15 yaşında ailevi sorunlarla başa çıkmaya çalışıyorum.

samirabedevisi

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, ilk defa böyle bir platforma yazı yazıyorum. Hatam olursa affola. Buraya yazıyorum çünkü artık doğru mu yapıyorum iyi mi yapıyorum bilemiyorum ve arkadaşlarım bu konuda bana yeteri kadar yardımcı olamıyorlar.

Annem ve babam kendimi bildim bileli kavga ediyorlar. Ben ailenin ilk çocuğuyum ve 2 tane erkek kardeşim var. Maddi durumumuz kötü değil, annemin de babamın da maaşı var. Babam narsist bir kişiliğe sahip. Çevresindeki insanları özellikle ailesini manipüle ediyor, aşağılıyor. Ben ve annem artık bunları aştık. Bizi etkilemiyor ama kardeşlerim çok etkileniyorlar. Özellikle 12 yaşındaki erkek kardeşim baba desteği görmediği için özgüvensiz ve çok asi yetişiyor. Her neyse, babamın annemi aldattığını düşünüyoruz. Kaç kere kadınlarla yazıştığını yakaladık annemle. Annem eskiden korkuyordu ama artık o da korkmuyor. Biz de evli kalmalarını istemiyoruz ama babam bırakmıyor. Geçen gece saat 4'te alkollü eve gelmiş, annemle kavga etmişler. Boynunda simler varmış. Belli ne yaptığı. Babam sosyal statüsü olan bir adam. Çevresine rezil olmaktan korkuyor. Annemi sürekli aşağılıyor ve bir kadına verilmesi gereken ilgiyi asla vermiyor. Yemeği beğenmeyince sofrada kavga çıkartıyor, annemin giydiği her şeye karışıyor, annemin arkadaşlarına karışıyor. Bana da hiç bir zaman bir genç kız gibi hissettirmedi. Bize her şeyi annem alır. Babamda karnımızı aç bırakmadı yalan söylemeyeyim. Ama bize sürekli para yok diyip iddaa oynuyor, içki içiyor. Çevreye kendini iyi gösteriyor, dışarıda yaşadığı problemlerin sinirini bizden çıkarıyor. Başkalarına yapamadığını bize yapıyor. Daha önce kaç kez boşanma aşamasına geldiler. Babam her seferinde yalvar yakar, annemin ayaklarını öpe öpe geri döndürdü. Annemle bizden önce çok kötü kavgalar etmişler. Ben anneme yaptıklarını duyunca kahroluyorum. Başımdan aşağı kaynar sular dökülüyor. Eskiden annem çok üzülürmüş ama artık çok daha güçlü ve biz varız. Bir şey yapamıyor.

Çok kez ailelerin önünde kavga ettiler. Akrabaların önünde çok kez ailecek rezil olduk. Bugün yine böyle bir olay oldu. Baya kavga edildi. Bende çok sinirlendim, kendimi tutamadım.

Teyzemin evinde annem babamın başka bir kadınla mesajlarını gördü. Herkes birbirine girdi. Bende sinirle çok bağırdım. Hep karışma diyorlar ama kendimi tutamıyorum. Babamı zorla evden gönderdik. Annem pazartesi dava açacağım diyor ama dediğim gibi biz bunları çok yaşadık. Her seferinde yalvar yakar geri getirdi annemi. Umarım bu sefer bir şeyler değişir.

Ben kendi içimde bu konu hakkında çok sinirliyim. Böyle bir babanın evladı olmak beni sinirlendiriyor. Baba sevgisi görmediğime falan üzülmüyorum. Anneme ve kardeşlerime yaptıkları beni çok üzüyor.

Kendimi çok sıkışmış hissediyorum. Bir an önce büyümek, kendi ayaklarım üzerinde durmak istiyorum.

Benim gibi sorunlar yaşayan abi ve ablalarımı dinlemek, tavsiyelerini almak isterim.
Vaktinizi ayırıp okuduğunuz için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim geçmiş olsun. Bu sorunlar altında çocuk yetiştirmek yerine ayrılmaları daha doğru olur. Sonuçta baban yine baban annen yine annen. Annenin bu evliliği sürdürmeye devam etmesi durumunda sen de artık kafana takmayıp yoluna bakarsın, insanlar değişmez. Zorla güzellik olmuyor açıkçası.

Zaten ayrılmaları için 2 senedir uğraşıyorum. Evde her ses yükseldiğinde huzurum kaçıyor. Annemde ayrılmak istiyor ama babam bir türlü bırakmıyor. Her şeyi denedik, söyledik. Yok.

Merhaba, öncelikle cesurca bu durumu paylaştığın için teşekkür ederiz. Aile içi problemler çok sıkıntılı ve bu konular hakkında konuşmak genellikle güçtür. Hem senin hem de ailen için bir terapistten veya aile danışmanından yardım almak çok faydalı olabilir. Profesyonel bir destek, duygusal yükü hafifletebilir ve problemleri daha sağlıklı bir şekilde ele almanıza yardımcı olabilir. Özellik aile terapistleri bu noktada çok işe yarıyorlar. Benim de kendimle alakalı olduğunu düşündüğüm sorunların aslında kendime ait olmadığını terapistim fark ettirtmiş ve ailecek bir araya getirmişti. Babanız bu konuda adım atmıyorsa anneniz boşanma veya hukuki destek konularını açarak babanızı buna zorlayabilir. Böylece aile terapisi hem kardeşlerine hem de annenle babana iyi gelebilir.

Çevrende güvendiğin bir yetişkinle konuşmayı dene ne biliyim bu okulda bir rehber öğretmen, bir aile büyüğü veya başka bir güvenilir yetişkin olabilir. Onlardan hem duygusal destek hem de pratik tavsiyeler alabilirsin.

Bu süreçte sabırlı olman çok önemli. Değişim zaman alır ve her adımda kendine nazik davranmalısın. Unutma ki senin mutluluğun ve sağlığın her şeyden önce gelir. Bu zorlu süreçte yanında olan arkadaşlarına ve aile üyelerine de değer vermeyi unutma. Kendine iyi bak!

Çok teşekkür ederim nazik yanıtınız için. Gerçekten burda bir kaç mesaj okuyunca daha iyi hissettim. Biraz ortam sakinleşince psikolojik destek almaya çalışacağım.

Yasim 38 ailevi sorunum hiç bitmedi bayağı tecrubeliyim.

Ailenizdeki problemin sebebi oncelikle baban degil guzel kardesim. Babanin sucu yok.

Butun suc annende. Annenin zaten maasi var demissin. Annen neden bu adamin eziklemesine sizi uzmesine goz yumuyor?

Annene git bir sor bakalim neden bizi ezdiriyorsun kendinle birlikte de.

Benzer hikayeyi bizde yasadik annem benim hastsnede asci olarak cok guzel para kazaniyordu ve babam ona hakaretler ederek isten cikartip kole haline getirdi. Simdi babam mi suclu sence annem mi? Annem bosanmadi ve şu anda kafasinda siyah saç yok.

Senin hikayende de annen suclu babana kizma. Adam daha ne yapsin yatmadigi kari kiz kalmamis utanmadan da gizlenmiyor bilr adam rahatliga bak.

Annen ezilmeyi hak ediyor. Aci gercekler rahatsiz ediyor olabilir ama gercek gercektir.

Çok teşekkür ederim nazik yanıtınız için. Gerçekten burda bir kaç mesaj okuyunca daha iyi hissettim. Biraz ortam sakinleşince psikolojik destek almaya çalışacağım.
Kişi kendi söküğünü dikemeyebilir bazen gözümüzde büyüttüğümüz şeyler basit bir nedenden kaynaklanıyor olabilir. Önemli olan ortada bir sorun olduğunu kabul edip bunun için adım atmaktır. Olumlu veya olumsuz olsun uğraşmaktır. Hiçbir şey yapmayıp beklemek sorunların daha da derinleşmesine ve içinden çıkılmaz bir hal almasına neden olabilir. Siz bu adımı atmışsınız ve bu durumun sizi kötü etkilemesine rağmen anne ve babanızın adım atmaması aslında çıkmazın içinde olduklarını gösteriyor. Aldatma söz konusuysa annenizin babanıza bir ders vermesi daha iyi olacaktır. Uzaklaştırma kararı gibi hukuki destekle bu durumu lehine çevirmesi mümkün. Bunlar yetişkin insanlar siz anlatamazsınız ancak terapiste yönlenmeniz daha mantıklı. En azından siz gidersiniz ve ailenizle görüşmek isteyecektir mutlaka. Rica ederim İyi akşamlar dilerim.

Tekrardan çok teşekkürler. Kendimi daha iyi hissediyorum. Umarım hayat size iyi şeyler getirir. İyi akşamlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…