15 bin ₺ laptop önerisi

Çaykaney

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: Ryzen 7 7800x3D
İşlemci Soğutucu: Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB
Ekran kartı: Sapphire Radeon RX 7900 XT Nitro+ Gaming OC Vapor-X
Anakart: MSI x670E Carbon
Ram: Kingston FURY Beast 32GB 5200MT/s DDR5 CL40
SSD: Kingston FURY Renegade 2TB PCIe 4.0 SSD
PSU: MSI MPG A1000G PCIE5
Kasa: Phanteks NV7
Monitör:Samsung M7 43", MSI MAG271CQR, AOC G2460VQ6
Klavye: James Donkey 612
Fare: Logitech G502 HERO
Kulaklık: Logitech G933
Meslek
Yüksek Lisans Öğrencisi
Merhaba, canavar bir oyun kasam var fakat iş ve tez odaklı normal kullanım bir laptop almak istiyorum. İşten kastım Chrome üzerinden yapılan işler, ve tez için de yine Word vs. olması yeterli. Aslında Google Chrome açan herhangi bir bilgisayar işimi görür, 9 binlik bir laptop almışken 15 bine kadar çıkıp daha F/P, daha uzun ömürlü, daha konforlu vs bir şey de alabilirim.

-Batarya ömrü çok da umurumda değil, istediğim yerde kucağımda açabileceğim bir kasa gözüyle bakıyorum laptopa ben.
-FreeDOS olmasını tercih ederim kendim Windows 11 keyi alabilirim.
-Diğer özellikleri çok iyi değilse TN panelden kaçınmak isterim.
-Kasamda takılı boş Samsung 970 EVO 1TB var, o yüzden M.2 slotu olduğu sürece hafızası da önemli değil.
-RAM'i düşük olsa da olur, muhtemelen kendim direk 16 GB'ye yükseltirim, bu yüzden Huawei ve benzeri RAM yükseltmesine izin vermeyen laptoplardan uzak durmak istiyorum.

Amazon indirimi ile gözüme çarpan bilgisayarlar:

Acer Aspire 5 A515-57-56rq​

11500₺'ye 12450H işlemci bayağı cazip duruyor açıkçası. Hepsiburada'daki yorumlarında IPS panel olduğu ve 2x4GB RAM'e sahip olduğu yazıyor yani 2x8GB ile yükseltme yapılabilirim.

Acer Aspire 3 A315-59-521e​

12100₺ ye 1235u işlemcili. Açıkçası daha ucuza 12450H varken buna bakmam diye düşünüyorum.

Acer Aspire 3 A315-510p-38x0​

8400₺'ye I3-N305 işlemcili, alt limit performans olarak benim için ama fiyatı çok uygun. TN panel olması da biraz üzücü açıkçası.

Acer Aspire 3 A315-24P-r8ka​

Acer Aspire3 A315-24P-R027​

Bu ikisi garip, modellerinin son kısmı hariç tamamen aynı gibiler ama 2. nedense daha iyi yorumlara sahip. Bunlar da Ryzen 5-7520U kullanıyorlar, I3-N305 alternatifi olarak listeye ekledim bunları da, zaten işlemci hariç farkları yok galiba.

Bu modeller arasından hangisini neden önerirsiniz? Bir de şimdi fark ettim de, en çok indirimi Acer laptoplar almış, böyle kronik sorunları yoktur değil mi? :)

Merhaba, canavar bir oyun kasam var fakat iş ve tez odaklı normal kullanım bir laptop almak istiyorum. İşten kastım Chrome üzerinden yapılan işler, ve tez için de yine Word vs. olması yeterli. Aslında Google Chrome açan herhangi bir bilgisayar işimi görür, 9 binlik bir laptop almışken 15 bine kadar çıkıp daha F/P, daha uzun ömürlü, daha konforlu vs bir şey de alabilirim.

-Batarya ömrü çok da umurumda değil, istediğim yerde kucağımda açabileceğim bir kasa gözüyle bakıyorum laptopa ben.
-FreeDOS olmasını tercih ederim kendim Windows 11 keyi alabilirim.
-Diğer özellikleri çok iyi değilse TN panelden kaçınmak isterim.
-Kasamda takılı boş Samsung 970 EVO 1TB var, o yüzden M.2 slotu olduğu sürece hafızası da önemli değil.
-RAM'i düşük olsa da olur, muhtemelen kendim direk 16 GB'ye yükseltirim, bu yüzden Huawei ve benzeri RAM yükseltmesine izin vermeyen laptoplardan uzak durmak istiyorum.

Amazon indirimi ile gözüme çarpan bilgisayarlar:

11500₺'ye 12450H işlemci bayağı cazip duruyor açıkçası. Hepsiburada'daki yorumlarında IPS panel olduğu ve 2x4GB RAM'e sahip olduğu yazıyor yani 2x8GB ile yükseltme yapılabilirim.

Acer Aspire 3 A315-59-521e​

12100₺ ye 1235u işlemcili. Açıkçası daha ucuza 12450H varken buna bakmam diye düşünüyorum.

Acer Aspire 3 A315-510p-38x0​

8400₺'ye I3-N305 işlemcili, alt limit performans olarak benim için ama fiyatı çok uygun. TN panel olması da biraz üzücü açıkçası.

Acer Aspire 3 A315-24P-r8ka​

Acer Aspire3 A315-24P-R027​

Bu ikisi garip, modellerinin son kısmı hariç tamamen aynı gibiler ama 2. nedense daha iyi yorumlara sahip. Bunlar da Ryzen 5-7520U kullanıyorlar, I3-N305 alternatifi olarak listeye ekledim bunları da, zaten işlemci hariç farkları yok galiba.

Bu modeller arasından hangisini neden önerirsiniz? Bir de şimdi fark ettim de, en çok indirimi Acer laptoplar almış, böyle kronik sorunları yoktur değil mi? :)
abi en fazla indirim yapanlar ya parayı bulmuşdur yada batıyordur acerde batıyor :D benim önerim budur :

Abi en fazla indirim yapanlar ya parayı bulmuşdur ya da batıyordur Acer'de batıyor :D benim önerim budur:

Benim de en çok hoşuma giden model oldu da, biraz dikkatli bakınca Amazon harici satan yok ve Acer forumları haricinde laptop ile ilgili konuşan hiç bulamadım o garip geldi biraz :)

Merhaba, canavar bir oyun kasam var fakat iş ve tez odaklı normal kullanım bir laptop almak istiyorum.

Öneri için teşekkürler, 7900XT'li bir kasam var zaten, yanına ek olarak laptop bakıyorum :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı