15 yaşında geleceğime dair ne yapmalıyım?

WWKapdog

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GPU:Amd RADEON RX6750XT CPU:AMD RYZEN 5 7600 RAM:CORSAIR VENEGANCE 16GB DDR5 5200Mhz KASA:DEEPCOOL CC560 V2
Merhaba. 15 yaşındayım 10.sınıfım orta vasat OBP ile girilen Anadolu lisesine gidiyorum. Derslerim güzel denilebilir matematik ortalamam 75 80 arası kimya 70 biyoloji 75 fizik 75 sözel alanını sevmiyorum ama derslerim sözelde'de iyi fakat önü açık değil. Sayısal seçip polislik veya mühendislik yazmak istiyorum. Fakat olmazsa sanayiye girmeyi düşünüyorum ve bu yazda sanayide çalışmayı düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım eğer YKS'yi yapamazsam sanayi ortamı nasıldır? Zor olduğunu az çok biliyorum. Çalışılır mi değer mi yoksa başka bir meslek mi öğreneyim?

Merhaba. 15 yaşındayım 10.sınıfım orta vasat OBP ile girilen Anadolu lisesine gidiyorum. Derslerim güzel denilebilir matematik ortalamam 75 80 arası kimya 70 biyoloji 75 fizik 75 sözel alanını sevmiyorum ama derslerim sözelde'de iyi fakat önü açık değil. Sayısal seçip polislik veya mühendislik yazmak istiyorum. Fakat olmazsa sanayiye girmeyi düşünüyorum ve bu yazda sanayide çalışmayı düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım eğer YKS'yi yapamazsam sanayi ortamı nasıldır? Zor olduğunu az çok biliyorum. Çalışılır mi değer mi yoksa başka bir meslek mi öğreneyim?
Sanayiyi aklınızdan çıkarın. Uzaktan göründüğü gibi değil. Her gün dayak yersiniz ustanız size hakaret eder tokat atar psikolojik olarak çökersiniz. Zordur o işler zaten bunlardan dolayı çırak yetişmiyor. Eğer gerçekten sanayide meslek yapmak istiyorsaniz mesem okuluna geçin. Okulla beraber çırak olun yani. Yoksa okulsuz olarak orada olursanız ustanız size eğitimi kendi öğrendiği yollar ile öğreticeğinden emin olun. Ayrıca o büyük paralar dedikleri 20-25 sene çalışıp o işin profesörü olmuş ustalar oluyor. Siz çırak iken size çorba parası anca verirler kalfa ikende asgari ücret alırsınız maksimum. Eğer meslek alanında ilerlemek istiyorsaniz mesem üzerinden sanayide çırak olup sonra ustalık belgesi alabilirsiniz. 11-12. Sınıflarda güzel çalışırsanız iyi bir üniversite kazanabilirsinizki. Benim tavsiyem bence okumayı seviyorsan üniveriste oku. Ayrıca yurtdışı fırsatlarını kovala. Bazen bazı durumlar oluyor ve yurtdışı üniversite okuma imkanı veriliyor. Mutlaka böyle yerleri takipte kalın kim bilir belki bir fırsat gelir. Doğu Avrupa'da ucuz bir ülkede okuyacağınız üniveriste bile muhtmelen Türkiye'de okuyacağınız üniveristeden katça iyi olucak. Türkiye'de eğer köklü iyi üniversitelere girmiyorsaniz üniveriste boş iş. Artık Türkiyede semt başı üniversite var değersizleşti bu iş. Derslere iyi çalışın bazı avrupadaki üniveristeler not ortalaması ile aldığı oluyor. Fırsatları takipte kalın yurtdışı fırsatı gelirse üniveriste için affetme git. İnan bana doğu avrupada herangibi ülkede okuyacağınız üniveriste Türkiye'dekine göre çok daha iyi olacağına eminim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı