15 aylık Toshiba TR200 SSD için %80 sağlık durumu

SSD' de zaten sağlığın düşmesi sorunu var, bu çok uzun ömürlü olamayacağını gösterir ama belli de olmaz.
Bunu kimse yakın tarih veremez, sizin kullanım şeklinize göre de değişir.
SSD'nin sağlığının hızlı düşmesi diğer disklerden erken bozulacağı anlamına gelmiyor. Şu an durumu iyi zaten. Diskin sağlığını Erase Count değerine göre hesaplıyor.
 
1601285216011.png

Benimki 4 yıllık neredeyse durumu böyle?
 
SSD'nin sağlığının hızlı düşmesi diğer disklerden erken bozulacağı anlamına gelmiyor. Şu an durumu iyi zaten. Diskin sağlığını Erase Count değerine göre hesaplıyor.
Erken bozulur demedim zaten sen çok uzun ömürlü olamayacağını belirttim ve belli de olmaz dedim. Kendi çünkü SSD' yi kullanımına göre de değişir.
 
Şimdi durumu iyi gözüküyor. CrystalDiskMark ile hız testi yapar mısınız birde?
Buyrunuz:
11.PNG


22.PNG
 
Kendi programı ile kontrol edin o zaman.
Kendi programından kontrol ettiğimde son sürümün yüklü olduğunu gördüm. Zaten son firmware güncellemesini 21 Aralık 2018'de almış. Yardımlarınız için teşekkürler. Benim yapmam gereken bir şey var mı? Bu zamana kadar bu SSD'ye yük binmesin diye SSD üzerine oyun bile yüklemedim. Adobe programları ve Visual Studio gibi programların daha hızlı açılması için SSD üzerinde sadece programlar kurulu.
 
Yapmanız gereken bir şey yok artık. Arka planda işlem yaptıysanız CrystalDiskMark testinde tekrar yapıp paylaşın. Yapmadıysanız isterseniz iade edebilirsiniz diski ya da kullanmaya devam edebilirsiniz.
 
İlk testte arka planda sadece Chrome açıktı ama işlem yapmıyordum. Her şeyi kapatıp tekrar test ettim ancak Random 4K yazma değeri hariç diğer değerler yükseldi. İlginiz için teşekkürler. Bu şekilde kullanmayı düşünüyorum.
333.PNG
 

Geri
Yukarı