Merhaba. Bayağıdır bilgisayarsiz kaldim konulardan uzağım. Laptop almak istiyordum aslında ama laptoplar bana en fazla 3 yıl dayandığı için benzer sistemli kasa toplama niyetine girdim. Bütçede biraz daha yükseğe oynayabilirim.
Amaç oyun oynamak ile genel kullanım.
Temel olarak ileride yükselme yapabilecegim bir altyapı tercihim. Araştırdığım kadarıyla aklimda şöyle bir başlangıç var.
AMD Ryzen 5 5600X.
AMD RX 6600 veya RTX 3060 veya RTX 3060 Ti.
4000-4200MHz anakart.
2x8 CL16-17 RAM Ballistix marka indirimde varsa?
Sıvı soğutucu.
Akım korumalı güç kaynağı -Gold olsa tadindan yenmez.
Elimden geldiğince bir fikir edinmeye çalışarak bu kadarını bulabildim şimdilik.
Bunlara uyumlu ve darboğaz riski az olan uygun fiyatlı önerilere açığım. Daha uygun, yine güzel performans veren baska sistemler varsa bilgilendirilmeye de açığım.
Teşekkür ederim. bayadır bilgisayarım yok ve cidden form gibi platformları fena unutmuşum r5 3600 işlemci ile r5 5600 arasında ne fark var acaba? karşılaştırma siteleri ayni olduklarını söylüyor bu yüzden şaşırdım.
Teşekkür ederim. Bayağıdır bilgisayarım yok ve cidden form gibi platformları fena unutmuşum R5 3600 işlemci ile R5 5600 arasında ne fark var acaba? Karşılaştırma siteleri ayni olduklarını söylüyor bu yüzden şaşırdım.
Teşekkür ederim. bayadır bilgisayarım yok ve cidden form gibi platformları fena unutmuşum r5 3600 işlemci ile r5 5600 arasında ne fark var acaba? karşılaştırma siteleri ayni olduklarını söylüyor bu yüzden şaşırdım.
Sadece bilgisayar masası ve 15 sene önce aldığım ve hala tıkır tıkır çalışan Creative 2+1 hoparlör vardı. Sıfırdan pc topladım.
Ben kendi adıma memnunum. Gayet de güzel. Hiçbir sıkıntısı yok.Tabi bütçen varsa daha bilindik markaların parçalarını alabilirsin. Mesela ben ekran kartını Asus Dual alacaktım. O dönem Sapphire ile arasında 1.000 TL fark vardı.Sıvı soğutmada mesela Cooler Master ın ürünü ile yarı yarıya idi.Gibi gibi örnekler. Tabi ilerleyen dönemlerde mutlaka daha iyi parçalar alabilirim ama şu an gayet iş görüyor.
İşlemcim 60 dereceyi geçmiyor,ekran kartı 70 i geçmiyor. Hdd yerine Sata SSD i alacaktım. 1000 TL lik bir SSD vardı. Bİr gün sonra 1.700 TL olmuş. Alamadım. Zaten Hdd yi arşiv amaçlı aldım.
Parçalar daha çok ekonomik olsun diye biraz titiz davrandım.
Doların Eylül-Ekim ayları gibi 23-24 TL olacağını öngörürsek teknolojik alışverişin çok fazla gecikmeden alınması kanaatindeyim.