15 bin TL'ye laptop önerisi

Bütçe
15.000

OLED ekran, 500nit parlaklık, VESA HDR 500 ile 600-650 nit bulabilir. DCI-P3 %100..tam anlamıyla eksiksiz multimedya ürünü. Fiyatı 17k görünüyor. Aynı ürünü ben farklı satıcılar da görmedim. Düz IPS modeli var ne yazık ki.

Ürünün dezavantajları olarak (aynı ürünün IPS ekranını kullanıyorum) Thunderbolt 4 en azından 3 yok ne yazık ki. (fiyat bandında bence büyük eksi) Power delivery (yurdışında kullandığım benzer IPS üründe yok, bunda da muhtemelen yok) lan portu yok (buna karşı inanılmaz güçlü bir Wi-Fi var.)Kasa ve kapak çok hızlı şekilde kirleniyor. Çok nadir yüksek fan sesi.
*Ne yazık ki 8 GB RAM(lehimli ve yükseltme seçeneği yok diye biliyorum. Belki ülkemizde ki modelde vardır. Yaşadığım ülkede OLED ve IPS modelinde 16 RAM var. Elbette yine boş slot vs yok )

Avantaj olarak
*Bendeki IPS modeli %100 parlaklıkta yoğun iş yükü altında (ofis işleri) 4 saat 42 dakika maksimum. İnternet film parlaklık ve hoparlör ses yüksekliği orantılı olarak (5 saat 38 dakika)
Hiç enerji modunda kullanmadım süre artacaktır.
OLED modelde batarya performansı aynı + - olacaktır.
  • 610 m ile Far Cry 5 ve GTA 5 düşük-orta ayarda 30-39 FPS veriyor 😅(OLED ekranda sizin için o kadar da önemli değil. Her şekilde akıcı olacak)
  • PC hissedilir şekilde ısınmıyor, fan ve soğutma işini yapıyor (bazen fan sesi biraz yüksek)
  • Sadece OLED ekranı için bile tercih edilir (2 yıldan uzun zamandır aktif Aero 15 OLED XD kullanıyorum.) OLED yanığı vs hiç sorunum olmadı. (çoğu kimse bu yüzden OLED mesafeli ama gereksiz bence)
  • Gerçekten hafif (1600 civarı, adaptör - 65W ile belki 1700)

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı