15.000 TL sistem toplama

peki cidden 12. nesil i3 rtx3060ti bu sistemi kurmaya değer mi?

R5 3600 lu sistemi monitor+ klavye ve fare dahil 20.000 TL tuttu.
İnceleyebilirsin

nereden inceleyebilecegimi belirtir misiniz acaba?
İmzamda aldığım parçalar mevcut. Daha çok f/p ürünleri seçmeye çalıştım. Genelde inceleme videoları ve kullanıcı yorumlarına bakarak aldım. Ben de isterdim tabi samsung evo falan almaya ama bütçeyi de çok aşmamak durumundaydim.
Ozetlemek gerekirse;
Msi B550 A pro anakart- r5 3600 işlemci- Corsair 2*8 3200 mhz cl16 ram- Sapphire rx 6600- wd sn350 480 gb m2 ssd- Seagate 2 Tb 7200 rpm 256 mb hdd- Gametech Hydra 240mm sıvı soğutma-corsair spec delta kasa ( 650w 80+ bronze psu dahil) -lg Ultragear 24 Monitör- gamepower ogre rgb blue switch mekanik klavye- msi gm08 optik mouse

Teşekkür ederim. bayadır bilgisayarım yok ve cidden form gibi platformları fena unutmuşum r5 3600 işlemci ile r5 5600 arasında ne fark var acaba? karşılaştırma siteleri ayni olduklarını söylüyor bu yüzden şaşırdım.

Sadece bilgisayar masası ve 15 sene önce aldığım ve hala tıkır tıkır çalışan Creative 2+1 hoparlör vardı. Sıfırdan pc topladım.
Ben kendi adıma memnunum. Gayet de güzel. Hiçbir sıkıntısı yok.Tabi bütçen varsa daha bilindik markaların parçalarını alabilirsin. Mesela ben ekran kartını Asus Dual alacaktım. O dönem Sapphire ile arasında 1.000 TL fark vardı.Sıvı soğutmada mesela Cooler Master ın ürünü ile yarı yarıya idi.Gibi gibi örnekler. Tabi ilerleyen dönemlerde mutlaka daha iyi parçalar alabilirim ama şu an gayet iş görüyor.
İşlemcim 60 dereceyi geçmiyor,ekran kartı 70 i geçmiyor. Hdd yerine Sata SSD i alacaktım. 1000 TL lik bir SSD vardı. Bİr gün sonra 1.700 TL olmuş. Alamadım. Zaten Hdd yi arşiv amaçlı aldım.
Parçalar daha çok ekonomik olsun diye biraz titiz davrandım.
Doların Eylül-Ekim ayları gibi 23-24 TL olacağını öngörürsek teknolojik alışverişin çok fazla gecikmeden alınması kanaatindeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…