bluerr
Hectopat
- Makaleler
- 9
Daha fazla
Teşekkürler hocam bu konu altında çok bilgilendirdin beni. Genelde souls-like, RDR tarzı hikayeli oyunlar ve de CS2, R6, PUBG gibi oyunlar oynayacağım. Arada dizi film için de kullanırım tabii. Sence benim gibi bir kullanıcı hangi büyüklüğü tercih etmeli?
Aynı sizin gibi dizi, film, rekabetçi ve hikayeli oyunlar karışık kullanıyorum monitörü. 27inç benim için ideal diyebilirim. Rekabetçi oyunlar için 32inç bence fazla. Dizi ve film için 32inç kesinlikle daha iyi olacaktır. Hikayeli oyunlarda bence keskinlik ve detay seviyesi boyuttan daha önemli bence. 32inç 1080p kalitesi yerine 27inç 1440p kalitesi tercih ederim. Çünkü 1080p hikayeli oyunlarda artık sırıtıyor. TLOU, RDR, Black Myth: Wukong vb oyunlarda 1440p görüntü kalitesi farkını koyuyor. Oyunlar neredeyse cam gibi keskin gözükmeye başlıyor. O yüzden 2K için en mantıklı boyut 27inç bana göre. Hem 24inç gibi küçük değil hem de 32inç gibi bulanık gözükmüyor. Benim tavsiyem karma kullanım için 27inç almanız yönünde. Kendimde 27inç 1440p ekran kullanıyorum.
Ayrıca 32inç oldukça büyük bir ekran. Herkesin seveceğini düşünmüyorum. 27inç ise ikisinin ortası. Çoğu kullanıcı için ideal boyut. Büyük ihtimal 27inç ile daha fazla keyif alırsınız.