144Hz'den 240Hz'e geçilir mi?

Öyle olması gayet normal 1 hafta 240 kullanıp 144 geçersen öyle olur gözün ona alışık çünkü.
Tamam işte, fark var yani.
144 panelde 144'e sabitlemek farklı, 240 panelde 144'e sabitlemek farklı. Tabii ki 240 panelde 144 sabitlemek daha kasıyor gibi hissettirecektir.
Hayır, eski 144hz monitörümü 2. ekran olarak kullanıyorum. Onda denedim.
 
Agresif AWP ya da sürekli olarak entry oynuyorsan, mouse oyunda çevirmekten alev alıyorsa bence geçilir. Ancak geçsen bile sunucuların 64 tick olması yine de 240Hz'le beklenen performansı engelliyor.
 
Profesyonel oyuncu değilsen gerek yok gibi bir şey yok. Rekabetçi oyunlar oynuyorsun kendinde dediğin gibi. 240 ve üzerinde FPS değerlerini görüyorsan tabii ki geçilir. Arada fark var hissedemezsin anca e sporcular hisseder anlar diyenleri bence pek dinleme.
144 240 ve 360Hz monitörlere sahip oldum ve hepsinde geçerken bariz bir fark hissettim. Bütçen varsa al geç zaten her gün fiyatlar uçuyor. Hz değeri göz rahatlığı içinde önemli bir şey ne kadar yüksek Hertz'li monitörün varsa o kadar daha çok soft akıcı bir görüntü izlersin ve bu gözünü daha az yorar. Benim gözüm bozuk ve lens kullanıyorum aynı zamanda yüksek DPI ile oynuyorum ve çok daha rahatlatıyor 360Hz monitör ile oynamak. Ki zaten oyun zevkin bile katlanır kullanırsan o akıcılık hissi anlatılmaz yaşanılır
 
144Hz ile 240Hz arasındaki fark, 60Hz ile 75Hz arasındaki fark kadar.

 
Kare çizilme süresi farkına bakıp ikisi arasındaki fark aynı denemez. Hz yükseldikçe giderek daha az bulanık bir ekrana da bakıyoruz aynı zamanda. Hareketler kare atlamadan ekrana gelmeye başladığı için asıl fark orada ortaya çıkıyor. O konunun bilimselliği yalnızca başlıkta bir kelime.
 
144'te 240 Hz de kullandım arasında çok fark yok. Yani belki hissetmezsiniz bile. Çok profesyonel değilseniz geçmeye gerek yok. 144 Hz ile 240 Hz arasında aşırı fark var diyende yalan atıyor bence. Ama tabii paranız varsa geçilir. Daha iyi monitör neden geçilmesin.
 
Monitörler farklı HZ'lerde farkkı tepki süresi ayarında farklı ghosting seviyelerine sahiptir.
Örneğin 144 HZ monitör en hızlı tepki süresi modunda %10 ghostinge sahipken 240 HZ monitör 144 HZ'de %30-40 gibi ghosting seviyelerine sahip olabilir.
Yabancı incelemelerde monitörü incelerken bu olasılıkları tek tek test edip kullanıcı için en ideal tepki süresi modunu belirtiyorlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı