15 yaşında MESEM'e gitmek mantıklı mı?

Meslek lisesinde istediğiniz ilginizi çeken bir bölüme gitmenizi öneririm MESEM'den kat ve kat daha iyidir sınıfta kolay kolay bırakmazlar hocalar ile aranı iyi tutman lazım uslu durursan çok güzel yerlere gelirisn.

@GeForce GTX 1060
Güzel bir bölüm ve üniverstie kazanacaksa okusun. Yazdığımı okuduğuna emin misin? Arama motoruna yazıp verilere kolayca ulaşabilirsin. Üniversite mezunlarının kaçı işsiz ve ne kadar maaş alıyorlar.
Sen bana kanıtlar mısın üniversite mezunlarının iyi maaşla işe başladıklarını?

@GeForce GTX 1060
Güzel bir bölüm ve üniverstie kazanacaksa okusun. Yazdığımı okuduğuna emin misin? Arama motoruna yazıp verilere kolayca ulaşabilirsin. Üniversite mezunlarının kaçı işsiz ve ne kadar maaş alıyorlar.
Sen bana kanıtlar mısın üniversite mezunlarının iyi maaşla işe başladıklarını?
Tamam o zaman hocam uzatmayalım bence. Madem arkadaş MESEM okumak istiyor. Size şunu söyleyeyim benim bir sürü MESEM arkadaşlarım vardı. Hiç birisi belgesi yok ve dükkan bile açmadılar. Arkadaş MESEM okusun sonra işe girsin sabah 6, akşam 8'de eve gelsin 22.104TL maaş ile evini geçindirsin. Öyle değil mi? Bence baya iyi para.

Dükkan ama neyin dükkanını açacak mesela? Bana örnek verebilir misin? Açacağı dükkanda da en fazla 40 bin alır. :D Yoksa fırın mı? Yoksa pastanecilik mi? D

Siz ve sizin gibiler öğrencileri çöpcülere kadar sürükleyecek durumdasınız. MESEM okumanın ben hiç faydasını göremedim. 11. sınıfta staj başlayıp MESEM'de aynı para alacağını bildiğiniz halde 1 gün ders 4 gün amelelik yaparak 6.600 TL neyinize yarayacak acaba?

Zaten MESEM çocukların çoğu serseri olur belgesi olsa bile bu sersericilik mesleğinden dükkan bile açamazlar. MESEM çocukların çoğu mesleği serseriliktir. Gider tas kafa yapar sonra beline emanetini koyar insanları gasp ederek kendilerini geçindirmeye çalışırlar. Sonra pat hapislerde çürürler.

Son düzenleme:
Tamam o zaman hocam uzatmayalım bence. Madem arkadaş MESEM okumak istiyor. Size şunu söyleyeyim benim bir sürü MESEM arkadaşlarım vardı. Hiç birisi belgesi yok ve dükkan bile açmadılar. Arkadaş MESEM okusun sonra işe girsin sabah 6, akşam 8'de eve gelsin 22.104TL maaş ile evini geçindirsin. Öyle değil mi? Bence bayağı iyi para.

Dükkan ama neyin dükkanını açacak mesela? Bana örnek verebilir misin? Açacağı dükkanda da en fazla 40 bin alır. :D Yoksa fırın mı? Yoksa pastanecilik mi? D

Siz ve sizin gibiler öğrencileri çöpcülere kadar sürükleyecek durumdasınız. MESEM okumanın ben hiç faydasını göremedim. 11. sınıfta staj başlayıp MESEM'de aynı para alacağını bildiğiniz halde 1 gün ders 4 gün amelelik yaparak 6.600 TL neyinize yarayacak acaba?

Araba dediğine göre otomobil sanayisine girmek istiyor, hangi dükkanı olan bi' ustanın 40 bin kazandığını gördünüz siz? Dükkanını açıp işini bilen bi' usta senin maaşını 4'e 5'e katlıyordur. Tabii her işin bir zorluğu var, sadece maddiyat olarak bakmamak lazım bu olaylara en önemli şey olsa bile.

İster MESEM'e git, ister üniversite oku yapacağın işte kendini geliştiremezsen hiçbir şey olamazsın. En önemli mesele kendini geliştirebilmek, bunu tetikleyen şeylerden birinin de tutku ve işi sevme olduğunu düşünüyorum. Yani ''ben ileride bunu yapmak istiyorum" dediğiniz yol nereye çıkıyorsa onu tercih edin.

Dükkanını açıp işini bilen bi' usta senin maaşını 4'e 5'e katlıyordur.
Bende kendi mesleğim ile açsam onun maşını 4'e 5'e katlarım.
İster MESEM'e git, ister üniversite oku yapacağın işte kendini geliştiremezsen hiçbir şey olamazsın
İyi çalışmazsa dediğiniz doğru. Ama disiplinli şekilde hedefine doğru düzgün bir şekilde giderse kolay bir şekilde olur.
hangi dükkanı olan bi' ustanın 40 bin kazandığını gördünüz
Ben açtığı dükkana göre onu dedim.

@GeForce GTX 1060 O kadar kolaysa sizin meslekte de acin hocam kimseyi tutan yok. Zaten o disiplini sağlayabilmek önemli.

Herkes universite okuyacak ya da herkes bi' işin ustasi olacak diye bir şey yok. Son zamanlarda Türkiye'nin durumu sağ olsun "kendi isinin ustasi ol" meselesi daha on plana ciksa da olay kisiye kalmis bence. Kisi kendi becerilerini ve ne yapmak istedigini bilip ona gore yolunu cizmeli, baskalarinin fikrini fazla onemsememeli bu tip hayatinin geri kalanini komple etkileyecek konularda.

Merhaba ben 9. sınıfım ve her ne kadar derslerim kalacak kadar kötü olmasa da okuyunca kendime bir gelecek göremiyorum diyeyim. Size birkaç sorum olacağım en başında klasik soru sanayide çok yorulur muyum bu arada sanayide çalışmayı öyle boşuna düşünmedim başka mesleklerde var evet ama benim o alana ilgim var arabayla ilgilenmeyi seviyorum diyeyim. Ama bazı forumlarda sanayide senin hevesini sömürürler beddua edersin gibi söylemler duydum kendime güvenim var ama gende bilemiyorum. İradeliyim de yapabilirim aslında istekliyimdir. İlk sorum böyleydi. Diğer sorularda MESEM ile meslek lisesi aynı şey mi internete yaşadığım şehirde MESEM yazıyorum MEB sayfası çıkıyor giriyorum ama başlıkta mesleki teknik filan yazıyor yani MESEM meslek okullarının bir kısmı mı yoksa ayrı bir kuruluş mu? Bir de tatil izin vb. nasıl oluyor MESEM'de? Para ayın hangi gününde kim tarafından işveren mi yoksa devlet tarafından mı yatıyor? MESEM nakil işlemi nasıl oluyor yazın nakil yapmak istesem müdür yardımcısı anlar mı? Çünkü meslek lisesiyle karıştırılmasını istemiyorum yani yanlış bilmiyorsam benim gitmek istediğim yer 4 gün iş 1 gün okul olan yer yani MESEM. Son olarak sınavlar nasıl oluyor dersler ne okuldaki ülke geneli sınavlar olduğunda MESEM dekiler ne oluyor? Mesela 6 Kasım da ülke geneli matematik sınaavı vardı 9. sınıflar için MESEM dekiler ona girdi mi? Sorularım bu kadar arkadaşlar. Cevaplarınız için teşekkür ederim şimdiden...

Dostum öncelikle yol çizip adım atmak cesurlarin işidir kendine şunu sor ben cesur muyum kararli miyim? Ondan sonra yorulur muyum demişsin yorulursun illaki çok ya da az yorulcagin yerler olacaktir ama bu çalıştığın yer ve ustanlada alakalı iyi bir ustan olursa her türlü yapılır sıkıntılı bir ustayla başlamak zorunda kalirsanda sabırlı olman lazım. Hevesini sondurme kısmına gelirsek de şöyle düşün 4 sene liseyi bitirdikten sonra malum meslek lisesi okuyorsun tekrar sanayiye dönünce madem sevmiyorsun yine yapamayacaksin ama şu an hem genç olduğun için oradaki kişilerle daha kolay uyum yaşarsın hem de ileri bir yaştan daha kolay çevre kazanırsın. Tabii iyi çevre yapmak önemli bunu unutma yanlış insanları pek çevrene almamalisin. MESEM meslek lisesimi diye sormuşsun sayılır ona bağlı ama şöyle düşün meslek lisesi deliler genelde 12. sınıfta staj görürken sen 9'dan itibaren göreceksin. Tatiller genelde hafta sonu senin tatilin oluyor ama belki ustan cumartesi gel bize ayak uydur der o zaman sadece pazar günü izin yaparsın. Maaş olayiysa ben yarısını devlet yarısını çalıştığın yer veriyor diye biliyorum ama bu miktar devede kulak sadece cep harçlığı olacak kadar. Genelde maaşları ay sonu veya veya ay başı verirler. MESEM'den sorumlu bir müdür yardımcısı oluyor meslek liselerinde genellikle o az da olsa bu konulara hakimdir ve MESEM ile meslek lisesini ayırt eder diğer hocalar ve müdür yardımcılarına kıyasla. Nakil kısmına hakim değilim ama meslekten MESEM'e geçme konusuysa caliscak yeri bulduysan okulun kriterlerine uygun tamamdır. Sınavlara gelirsek başkaları da sana ileride derler genelde dersleri kötü olan öğrenciler MESEM'e gelir çünkü sınıfta kalacak öğrencilerin MESEM'de sınıfı geçmesi daha kolaydır MESEM'in müfredat farklı ve çok daha sade, ortak sınavlarda MESEM'de yok bu yüzden.(bir kısmı unuttum yıllık 1 ay ücretli iznin var, bir ayda ücretsiz olması lazım)
MESEM'e amelelik diyenler olur haklilar ama şöyle düşün onlar 18 yaşında amelelik uapacakken sen işi öğrenmiş olacaksin. Başka soruların varsa sorabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı