15.000 TL'ye 2 veya 4K monitör önerisi

G65B'nin renk gamutu oldukça yüksek. Artı olarak yüksek kontrast, iyi siyah ve çok iyi tepki süresine sahip. Fabrikadan kalibrasyonlu geliyor ayrıca. Yani renk doğruluğu da iyi olan modellerden. Quantum dot arka aydınlatma teknolojisi de var. Diğer panellere kıyasla artı olarak yazar.

Monitörün OSD menüsü de oldukça dolu.
Ultrawide modu mevcut. (16:9 formatından 21:9 formatına geçmesini sağlar)
Kayıpsız 240Hz 10 bit verebiliyor.
Tizen işletim sistemi mevcut.
Wi-Fi
Bluetooth.
HDR600 (iyi bir HDR performansı beklemeyin) yine de muadillerinden iyi.
Free sync/gsync desteği var.
pivot/yükseklik ayarı var.
Işık sensörü.
Çekirdek aydınlatma( RGB aydınlatmayı kontrol eder)
Göz koruma modu (mavi ışığı azaltır)
Sanal nişangah noktası.

Bu tarz ekstra özellikler mevcut. Monitörü kendim kullanmadığım için tüm ayarları bilmiyorum. Ekstra özelliklerde vardır muhtemelen.

Rec 2020 de IPS panellerin dibinde bitiyor. Bu VA panel için oldukça iyi değerler. IPS'in veremediği kontrast ve siyahları verdiğini düşünürsek artıları eksilerinden fazla.

Eki Görüntüle 2475114

sRGB kapsamının tamamını alabilmiş incelemedeki model. Yani IPS ile bu konuda farkı yok.

Eki Görüntüle 2475115

sRGB volume değeri belirtilmemiş. Forumdaki bilgili arkadaşlardan birisi %140 sRGB volume olduğunu söylemişti. Hangi incelemeden baktı bilmiyorum ama, üst seviye IPS paneller ile oldukça yakın değerler olduğunu söyleyebilirim. Onun incelemesine bakmak istersen diye paylaşayım.

DCI-P3 renk kapsamı %93 çıkmış ki bu çok iyi. Güncel kaliteli IPS paneller %95-97 civarında çıkıyor. Yine oldukça yakın değerler.

Eki Görüntüle 2475119

Yani özetle renk gamutları kaliteli IPS panellere oldukça yakın. Gözle görülür bir renk gamutu kaybı yok. %3-5 gibi farklardan bahsediyoruz yani hiçbir şey. Bu bütçelerde G274QPX var mesela oda %160sRGB volume çıkıyor. IPS panellerin birçoğu buna yaklaşamıyor bile. %125 sRGB volume için istenilen minimum değerdir. Kaliteli IPS paneller %140 ve üstü sRGB volume sunuyor. VA paneller içinde %135 ve üstü olmasını istiyoruz. Getiri olarak 3 kat daha yüksek kontrast ve çok daha iyi siyahlar elde ediyorsunuz. Bu sayede %160sRGB volume çıkan qpx'ten bile daha iyi bir görüntü kalitesi elde ediyorsunuz. Özellikle dizi, film vb içerikler izliyorsanız kontrast>renk gamutu diyebilirim.

Parlaklıkta 27inç olanda 380-390CD çıkıyor. Kontrastta 3000:1 çıkıyor diyebilirim. Panel piyangosuna göre artıp azalabilir. 32inç versiyon biraz daha iyi parlaklık ve kontrast oranı sunuyor ama, bilginiz olsun. 420CD ve 3400:1 kontrast oranı gibi bir şey bekleyebilirsiniz ondan.
Hız testine gelecek olursak mükemmel olduğunu söyleyebilirim. VA panelden beklenmedik bir performans. IPS panelleri ezip geçiyor.

Eki Görüntüle 2475124

Aslında oldukça fazla türkçe/yabancı kaynak var bu monitörle ilgili. Yine de mini bir inceleme gibi düşünebilirsiniz bunu.

Oyun moduna alıp tepki süresini standart yapmayı unutmayın. @Ivar Lothbrok

Hocam bende 2K monıtor almayı dusunuyorum. Su an da Monster A24 V1 1 kullanıyorum bütçem 10k onerın yıne de Samsung mu olur? Hepsiburada'da Legion R27QE 27 satılıyor 2'sınden hangısını alırdın.

Hocam bende 2K monıtor almayı dusunuyorum. Su an da Monster A24 V1 1 kullanıyorum bütçem 10k onerın yıne de Samsung mu olur? Hepsiburada'da Legion R27QE 27 satılıyor 2'sınden hangısını alırdın.

Samsung. R27QE önerme sebebim 10K'ya satılan IPS paneller ile aynı kalitede olması ve ucuza bulunması. G65B zaten 2K 180-240Hz monitörler arasındaki en iyi modellerden. Bu bütçelerde gördüğüm en iyi sağlam monitör bu. Hem VA'nın hantallığı yok hem de çok iyi görüntü kalitesine sahip. Ayrıca bu bütçelerde satılan monitörlerden de daha fazla özellik bulunduruyor.

Samsung. R27QE önerme sebebim 10K'ya satılan IPS paneller ile aynı kalitede olması ve ucuza bulunması. G65B zaten 2K 180-240Hz monitörler arasındaki en iyi modellerden. Bu bütçelerde gördüğüm en iyi sağlam monitör bu. Hem VA'nın hantallığı yok hem de çok iyi görüntü kalitesine sahip. Ayrıca bu bütçelerde satılan monitörlerden de daha fazla özellik bulunduruyor.
Hocam direkt kutudan çıkan kabloyla 240hz alabiliyoruz değil mi? Ekstra masrafı vs. yok?

Monitör kolu ile kullanmayı düşünüyorum. Arkada ki ışıklandırmayı kapatır mı?

Hocam direkt kutudan çıkan kabloyla 240Hz alabiliyoruz değil mi? Ekstra masrafı vs. yok?

Evet.

Monitör kolu ile kullanmayı düşünüyorum. Arkada ki ışıklandırmayı kapatır mı?

O kadar detaylı bilmiyorum hocam. Kullanan arkadaşlara sorarsanız nokta atış cevap verirler. Reddit'te vs araştırabilirsin bu monitör oldukça popüler olduğu için öğrenme imkanınız var.

Şimdi rtings incelemesini kontrol ettim. Evet kontrol edilebiliyor. Ayrıca hoparlörde bulunuyor bu monitörde. Kullanıcı yorumlarına göre çoğu monitörden iyiymiş hoparlör kalitesi. @Pachme

Desktop Screenshot 2025.04.22 - 00.17.07.20.png

Yalnız kontrol etmekten kastı sadece renk değiştirmekse bilmiyorum. Kesin bilgi için kullanan kişilere sorabilirsiniz.

Son düzenleme:
Evet.

O kadar detaylı bilmiyorum hocam. Kullanan arkadaşlara sorarsanız nokta atış cevap verirler. Reddit'te vs araştırabilirsin bu monitör oldukça popüler olduğu için öğrenme imkanınız var.

Şimdi rtings incelemesini kontrol ettim. Evet kontrol edilebiliyor. Ayrıca hoparlörde bulunuyor bu monitörde. Kullanıcı yorumlarına göre çoğu monitörden iyiymiş hoparlör kalitesi. @Pachme

Eki Görüntüle 2475184

Biraz araştırdım VESA için bir parça daha çıkıyor kutudan onu takınca RGB çemberini kapatıyor mu diye merak ettım.
1745270484382.png

Evet.

Eki Görüntüle 2475184

Yalnız kontrol etmekten kastı sadece renk değiştirmekse bilmiyorum. Kesin bilgi için kullanan kişilere sorabilirsiniz.

Hocam Samsung Odyssey G6 27" LS27BG652EUXUF - Samsung Odyssey G7 27" LS27DG702EUXUF Karşılaştırması - Epey
G7 öğrenci indirimi ile birlikte 15k bu fıyata alınır mı? Yoksa baska onerılerınız olur mu? 9070XT ekran kartım 4K'yı çoğu oyunda kaldırır gibi.

Son düzenleme:
Biraz araştırdım VESA için bir parça daha çıkıyor kutudan onu takınca RGB çemberini kapatıyor mu diye merak ettım.Eki Görüntüle 2475189

Hocam Samsung Odyssey G6 27" LS27BG652EUXUF - Samsung Odyssey G7 27" LS27DG702EUXUF Karşılaştırması - Epey
G7 öğrenci indirimi ile birlikte 15k bu fıyata alınır mı? Yoksa baska onerılerınız olur mu? 9070XT ekran kartım 4K'yı çoğu oyunda kaldırır gibi.

G7 yeni çıkmış galiba. Bu monitörle alakalı bilgim yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı