15-25 bin TL'ye elektrikli scooter önerisi

roed

Femtopat
Daha fazla  
İstanbul trafiğinde işe gidip gelmek için pratik bir çözüm arıyordum. B sınıfı ehliyetim olduğu için 50CC motor veya elektrikli scooter almayı düşündüm. Hem işe mesafem yakın olduğu için hem de daha uygun olduğu için elektrikli scooter araştırmaya başladım. Onvo OV-12X Plus almayı düşünüyorum ama birkaç yerde marka ile ilgili ciddi sıkıntılara rastladım. Hareket esnasında tekerlerin kilitlendiğini ve OV-12X Plus modellerinde bunun kronik sorun sonucu olduğunu söyleyenlere rastladım. Kullanan veya bilgisi olan arkadaşlar tavsiyeniz nedir? 15-25 bin TL arasında daha iyi bir öneriniz var mı?

Araştırırken yeni çıkan Icotech ES80 Plus ve Tes M50 modellerini gördüm. özellikleri fena durmuyor. bilen biri inceleyip cevap verirse sevinirim.

Hala düşünüyor musunuz?
Evet henüz almadım. Yokuşlar ve zemin kafamı karıştırdı. Çoğu model ile alakalı detaylı bilgi de bulamadım. Mi pro 2 alacaktım yokuş ve menzil ile ilgili şikayetler gördüm. Sanırım 2. El ama daha performanslı bir model arayacağım.

Mi pro 2 hakkında direkt bilgim yok fakat size değerlendirmeniz için genel bilgiler verebilirim.

Tek motorlu, tek çekişli olması demek, dik yokuşlarda sorun yaşayabilirsiniz demek.

Tekerlekler dolguysa ya da petek dolguysa zemindeki engebeleri, kaldırımdaki taşların aralıkları gibi küçük engebeler de olsa hissedersiniz, ve bu vücutta ağrı yapabilir.

Amortisörün önde ve arkada olması çok önemli. Sadece öndeyse engebeleri yine vücudunuzda hissedebilirsiniz. Eğer amortisör yoksa, ve tekerler de dolguysa, engebeyi yine bedeniniz karşılar.

Mi skutırlarda gördüğüm kadarıyla teker ve amortisör biraz kısıtlı oluyordu sanırım. Ki zaten genel olarak tasarımı falan düz yollar için sanıyorum.

Ben onvo 12x plus kullanıyorum, engebeler ve yokuşlar sorun olmuyor. Şikayetsiz marka var mı bilmiyorum, belki çok üst cihazlar olabilir. Onvonun da genel olarak satış sonrasından ya da parçalarından şikayetçi olabiliyorlar. Yakınınızda iyi bir servisi varsa, teker değişimini kendiniz yapabilirseniz hem ekonomik açıdan yararınıza olabilir, hem de kendiniz halledemeyeceğiniz şeyleri serviste yaptırabilirsiniz diye düşünüyorum. Sıfırı için yaklaşık 5 bin tl koymanız gerekecek. Eğer sorularınız olursa elimden geldiğince cevap vermeye çalışırım inşaallah.

Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. onvo 11 modeli benim için yeterli olur mu? sanırım çift motor ve çift süspansiyonlu bir model. aldıktan sonra dolgu teker mi takmalıyım?

Merhaba, aldınız mı scooter? Ben de bakıyorum. Onvo OV-012 gözüme çarpıyor hep.

@İ was X Plus olmayan model olarak, günlük ortalama 10-15km ve çok hafif (10-15 derece açı) yokuşa sahip yol için yeterli olur mu Onvo OV-012 sizce?

Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. onvo 11 modeli benim için yeterli olur mu? sanırım çift motor ve çift süspansiyonlu bir model. aldıktan sonra dolgu teker mi takmalıyım?
Tekrardan Selamunaleyküm. Yazdığınızı şimdi gördüm kusura bakmayın. Böyle olduğunda tekrar mesaj atarsanız yeni bildirim gelirse daha erken cevap verebilirim inşaallah. Onvo 11 500w ve tek çeker gözüküyor. Önde süspansiyon var ama arkayı tam göremedim, satışını da pek göremedim açıkçası. Dolgu teker zorunluluğu yok. Bazı kişiler patlamayı kökten çözmek için dolgu takıyor. Fakat konfordan ve yol tutuşundan da feragat etmek gerekiyor öyle yapıldığında.

Günlük ortalama 10-15 kmnin de üzerine çıkabilirsiniz. Havaya hızınıza, kilonuza ve yol koşullarına göre menzil değişir. Açıkçası yokuş açıları göründüğü kadar fazla ya da az olmayabiliyor. Bazı uygulamalar var yolun eğimini ölçüyor, onla ölçtünüz mü? Kaç kilosunuz? 012 Olan model de hafif yokuşları çıkar fakat kilonuz ve yokuş çok önemli. Tek çeker olduğu için her yokuşu çıkamaz.

Yokuş gerçekten çok düşük. Bisikletle 2-3 viteste çıkabildiğim bir yokuş. Yokuş denmez hafif rampa olabilir. Kilo olarak 83 kiloyum.

Yokuş dediğim yer şurası.

Resimden anlamaya çalıştığım kadarıyla burayı çıkabilir gibi geldi. Kilonuz da düşük bu iyi bir şey. Attığınız yerden bakınca nerdeyse düz gibi gerçekten çok hafif rampa. Aşağıya baktıkça sanki dikleşiyor gibi Açıkçası dediğim gibi çıkabilir diye düşünüyorum ama yokuşu da tam görmediğimden ve tek çekeri de pek kullanmadığımdan biraz düşündürdü sizi yanlış yönlendirmek istemem. İnşaallah yarın daha net bir cevap verebilirim. Siz bu yolu uygulamayla ölçebilir misiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…