Üstteki cevabım eksik ve yanlış olmuş. Düzelterek şunları söylüyorum:
Aynen dediğiniz gibi 3600X yeterli olur. Bir ekleme yapayım: G.Skill Trident Z Neo AMD işlemciler ve X570 chipset anakartlar için optimize edilmiştir. Ayrıca OC yapılmayacaksa bu işlemcilerin kendi stok fanları yeterli olacak gibi görünüyor. Zaten OC işlemci ömrünü kısaltıyor gerek yok bence. Benim anlamadığım sıvı soğutucu alınacaksa neden işlemci ile birlikte gelen stok soğutuculara ihtiyaç var? Ekran kartları da 3 fan ile birlikte geliyor? Yani düşüncem ekstra soğutucular gereksiz gibi geliyor. Yoksa AMD NVIDIA gibi işlemcilerin yanına fan koyup göndermezdi. AMD salak mıda boşuna ekstradan fan maliyeti çıkartsın? Ha yine de ben parayı verip sıvı soğutucu alacağım dersen al bence. OC yapmaktan bağımsız olarak daha fazla soğutma sana daha fazla performans olarak geri dönecektir, elbette stok soğutuculardan daha iyi soğutma ve performans alırsın ama stok fan yeterlidir diye düşünüyorum. Bir ekleme yapayım: 3600X ile 3700X stok fanlarını farklı yapmışlar. Bu geçişte stok fanı yükseltip 3700X soğutucusunu daha iyi yapmışlar daha iyi soğutuyor diğerine göre, bunu bir araştır derim sitelerde mevcut. Ben de başlarda soğutması iyi olan Sapphire Nitro+ Radeon RX 5700 XT düşünmüştüm ama Recep Baltaş "Sapphire adi malzeme kullanıyor almanızı önermiyoruz" sözleminden sonra ASUS ROG STRIX Radeon RX 5700 XT kartına yöneldim. Bu kart biraz fazla ısınıyor(Max 78 derece) ama bu normal karşılanıyor, sıkıntı oluşturmayacağını düşünüyorum. Dediğim gibi yeni çıkacak AMD ekran kartları da beklenebilir. ASUS ROG yeni çıkacak bu kartlarda daha önce yaptığı hatayı anlayıp daha iyi soğutma performansı verecektir diye düşünüyorum. Bende sizin gibi B450 anakart üst düzey bu işlemci ve diğer parçalar ile olan optimizasyonu başarılı ve iyi olur mu diye merak ettim ve aynı soruyu burada da sordum:
B450 vs. B550 - Technopat Sosyal. B450 yeterli oluyorsa en az 1000 TL tasarrufa gireriz. XPG SSD hem ucuz hem de RGB olduğu için tercih etmiştim ama Samsung 970 Evo Plus daha iyi, okuma-yazma hızı daha iyi. Ayıca XPG RGB olduğundan ısınıyor diye birkaç yerde okumuştum. Biraz daha para çıkılırsa elbette Samsung 970 Evo. Gelelim monitör meselesine bence 24 vs 27 Inc çok fark etmez ama ben büyük ekran seviyorum. FPP oyunlarında 24 Inc, TPP ve LOL gibi oyunlarda 27 ya da 32 Inc öneriliyor. Ama ben her türlü 27 Inc kullanmayı düşünüyorum, çünkü büyük ekran seviyorum. 5700 XT ekran kartının hakkı 2K monitördür. Biraz pahalı dersende 1080P monitörde yeterlidir. Ayrıca bu monitörlerde 144Hz ve 1 ms değerleri gayet iyi. Kasa mesh bir kasa, hava akışı çok iyi soğutuyor. PSU 80+ verimliliği var. Cooler Master kasa ve PSU alanlarında zaten iyidir. Bir de Gold olması verimliğini daha da arttırıyor.