15.000 TL'ye sistem toplamak

Bütçe
15000

syprusia

Femtopat
Daha fazla  
Şu anda çalışıyorum, 2024 yılındayız ve fiyatlar malum. 13-15 bin TL arası bütçem var ve oyun bilgisayarı toplamayı düşünüyorum. Yarı yolda bırakmayacak, sıkıntı çıkarmayacak sağlam bir PC toplarsak iyi olur. Şimdiden teşekkür ederim.

Kasa olmasa sıkıntı olur mu?

Ek: Ekran kartını 2. el alın.

Öneri;

RAM: G.Skill RipjawsV F4-4000C18D-16GVK 16 GB (2x8) DDR4 4000 MHz CL18 Ram Fiyatları ve Özellikleri

SSD: Kioxia LRC20Z500GG8 Exceria G2 500 GB Nvme 2100MB/1700MB M.2 2280 SSD Hard Disk Fiyatları ve Özellikleri

PSU: https://www.idefix.com/high-power-h...d=509&utm_source=akakce&utm_medium=cpc&v=1.98

Anakart: Asus Prime B450M-K II Amd B450 DDR4 4400 MHz ( - PttAVM.com - 2024

İşlemci: https://www.idefix.com/amd-ryzen-5-...317&utm_source=akakce&utm_medium=cpc&v=1.10.5

Ekran kartı: 2. el RX 6600 veya RX 6600XT

EK: Attığım sıfır parçaları 2. el olarak araştırın. Belki daha ucuza garantili bulursunuz.

Son düzenleme:

R 5 5500'e zam getirmişler. 3K olmuş 5600 şu anda 3.4K.

Hazır sistem olsa sıkıntı olur mu?

Öneri;

G2, NV2'ye göre daha iyi ve daha ucuz.

Hocam güzel bir sistem bulmuşsun ancak RAM'dir SSD'dir markaları ilk defa görüyorum sakat çıkabilir yani sadece özelliğine değil markasına da bakman gerek.

Hocam güzel bir sistem bulmuşsun ancak RAM'dir SSD'dir markaları ilk defa görüyorum sakat çıkabilir yani sadece özelliğine değil markasına da bakman gerek.

SSD modeli idare eder seviyede. RAM modeli ise fena değil. Ancak SSD'nin en geç 1-1,5 sene sonra net değişmesi lazım. RAM'de ise bu süre 3-4 sene.

Hazır sistem için mi dediniz? Eğer demediyseniz garip değil mi?

Hocam sizin topladığınızdan bahsediyorum çünkü dediğim gibi ilk defa gördüm.

G.Skill, Kingstone'a göre çip kalitesi anlamında daha iyi bir firma.

High Power, PSU anlamında F/P olarak en iyi markalardan biridir. MSI'ın düşük modellerine nazaran daha iyidir.

Kioxia = Toshiba

Ek: Attığım G.Skill modeli giriş seviye bir modeldir. Bu sebeple RAM OC'de aşırı ısınır. Çünkü alimünyim plakaya sahip. Aynı şekilde attığınız Kingston bellekte alimünyim plakaya sahip.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…