15-30 bin TL arası telefon önerisi

X6 ve X7 serilerindede ayni sorun var. Kullandigim ilk ve tek Xiaomi xihazda MI10t Pro oldu ilk ciktigi yilda. Ondan once iPhone 11 ondan sonra da S22 Plus kullandim şu an S24FE kullanıyorum. En memnun kalmadigim MI10t pro oldu.

Stabilite olarak HyperOS tan daha iyi bircok arayüz sayarim burda. OneUI, OxygenOS, MagicOS, FunTouchOS, IQOO UI, Nothing OS ve daha niceleri. Arayuz sadece tasarimdan ibaret degil tasarim goreceli birsey kimisi begenir kimisi begenmez. Ben stabil yazilimi iyi tasarimli yazilima tercih ederim mesela.
Anakart problemi sadece X3 serisindeydi, tüm X serisine genelleme yapmak doğru olmaz. Şansa anakart gidiveriyordu o modelde. Şuanlik bir sıkıntı yok kronik üst serilerde. Gayet iyiler.

Arkadaşlar babama telefon alacağız gayemiz uzun ömürlü olması fotoğraf kalitesi falan umrumuzda değil güçlü olsun her şeyi kaldırsın yeter. Siz ne tavsiye edersiniz? Bütçe ortalama 20 küsur civarı.
Benim önerim 30k ise 14T veya S24 fe. Bütçe 20 bin ise Honor 200 veya A55 e bakabilirsiniz. Babana yeterler.

Anakart problemi sadece X3 serisindeydi, tüm X serisine genelleme yapmak doğru olmaz. Şansa anakart gidiveriyordu o modelde. Şu anlık bir sıkıntı yok kronik üst serilerde. Gayet iyiler.

Benim önerim 30k ise 14T veya S24 FE. Bütçe 20 bin ise Honor 200 veya A55'e bakabilirsiniz. Babana yeterler.

X6 serisindede anakart sorunu yasayan cokca kisi var hocam. X7 dede az da olsa yasayan gordum.

X6 serisindede anakart sorunu yasayan cokca kisi var hocam. X7 dede az da olsa yasayan gordum.
Ben hiç görmedim maalesef. X7 zaten yeni çıktı. Kronik değillerdir. Anakart yanması da olmaz. Yoksa apaçık her yerde belli olurdu. X3 ten bu yana o problemleri kaldırmaya çalıştılar çünkü. Başka problemlerdir onları gördüysen eğer.

Ben hiç görmedim maalesef. X7 zaten yeni çıktı. Kronik değillerdir. Anakart yanması da olmaz. Yoksa apaçık her yerde belli olurdu. X3 ten bu yana o problemleri kaldırmaya çalıştılar çünkü. Başka problemlerdir onları gördüysen eğer.

Sorun tam ne tabii ki hepsini bilememem. Anakart yanmasından olan çokca vardı aralarından. POCO'nun alınabiliretsi olan bir marka oldugunu dusunmuyorum.

X6 ve X7 serilerindede ayni sorun var. Kullandigim ilk ve tek Xiaomi xihazda MI10t Pro oldu ilk ciktigi yilda. Ondan once iPhone 11 ondan sonra da S22 Plus kullandim şu an S24FE kullanıyorum. En memnun kalmadigim MI10t pro oldu.

Stabilite olarak HyperOS tan daha iyi bircok arayüz sayarim burda. OneUI, OxygenOS, MagicOS, FunTouchOS, IQOO UI, Nothing OS ve daha niceleri. Arayuz sadece tasarimdan ibaret degil tasarim goreceli birsey kimisi begenir kimisi begenmez. Ben stabil yazilimi iyi tasarimli yazilima tercih ederim mesela.
X5 serisinden sonra poco x serilerinde Çin'deki redmileri globale poco x serisi olarak çıkardı hocam. Yani sizden ilk defa duyduğum X6 ve x7 anakart sorunu olsa redmi k ve çin'deki redmi note serilerinde de olurdu ama onlarda yok. Sizin mi 10 t zaten o dönemlerde de düşük orta arası telefondu 11T serisi çok daha iyiydi. 5 sene önce çıkan tek kullandığınız Xiaomi olan 10T serisi ile şu an Xiaomi'yi kötülemek mantık olarak da saçma zaten hocam güncel telefonu 14T pro gibi telefonları deneyimleyip sonra tavsiye edip etmeme yapmamanızı tavsiye ederim hocam. Ayrıca yazılım göreceli diyip sonra altta ben daha iyi tasarımı tavsiye ederim Xiaomi kötü demeniz de kendinizle çelişmekten başka bir şey değil hocam.
İlk önerimin S24FE oldugunu ik mesajimda soyledim zaten X serisinin anakart sorunlarini soylememe gerek oldugunu bile dusunmuyorum. Islemci guzel olmasi bir şey degistirmez verimlilik cekirdekleri olmadigi icin cihazin omru cok kullanıyor. HyperOS MIUI'a gore iyi ama emsallerine gore hala kotu.

Önde oldugu tek konu ekran ve hizli şarj. Guncelleme destegi, islemci, kamera her konuda S24FE daha iyi. Ayrice POCO yaziliminin HyperOS for POCO gibi gectigini ve daha agresif bir yazilim oldugunu bilmenizi isterim. POCO artik F/P ligini kaybetmis ölu bir markadir.
HyperOS for poco diye geçiyor evet ama arayüz içinde vs. Hiçbir şekilde öyle denmiyor ve normal mi telefonlardaki HyperOS ile tek farkı uygulama simgeleri ile uygulama çekmecesi, başka hiçbir farkı yok. F/P ise 22 bin TL'ye 8 gen 2 işlemci kullanan, ekran pikseli ve batarya, şarj hızı bu kadar iyi olan başka telefon yok hocam gayet de koruyor şu anda f/p halini.
Zaten anladığım kadarıyla konu sahibi Samsung istiyor,bizim burda poco'yu tartışmamızın pek bir manası yok, ben kamera tarafından daha iyi olduğu için ve Xiaomi ile çok bir farkı olmadığı için Samsung S24 FE tercih ederdim.

X5 serisinden sonra POCO X serilerinde Çin'deki Redmi'leri globale POCO X serisi olarak çıkardı hocam. Yani sizden ilk defa duyduğum X6 ve X7 anakart sorunu olsa Redmi k ve Çin'deki Redmi Note serilerinde de olurdu ama onlarda yok. Sizin mi 10 t zaten o dönemlerde de düşük orta arası telefondu 11T serisi çok daha iyiydi. 5 sene önce çıkan tek kullandığınız Xiaomi olan 10t serisi ile şu an Xiaomi'yi kötülemek mantık olarak da saçma zaten hocam güncel telefonu 14T Pro gibi telefonları deneyimleyip sonra tavsiye edip etmeme yapmamanızı tavsiye ederim hocam. Ayrıca yazılım göreceli deyip sonra altta ben daha iyi tasarımı tavsiye ederim Xiaomi kötü demeniz de kendinizle çelişmekten başka bir şey değil hocam.

HyperOS for POCO diye geçiyor evet ama arayüz içinde vs. hiçbir şekilde öyle denmiyor ve normal mi telefonlardaki HyperOS ile tek farkı uygulama simgeleri ile uygulama çekmecesi, başka hiçbir farkı yok. F/P ise 22 bin TL'ye 8 gen 2 işlemci kullanan, ekran pikseli ve batarya, şarj hızı bu kadar iyi olan başka telefon yok hocam gayet de koruyor şu anda F/P halini.
Zaten anladığım kadarıyla konu sahibi Samsung istiyor, bizim burada POCO'yu tartışmamızın pek bir manası yok, ben kamera tarafından daha iyi olduğu için ve Xiaomi ile çok bir farkı olmadığı için Samsung S24 FE tercih ederdim.

Konu sahibi kararsız kral sanırım S24 FE alacağım ama babamda 13 istiyor şu an kararsizim.

Konu sahibi kararsız kral sanırım S24 FE alacağım ama babamda 13 istiyor şu an kararsizim.

iPhone 13 eski bir cihaz hocam artik. S24FE cok daha memnun edecektir. Hem islemcide hem ekranda hem bataryada hem guncelleme omrunde cok daha iyi bir durumda şu an. Tek artısı kamera olur iPhone 13'un onda da cok buyuk bir ustunlugu olmaz. iOS hevesi varsa alabilir ama onermem. Baz model iPhone ayrıyeten onermem.

iPhone 13 eski bir cihaz hocam artik. S24FE cok daha memnun edecektir. Hem islemcide hem ekranda hem bataryada hem guncelleme omrunde cok daha iyi bir durumda şu an. Tek artısı kamera olur iPhone 13'un onda da cok buyuk bir ustunlugu olmaz. iOS hevesi varsa alabilir ama onermem. Baz model iPhone ayrıyeten onermem.

Ya şu an 6S kullanıyor şey düsüncesi var daha baska telefona alismam falan o yüzden demistim kral.

Yeni konular

Geri
Yukarı