15 tatilde TYT Fen biter mi?

Kaçıncı sınıfsınız hocam öncelikle? Sorunuza da gelirsek cevabım: Fizik bitmez ama kimya ve biyoloji için iyi seviyelere gelirsiniz. Mezun olduğum için derslerin ne kadar zaman alacağını tahmin edebiliyorum artık.:)

12 idim ama açık liseye geçip mezun oldum. Şu an mezunum yani ama akranlarım 12. sınıf. Fiziğim bitmiş halde sadece kimya ve biyoloji çalışacağım. Teşekkürler tavsiyeniz için.

Tamam hocam bende bir ders için günde 8-9 saat ayırman lazım dedim.

Bir ders için günde 8 - 9 saat diyorsunuz hocam burada. Her ders için 1 saat 2 saat gibi bir yorum nasıl çıkarabilirim buradan? Tepkim evet kaba çünkü yazdıklarınızın hiçbir mantığı yok günde bir ders çalışacak halin yoksa boşu boşuna konu açıp öneri bekleme bizden diyorsunuz daha sonra da dönüp 9 saatten her derse 1 saat ayırın demek istemiştim diyorsunuz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
LGS zamanlarınıza lütfen geri dönün. Günde 1 ders çalışacak halim yok boş yapmaktan başka bir şey yapmıyorsunuz.



Teşekkür ederim tavsiyen için. 2 - 10 uyku düzenim var uzun süredir 10'dan erken kalkınca verim alamadığımı hissediyorum ve kalkmakta zorluk çekiyorum. Şu an da plan hazırlıyordum o yüzden böyle bir konu açmıştım açıkçası. Direkt konu konu plan yapmaktansa ders ders yapayım o zaman sıkıştırmamak adına sonuçta o verdiğim saat içinde konu bitmezse sıkıntıya düşerim. İlk hafta şu konular bitsin 2.hafta şu konular bitsin tarzında yapmak daha mantıklı olur sanırım teşekkürler tekrardan.
Sıkıntıya düşüp düşmemek sizin olaya nasıl baktığınıza bağlı. Bence kendinizi belirli bir zaman aralığına sıkıştırmanız veriminizi arttırır. Siz, "Bu hafta şu konular bitecek." dediğinizde kendinizi gene belirli bir zaman aralığına sıkıştırıyorsunuz aslında. En mantıklısı: her konuya tahmini zaman verin yani ne kadar sürede biter gibi. Bu şekilde daha mantıklı olur bence, "bu hafta şu konular bitecek." dediğinizde gene aynısını yapıyorsunuz fakat detaya inmeden, yani daha riskli aslında. "Konular yetişmiyor." gibi bir strese girip girmemek birazda bakış açınızla alakalı yani mesela siz sınavı gözünüzde çok büyütüyorsanız bu tarz meseleleri kafaya takmanız normal. Strese, telaşa girip sonsuz bir stres döngüsü yaratmak ve veriminizi daha da düşürüp daha da başarısız olmak yerine, "Bunu nasıl düzeltirim?", "Neden bu sorun yaşandı?", "Bir daha olmamasını nasıl sağlarım?" gibi daha çözümleyici bir şekilde yaklaşmanız çok daha etkili olacaktır.
 
Fen kısmını bitirebildiniz mi orasını bilmiyorum. Ben net hakkında yorum yapmak istiyorum, her sınav yapılan netleriniz birbirini tutmayabilir. Sizin bu süreç içerisinde yapmanız gereken şey sakinliğinizi koruyup eksiklerinizi kapata kapata gitmenizdir. O çok kolay diyen tipleri de takmayın, herkesin hedefi ve bilgisi farklı. Onlar moral bozmak için varlar :D Herkesin ne olduğu YKS'de belli olacak, sınava da çok kalmadı. Göreceğiz bakalım onları da.
 

Geri
Yukarı