Andy deufresne
Hectopat
MESEM'e gitmek gibi bir hata yapmayın.
Tamam o zaman hocam uzatmayalım bence. Madem arkadaş MESEM okumak istiyor. Size şunu söyleyeyim benim bir sürü MESEM arkadaşlarım vardı. Hiç birisi belgesi yok ve dükkan bile açmadılar. Arkadaş MESEM okusun sonra işe girsin sabah 6, akşam 8'de eve gelsin 22.104TL maaş ile evini geçindirsin. Öyle değil mi? Bence baya iyi para.@GeForce GTX 1060
Güzel bir bölüm ve üniverstie kazanacaksa okusun. Yazdığımı okuduğuna emin misin? Arama motoruna yazıp verilere kolayca ulaşabilirsin. Üniversite mezunlarının kaçı işsiz ve ne kadar maaş alıyorlar.
Sen bana kanıtlar mısın üniversite mezunlarının iyi maaşla işe başladıklarını?
Tamam o zaman hocam uzatmayalım bence. Madem arkadaş MESEM okumak istiyor. Size şunu söyleyeyim benim bir sürü MESEM arkadaşlarım vardı. Hiç birisi belgesi yok ve dükkan bile açmadılar. Arkadaş MESEM okusun sonra işe girsin sabah 6, akşam 8'de eve gelsin 22.104TL maaş ile evini geçindirsin. Öyle değil mi? Bence bayağı iyi para.
Dükkan ama neyin dükkanını açacak mesela? Bana örnek verebilir misin? Açacağı dükkanda da en fazla 40 bin alır.Yoksa fırın mı? Yoksa pastanecilik mi? D
Siz ve sizin gibiler öğrencileri çöpcülere kadar sürükleyecek durumdasınız. MESEM okumanın ben hiç faydasını göremedim. 11. sınıfta staj başlayıp MESEM'de aynı para alacağını bildiğiniz halde 1 gün ders 4 gün amelelik yaparak 6.600 TL neyinize yarayacak acaba?
Bende kendi mesleğim ile açsam onun maşını 4'e 5'e katlarım.Dükkanını açıp işini bilen bi' usta senin maaşını 4'e 5'e katlıyordur.
İyi çalışmazsa dediğiniz doğru. Ama disiplinli şekilde hedefine doğru düzgün bir şekilde giderse kolay bir şekilde olur.İster MESEM'e git, ister üniversite oku yapacağın işte kendini geliştiremezsen hiçbir şey olamazsın
Ben açtığı dükkana göre onu dedim.hangi dükkanı olan bi' ustanın 40 bin kazandığını gördünüz
Merhaba ben 9. sınıfım ve her ne kadar derslerim kalacak kadar kötü olmasa da okuyunca kendime bir gelecek göremiyorum diyeyim. Size birkaç sorum olacağım en başında klasik soru sanayide çok yorulur muyum bu arada sanayide çalışmayı öyle boşuna düşünmedim başka mesleklerde var evet ama benim o alana ilgim var arabayla ilgilenmeyi seviyorum diyeyim. Ama bazı forumlarda sanayide senin hevesini sömürürler beddua edersin gibi söylemler duydum kendime güvenim var ama gende bilemiyorum. İradeliyim de yapabilirim aslında istekliyimdir. İlk sorum böyleydi. Diğer sorularda MESEM ile meslek lisesi aynı şey mi internete yaşadığım şehirde MESEM yazıyorum MEB sayfası çıkıyor giriyorum ama başlıkta mesleki teknik filan yazıyor yani MESEM meslek okullarının bir kısmı mı yoksa ayrı bir kuruluş mu? Bir de tatil izin vb. nasıl oluyor MESEM'de? Para ayın hangi gününde kim tarafından işveren mi yoksa devlet tarafından mı yatıyor? MESEM nakil işlemi nasıl oluyor yazın nakil yapmak istesem müdür yardımcısı anlar mı? Çünkü meslek lisesiyle karıştırılmasını istemiyorum yani yanlış bilmiyorsam benim gitmek istediğim yer 4 gün iş 1 gün okul olan yer yani MESEM. Son olarak sınavlar nasıl oluyor dersler ne okuldaki ülke geneli sınavlar olduğunda MESEM dekiler ne oluyor? Mesela 6 Kasım da ülke geneli matematik sınaavı vardı 9. sınıflar için MESEM dekiler ona girdi mi? Sorularım bu kadar arkadaşlar. Cevaplarınız için teşekkür ederim şimdiden...
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.