samirabedevisi
Femtopat
Daha fazla
Odama geçip sakinleşiyorum bu sefer babam üzerime geliyor. İlla gelip bir şeyler söylüyor. Üzerimden egosunu tatmin etmeye çalışıyor.öncelikle sakinleşiyorsun
Zaten ayrılmaları için 2 senedir uğraşıyorum. Evde her ses yükseldiğinde huzurum kaçıyor. Annemde ayrılmak istiyor ama babam bir türlü bırakmıyor. Her şeyi denedik, söyledik. Yok.Kardeşim geçmiş olsun. Bu sorunlar altında çocuk yetiştirmek yerine ayrılmaları daha doğru olur. Sonuçta baban yine baban annen yine annen. Annenin bu evliliği sürdürmeye devam etmesi durumunda sen de artık kafana takmayıp yoluna bakarsın, insanlar değişmez. Zorla güzellik olmuyor açıkçası.
Çok teşekkür ederim nazik yanıtınız için. Gerçekten burda bir kaç mesaj okuyunca daha iyi hissettim. Biraz ortam sakinleşince psikolojik destek almaya çalışacağım.Merhaba, öncelikle cesurca bu durumu paylaştığın için teşekkür ederiz. Aile içi problemler çok sıkıntılı ve bu konular hakkında konuşmak genellikle güçtür. Hem senin hem de ailen için bir terapistten veya aile danışmanından yardım almak çok faydalı olabilir. Profesyonel bir destek, duygusal yükü hafifletebilir ve problemleri daha sağlıklı bir şekilde ele almanıza yardımcı olabilir. Özellik aile terapistleri bu noktada çok işe yarıyorlar. Benim de kendimle alakalı olduğunu düşündüğüm sorunların aslında kendime ait olmadığını terapistim fark ettirtmiş ve ailecek bir araya getirmişti. Babanız bu konuda adım atmıyorsa anneniz boşanma veya hukuki destek konularını açarak babanızı buna zorlayabilir. Böylece aile terapisi hem kardeşlerine hem de annenle babana iyi gelebilir.
Çevrende güvendiğin bir yetişkinle konuşmayı dene ne biliyim bu okulda bir rehber öğretmen, bir aile büyüğü veya başka bir güvenilir yetişkin olabilir. Onlardan hem duygusal destek hem de pratik tavsiyeler alabilirsin.
Bu süreçte sabırlı olman çok önemli. Değişim zaman alır ve her adımda kendine nazik davranmalısın. Unutma ki senin mutluluğun ve sağlığın her şeyden önce gelir. Bu zorlu süreçte yanında olan arkadaşlarına ve aile üyelerine de değer vermeyi unutma. Kendine iyi bak!
Kişi kendi söküğünü dikemeyebilir bazen gözümüzde büyüttüğümüz şeyler basit bir nedenden kaynaklanıyor olabilir. Önemli olan ortada bir sorun olduğunu kabul edip bunun için adım atmaktır. Olumlu veya olumsuz olsun uğraşmaktır. Hiçbir şey yapmayıp beklemek sorunların daha da derinleşmesine ve içinden çıkılmaz bir hal almasına neden olabilir. Siz bu adımı atmışsınız ve bu durumun sizi kötü etkilemesine rağmen anne ve babanızın adım atmaması aslında çıkmazın içinde olduklarını gösteriyor. Aldatma söz konusuysa annenizin babanıza bir ders vermesi daha iyi olacaktır. Uzaklaştırma kararı gibi hukuki destekle bu durumu lehine çevirmesi mümkün. Bunlar yetişkin insanlar siz anlatamazsınız ancak terapiste yönlenmeniz daha mantıklı. En azından siz gidersiniz ve ailenizle görüşmek isteyecektir mutlaka. Rica ederim İyi akşamlar dilerim.Çok teşekkür ederim nazik yanıtınız için. Gerçekten burda bir kaç mesaj okuyunca daha iyi hissettim. Biraz ortam sakinleşince psikolojik destek almaya çalışacağım.
Tekrardan çok teşekkürler. Kendimi daha iyi hissediyorum. Umarım hayat size iyi şeyler getirir. İyi akşamlar.Kişi kendi söküğünü dikemeyebilir bazen gözümüzde büyüttüğümüz şeyler basit bir nedenden kaynaklanıyor olabilir. Önemli olan ortada bir sorun olduğunu kabul edip bunun için adım atmaktır. Olumlu veya olumsuz olsun uğraşmaktır. Hiçbir şey yapmayıp beklemek sorunların daha da derinleşmesine ve içinden çıkılmaz bir hal almasına neden olabilir. Siz bu adımı atmışsınız ve bu durumun sizi kötü etkilemesine rağmen anne ve babanızın adım atmaması aslında çıkmazın içinde olduklarını gösteriyor. Aldatma söz konusuysa annenizin babanıza bir ders vermesi daha iyi olacaktır. Uzaklaştırma kararı gibi hukuki destekle bu durumu lehine çevirmesi mümkün. Bunlar yetişkin insanlar siz anlatamazsınız ancak terapiste yönlenmeniz daha mantıklı. En azından siz gidersiniz ve ailenizle görüşmek isteyecektir mutlaka. Rica ederim İyi akşamlar dilerim.