G65B'nin renk gamutu oldukça yüksek. Artı olarak yüksek kontrast, iyi siyah ve çok iyi tepki süresine sahip. Fabrikadan kalibrasyonlu geliyor ayrıca. Yani renk doğruluğu da iyi olan modellerden. Quantum dot arka aydınlatma teknolojisi de var. Diğer panellere kıyasla artı olarak yazar.
Monitörün OSD menüsü de oldukça dolu.
Ultrawide modu mevcut. (16:9 formatından 21:9 formatına geçmesini sağlar)
Kayıpsız 240Hz 10 bit verebiliyor.
Tizen işletim sistemi mevcut.
Wi-Fi
Bluetooth.
HDR600 (iyi bir HDR performansı beklemeyin) yine de muadillerinden iyi.
Free sync/gsync desteği var.
pivot/yükseklik ayarı var.
Işık sensörü.
Çekirdek aydınlatma( RGB aydınlatmayı kontrol eder)
Göz koruma modu (mavi ışığı azaltır)
Sanal nişangah noktası.
Bu tarz ekstra özellikler mevcut. Monitörü kendim kullanmadığım için tüm ayarları bilmiyorum. Ekstra özelliklerde vardır muhtemelen.
Rec 2020 de IPS panellerin dibinde bitiyor. Bu VA panel için oldukça iyi değerler. IPS'in veremediği kontrast ve siyahları verdiğini düşünürsek artıları eksilerinden fazla.
Eki Görüntüle 2475114
sRGB kapsamının tamamını alabilmiş incelemedeki model. Yani IPS ile bu konuda farkı yok.
Eki Görüntüle 2475115
sRGB volume değeri belirtilmemiş. Forumdaki bilgili arkadaşlardan birisi %140 sRGB volume olduğunu söylemişti. Hangi incelemeden baktı bilmiyorum ama, üst seviye IPS paneller ile oldukça yakın değerler olduğunu söyleyebilirim. Onun incelemesine bakmak istersen diye paylaşayım.
Philips 25M2N3200W 1080p, 24.5", 240 Hz. %135 sRGB Volume, %95 DCI-P3 Volume, %92 Adobe RGB Volume. 3500:1 kontrast orani. 310cd maksimum parlaklik. Stok haldeki black smearing miktari fena degil, gecikme suresi de fena degil. "Faster" overdrive moduna cekince black smearing belirgin sekilde...
techolay.net
DCI-P3 renk kapsamı %93 çıkmış ki bu çok iyi. Güncel kaliteli IPS paneller %95-97 civarında çıkıyor. Yine oldukça yakın değerler.
Eki Görüntüle 2475119
Yani özetle renk gamutları kaliteli IPS panellere oldukça yakın. Gözle görülür bir renk gamutu kaybı yok. %3-5 gibi farklardan bahsediyoruz yani hiçbir şey. Bu bütçelerde G274QPX var mesela oda %160sRGB volume çıkıyor. IPS panellerin birçoğu buna yaklaşamıyor bile. %125 sRGB volume için istenilen minimum değerdir. Kaliteli IPS paneller %140 ve üstü sRGB volume sunuyor. VA paneller içinde %135 ve üstü olmasını istiyoruz. Getiri olarak 3 kat daha yüksek kontrast ve çok daha iyi siyahlar elde ediyorsunuz. Bu sayede %160sRGB volume çıkan qpx'ten bile daha iyi bir görüntü kalitesi elde ediyorsunuz. Özellikle dizi, film vb içerikler izliyorsanız kontrast>renk gamutu diyebilirim.
Parlaklıkta 27inç olanda 380-390CD çıkıyor. Kontrastta 3000:1 çıkıyor diyebilirim. Panel piyangosuna göre artıp azalabilir. 32inç versiyon biraz daha iyi parlaklık ve kontrast oranı sunuyor ama, bilginiz olsun. 420CD ve 3400:1 kontrast oranı gibi bir şey bekleyebilirsiniz ondan.
Hız testine gelecek olursak mükemmel olduğunu söyleyebilirim. VA panelden beklenmedik bir performans. IPS panelleri ezip geçiyor.
Eki Görüntüle 2475124
Aslında oldukça fazla türkçe/yabancı kaynak var bu monitörle ilgili. Yine de mini bir inceleme gibi düşünebilirsiniz bunu.
Oyun moduna alıp tepki süresini standart yapmayı unutmayın.
@Ivar Lothbrok