
Teknosa çalışanlarını yoldan çevirip mi işe alıyorlar acaba. Taktığın harici monitörün laptopun ekranıyla bir alakası bağlantısı yok. Ekran kartının gücüne ve vereceği FPS'e bağlı. Dolayısıyla 3050 laptopun oynayacağınız oyunda kaç FPS vereceğini bilmen gerek ona göre monitör seçimi yapabilirsin. 144-165-180Hz arasında gözle görülür bir fark en azından bir uçurum yok. Kaldı ki MUX Switch yoksa laptopunda monitör bağladığında çoğu rekabetçi oyunlarda büyük miktarda FPS'te artış gözlemleyebilirsin. Laptoplarda DP girişi pek yaygın değil muhtemelen HDMI vardır.

Edit: Kavram karmaşası olmasın yukarıdaki dediğimde; gücüne bağlı derken gidip 3050'ye 240Hz monitör almaya gerek yok. Misal 165Hz alınır rekabetçi oyunlarda da 3050 o civarda FPS verebiliyorsa 165Hz almak mantıklı olur anlamında dedim.

165Hz aldığım zaman bir ucu Type-C bir ucu DP olan kabloyla 165Hz monitörü sağlıklı bir şekilde kullanabilirim değil mi? Laptopum buna uygun mu acaba? Veya hangi hdmi kabloyla bunu sağlayabilirim?

165Hz aldığım zaman bir ucu Type-C bir ucu DP olan kabloyla 165Hz monitörü sağlıklı bir şekilde kullanabilirim değil mi? Laptopum buna uygun mu acaba? Veya hangi HDMI kabloyla bunu sağlayabilirim?

Onu bilmiyorum maalesef ama yapılış şekli sanki onu sağlamak için yapılmış gibi duruyor. Yine de Type-C görüntü aktarımı için kullanılıyor mu bilmiyorum.
HDMI'larında desteklediği Hz değerleri vardı yine ona da bakmak lazım maalesef onu da bilmiyorum :)

Onu bilmiyorum maalesef ama yapılış şekli sanki onu sağlamak için yapılmış gibi duruyor. Yine de type-c görüntü aktarımı için kullanılıyor mu bilmiyorum.
peki diyelim ki 180Hz monitör aldım diyelim fakat aldığım fps değeriyle uyumlu olsun vs diye 165Hzde kulanıyorum monitörü herhangi bir performans kaybı vs yaşar mıyım bir bilginiz var mı ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı