15.000 TL'ye R5 5600 islemci icin ekran karti onerisi

Tabii ki. 8 GB'lık GGDR6 ve GDDR6X VRAM fiyatı piyasada 30 dolar civarında geziyor. Birkaç ay önce adamlar RTX 3070'e kendi imkanlarıyla takıp 16 GB'a dönüştürdüler.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Düşün ne için ne fark istediklerini.

Ne kadar stabil olur peki?

Ne kadar stabil olur peki?

Şu videodan ve 4060 Ti 8 GB ve 16 GB kıyaslamalı videolarından anlayabilirsin. Çünkü NVIDIA'nın yaptığı da tam olarak aynısı. Kart A'dan Z'ye aynı tek fark fazladan VRAM eklemek. O yüzden bazı oyunlarda 16 GB 1-2 FPS geri bile kalabiliyor. Bazılarında ise minimum FPS gözle görülür şekilde yükseliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

NVIDIA kendisi bile doğru bir uygulama yapamadı. 128 Bit veri yolunu sabit bırakıp 16 GB VRAM gömmek nereden baksan komedi. 3070'e bile daha çok yakıştı 16 GB.

Şu videodan ve 4060 Ti 8 GB ve 16 GB kıyaslamalı videolarından anlayabilirsin. Çünkü NVIDIA'nın yaptığı da tam olarak aynısı. Kart A'dan Z'ye aynı tek fark fazladan VRAM eklemek. O yüzden bazı oyunlarda 16 GB 1-2 FPS geri bile kalabiliyor. Bazılarında ise minimum FPS gözle görülür şekilde yükseliyor.

NVIDIA kendisi bile doğru bir uygulama yapamadı. 128 Bit veri yolunu sabit bırakıp 16 GB VRAM gömmek nereden baksan komedi. 3070'e bile daha çok yakıştı 16 GB.

Hocam 8gb vram eklemesi ile nasıl daha düşük fps alıyor orayı anlamadım.

Hocam 8gb vram eklemesi ile nasıl daha düşük fps alıyor orayı anlamadım.

Her iki kartın da aynı TDP değerine sahip olduğu ve daha yüksek bellek kapasitesinin daha fazla güç gerektirdiği düşünüldüğünde bu sonuç kaçınılmazdı.

Bilmem, Resident Evil 4 dahil bayağı bir oyunda ayarları kökledim kart yağ gibi akıyor. DLSS 3.0 ve Frame Generation var bunlar önemli.

Cyberpunk 2077'de Overdrive modunu bile 70 FPS oynayabiliyorum. Varsa öyle bir alternatif kart sen göster.
Sordum hocam sadece kızmayın 😅

O zaman RTX 4060 yapıştırıp geçiyi mi yoksa 4060 Ti'ye gerek var mı arasinda 3000 TL fiyat farki var. Veya 7800e 3060 yayinlarda fena sonuç cikartmazmi acaba. Yani sizce en mantıklısı ne bence 4060 alip geçeyim Ti ile o kadar farki yoktur ya.

O zaman RTX 4060 yapıştırıp geçiyi mi yoksa 4060 Ti'ye gerek var mı arasinda 3000 TL fiyat farki var. Veya 7800e 3060 yayinlarda fena sonuç cikartmazmi acaba. Yani sizce en mantıklısı ne bence 4060 alip geçeyim Ti ile o kadar farki yoktur ya.

4060 ti alın hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı