Arkadaşlar merhaba, daha önce laptop kullanmadığım hep masaüstü PC kullandığım için size danışıp fikir almak istedim. Beklentim oyun oynamayı vs. düşünmüyorum, yazılım yapmak için almayı düşünüyorum. Bu yüzden işlemci performansına daha fazla önem vermem gerekiyor. İleride RAM Upgrade'i de yapmak isterim, oyun kısmına gerek yok (TFT oynatsa fazlasıyla yeterli). Sormak istediğim bir konuda Ryzen işlemciler masaüstündeki performansları iyi ama laptop içerisinde ısınma gibi problem yaratırlar mı ve bu problem dolayısıyla Intel işlemcilerden daha fazla mı verim alabilirim? Bütçem 15.000 civarlarında, fazla açılmadan biraz yükseltmem mümkün. Yardımlarınızı bekliyorum saygılarımla, iyi forumlar.
Baktığım birkaç tane laptop linkini sizinle paylaşmak istiyorum. Belki sizin de önereceğiniz vardır içlerinde.
2-3 gündür Hepsiburada'da sepette indirimle 15.500 TL'ye gerilemişti ama tekrar 16.500'lere çıkmış. Birkaç gün beklerseniz yine 15 bin küsurlara iner belki, bekleyemem diyorsanız da alınır. Ekranı IPS, bir adet M.2 SSD yuvası daha boşta, iki adet fana sahip, giriş-çıkış portları yeterli sayıda, malzeme kalitesi de fiyatına göre gayet iyi bir ürün. Cihaz TV kanalında, 8 GB'lik versiyonunun 3 adet videoyla çok detaylı incelemesi var. 8 GB'lik versiyonun fiyatı da ilerleyen günlerde (11 Kasım) düşebilir. Onun da linkini bırakayım: