15.000 TL'ye 2 veya 4K monitör önerisi

5K fark var değer mi bilemedim.

Evet şimdi biraz baktım yeni çıkmış bu model. İncelemesi de yok sanırım. Fabrika çıkış kalibrasyonlu bir modelmiş. Samsung genelde iyi monitörlerinde kalibrasyonda yapıyor. Bana fena değil gibi geldi. Yine de kesin sonuç için incelemeye bakmak lazım. 15k için denenebilir gibi geldi bana. Sonuçta 4K ve yeni çıkmış bir model. Eğer beğenmezsem iade ederim diyorsan şans verebilirsin.

5K fark var değer mi bilemedim.

Bence genelde hangi oyunları oynadığınıza bağlı, FPS de oynuyorum derseniz bence G65 daha mantıklı çünkü arada dediğiniz gibi 5 k fark var ve 2K da yeterli. Ama sadece hikayeli oyunlar filan oynarım derseniz attığınız monitörde düşünülebilir.

Bence genelde hangi oyunları oynadığınıza bağlı, FPS de oynuyorum derseniz bence G65 daha mantıklı çünkü arada dediğiniz gibi 5 k fark var ve 2K da yeterli. Ama sadece hikayeli oyunlar filan oynarım derseniz attığınız monitörde düşünülebilir.

FPS tarzı oyunları daha çok oynuyorum %60a %40 denebilir. Ama en çok video film dizi izliyorum o yüzden görüntü kalitesi daha önemli Hertz o yüzden geri planda kalıyor.

Biraz araştırdım VESA için bir parça daha çıkıyor kutudan onu takınca RGB çemberini kapatıyor mu diye merak ettım.Eki Görüntüle 2475189

Hocam Samsung Odyssey G6 27" LS27BG652EUXUF - Samsung Odyssey G7 27" LS27DG702EUXUF Karşılaştırması - Epey
G7 öğrenci indirimi ile birlikte 15k bu fıyata alınır mı? Yoksa baska onerılerınız olur mu? 9070XT ekran kartım 4K'yı çoğu oyunda kaldırır gibi.
Kapatmıyor dostum, RGB yansıyor duvara yine, kendi plastik aparatı ile ışık biraz daha iyi dağılıyor sadece.

32 mi 27 mi hocam? Daha önce IPS panel kullandıysan deneyimlerini aktarır mısın? Çok renk farkı var mı renkleri canlı şekilde alabiliyor musun? Dizi film izlerken keyifli oluyor mu?

Bendeki 27 inç modeli. Daha önce IPS panel kullandım samimiyetimle söylüyorum renk olarak hiçbir fark yok. Siyahlar çok daha iyi ve 1080p çözünürlükten geçince devasa bir fark hissettim. Renkler siyahlar pikseller bence çok başarılı ben tavsiye ediyorum. Ekstra olarak televizyon gibi Netflix, Spotify, YouTube gibi uygulamalara falan da girebiliyorsun AirPlay gibi özellikleri mevcut. Bluetooth ve Wi-Fi'de var bu sayede AirPods'larımı bağlayabiliyorum bence fiyatına göre gayet güzel tavsiye ediyorum.

Bendeki 27 inç modeli. Daha önce IPS panel kullandım samimiyetimle söylüyorum renk olarak hiçbir fark yok. Siyahlar çok daha iyi ve 1080p çözünürlükten geçince devasa bir fark hissettim. Renkler siyahlar pikseller bence çok başarılı ben tavsiye ediyorum. Ekstra olarak televizyon gibi Netflix, Spotify, YouTube gibi uygulamalara falan da girebiliyorsun airplay gibi özellikleri mevcut. Bluetooth ve Wi-Fi'de var bu sayede AirPods'larımı bağlayabiliyorum bence fiyatına göre gayet güzel tavsiye ediyorum.

Hoparlör, ultrawide modu, Tizen işletim sistemi vb artılarda var. Hatta kendi uygulamasını yükleyerek telefondan bile kontrol edilebiliyormuş yanlış bilmiyorsam. Kullanıcıların yorumlarından görmüştüm. Rakiplerinde bunların hiç biri yok. Fiyatına göre mükemmel bir monitör.

Bendeki 27 inç modeli. Daha önce IPS panel kullandım samimiyetimle söylüyorum renk olarak hiçbir fark yok. Siyahlar çok daha iyi ve 1080p çözünürlükten geçince devasa bir fark hissettim. Renkler siyahlar pikseller bence çok başarılı ben tavsiye ediyorum. Ekstra olarak televizyon gibi Netflix, Spotify, YouTube gibi uygulamalara falan da girebiliyorsun AirPlay gibi özellikleri mevcut. Bluetooth ve Wi-Fi'de var bu sayede AirPods'larımı bağlayabiliyorum bence fiyatına göre gayet güzel tavsiye ediyorum.
Özellikle IPS panel hakkında yaptığın yorum içimi rahatlattı valla hocam, sağol. Heralde sipariş geçicem. Teşekkür ederim. Sence 27 mi alayım ben de 32 mi?

Özellikle IPS panel hakkında yaptığın yorum içimi rahatlattı vallahi hocam, sağ ol. Herhalde sipariş geçeceğim. Teşekkür ederim. Sence 27 mi alayım ben de 32 mi?

VA alınmaz renkleri kötü diyenleri kâle almayınız. VA paneller IPS seviyesinde renk gamutu sunabilir. Bunu yüzlerce monitör incelemeleri yapan monitors unboxed söylüyor. Yine de ezberci arkadaşlar çöp VA paneller ile IPS monitörleri kıyaslıyorlar. Kaliteli VA panel sayısı az olduğu için VA paneller cansız renk gösteriyor gibi bir algı oluştu.
Bu videoyu izlerseniz demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1440p 32inç modelin PPI sayısı 1080p 24inç ile aynı. O yüzden 1080p keskinliğinde görüntü kalitesine sahip. 32inç versiyonun kontrast oranı ve parlaklığı incelemelerde biraz daha iyi çıkıyor. Keskinlik ve detaylı görüntü için 27inç, daha yüksek kontrast ve parlaklık için 32inç tercih edebilirsiniz.

VA alınmaz renkleri kötü diyenleri kâle almayınız. VA paneller IPS seviyesinde renk gamutu sunabilir. Bunu yüzlerce monitör incelemeleri yapan monitors unboxed söylüyor. Yine de ezberci arkadaşlar çöp VA paneller ile IPS monitörleri kıyaslıyorlar. Kaliteli VA panel sayısı az olduğu için VA paneller cansız renk gösteriyor gibi bir algı oluştu.
Bu videoyu izlerseniz demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1440p 32inç modelin PPI sayısı 1080p 24inç ile aynı. O yüzden 1080p keskinliğinde görüntü kalitesine sahip. 32inç versiyonun kontrast oranı ve parlaklığı incelemelerde biraz daha iyi çıkıyor. Keskinlik ve detaylı görüntü için 27inç, daha yüksek kontrast ve parlaklık için 32inç tercih edebilirsiniz.

Teşekkürler hocam bu konu altında çok bilgilendirdin beni. Genelde souls-like, RDR tarzı hikayeli oyunlar ve de CS2, R6, PUBG gibi oyunlar oynayacağım. Arada dizi film için de kullanırım tabii. Sence benim gibi bir kullanıcı hangi büyüklüğü tercih etmeli?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı