15 yaşında MESEM'e gitmek mantıklı mı?

enes_ozkan20

Picopat
Daha fazla  
Merhaba ben 9. sınıfım ve her ne kadar derslerim kalacak kadar kötü olmasa da okuyunca kendime bir gelecek göremiyorum diyeyim. Size birkaç sorum olacağım en başında klasik soru sanayide çok yorulur muyum bu arada sanayide çalışmayı öyle boşuna düşünmedim başka mesleklerde var evet ama benim o alana ilgim var arabayla ilgilenmeyi seviyorum diyeyim. Ama bazı forumlarda sanayide senin hevesini sömürürler beddua edersin gibi söylemler duydum kendime güvenim var ama gende bilemiyorum. İradeliyim de yapabilirim aslında istekliyimdir. İlk sorum böyleydi. Diğer sorularda MESEM ile meslek lisesi aynı şey mi internete yaşadığım şehirde MESEM yazıyorum MEB sayfası çıkıyor giriyorum ama başlıkta mesleki teknik filan yazıyor yani MESEM meslek okullarının bir kısmı mı yoksa ayrı bir kuruluş mu? Bir de tatil izin vb. nasıl oluyor MESEM'de? Para ayın hangi gününde kim tarafından işveren mi yoksa devlet tarafından mı yatıyor? MESEM nakil işlemi nasıl oluyor yazın nakil yapmak istesem müdür yardımcısı anlar mı? Çünkü meslek lisesiyle karıştırılmasını istemiyorum yani yanlış bilmiyorsam benim gitmek istediğim yer 4 gün iş 1 gün okul olan yer yani MESEM. Son olarak sınavlar nasıl oluyor dersler ne okuldaki ülke geneli sınavlar olduğunda MESEM dekiler ne oluyor? Mesela 6 Kasım da ülke geneli matematik sınaavı vardı 9. sınıflar için MESEM dekiler ona girdi mi? Sorularım bu kadar arkadaşlar. Cevaplarınız için teşekkür ederim şimdiden...

MESEM'e gidip amele olursanız tabii yorulacaksınız. İnsanların amelesi değil insanlar sizin ameleniz olsun. MESEM'e giderseniz hayatınız biter. Şimdi bazı kişiler diyor 6.600 TL alıyor cart curt diyorlar. Sonra işe başlayıp 22.104 TL ile ne yapacaksınız mesela? Evlendiğinizde evi nasıl geçindireceksiniz? O yüzden okumanızı tavsiye ediyorum. Okuma tarafında değilseniz en azından açıktan okumaya devam edin. Zaten eğitim sistemi git gide çürüyor.

MESEM meslek liselerinin bir bölümü tarzında bir şeydir.

MESEM'e hiç kimse iyi bir gözle bakmaz bunu bilerek git eğer gideceksen.
Okulun en vasıfsız öğrencilerinin toplandığı yer olarak görülür. Geleceğini ise MESEM'e verme pişman olursun.

Yorumlar gitme demiş ama nedenini anlayamıyorum? Mezun olup ustalık belgesini aldıktan ve işi öğrendikten sonra dükkanını açıp iyi paralar kazanabilir. İyi bir üniversiteye gitmiyorsan üniversite okumanın pek bir anlamı yok. İlk başlarda tabii ki zorlanacak ve az kazanacak ama ileride hayatı kurtulacak. İyi bir usta dünyanın her yerinde tutulur ve iş bulur.
Kötü bir üniversitenin kötü bir bölümü yerine bir işte usta olmak çok daha iyidir.

Mantıklı değil gitme. Oku daha iyi olur. İlla okumayacağım dersen okulu açığa öyle çalış en azından ayda 6 bin tl almazsın. Bu arada nasıl gidersen git sanayide sana köle gibi davranacaklar yaşından ötürü bu yüzden eğer tanıdık bir kişi varsa onun yanında çalış.

Yorumlar gitme demiş ama nedenini anlayamıyorum? Mezun olup ustalık belgesini aldıktan ve işi öğrendikten sonra dükkanını açıp iyi paralar kazanabilir. İyi bir üniversiteye gitmiyorsan üniversite okumanın pek bir anlamı yok. İlk başlarda tabii ki zorlanacak ve az kazanacak ama ileride hayatı kurtulacak. İyi bir usta dünyanın her yerinde tutulur ve iş bulur.
Kötü bir üniversitenin kötü bir bölümü yerine bir işte usta olmak çok daha iyidir.
Okuduğu bölümü liseden üniversiteye kadar okuyup hatta üniversite şart değil fakat bölüme göre değişebilir. Mezun olduktan sonra direkt iş bulup aylık (okuduğu bölüme göre) 60-70 bin maaş almak ve kısa sürede bu parayla kendi işini kurmak varken neden yıllarca sanayide veya başka yerde çırak olup dükkan açsın ki? Uğraşmasın bile.

Okumaya niyetin yoksa git meseme mis gibi meslek sahibi olursun. Düzgün bir bölüm okursan mis gibi para da kazanırsın.

@GeForce GTX 1060
Hangi mezun 60-70 bin TL alıyor? İşi öğrenmeden ve usatlık belgesi olmadan nasıl dükkan açacak? Üniversite mezunları işsiz gezerken inanıyor musun?
Dükkan açmasına da gerek yok aslında güzel bölüm okuyorsa. Hangi üniversite mezunları işsiz geziyor? Hangi MESEM öğrencisi düzgün dükkan açmış bana kanıtlar mısın. Ben kendimi ortaya koydum. Üniversite mezunu olarak şuan Makine Mühendisinde çalışıyorum. Yakında Almanya'ya gideceğim. Kendi işimi kurabilecek kadar kabiliyetim var.

Aldığım maaş gayet iyi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı