15 yaşında nasıl beslenilmeli?

Aslan Kedi

Hectopat
Makaleler
1
Haftada 3 kere fitness yapmayı planlıyorum. 15 yaşındayım ve en son tartıldığımda 104 kiloydum. Boyum da 180cm. Kilo verirken vücut geliştirmek istiyorum. Beslenme ile ilgili internette yaptığım araştırma kendiyle çelişti. Nasıl beslenmem gerektiğini bilmiyorum. Hareketsiz biriyim. Dışarı çıktığım nadirdir. Spora başlarsam hafta da 3 kere dışarı çıkarım. Bu verdiğim bilgilere göre nasıl beslenmeliyim?

Öncelikle kilo verirken kas yapılmaz. Önce kilo verilir, sonra kas yapılır.

Kilo verirken sadece mevcut kasınızı korursunuz antrenman yaparak. Beslenme programını hocanızdan alsanız daha iyi olur. Sizin yağ oranınızı vesaire bilmediğimiz için, onlar daha iyi bir program verirler.

Ayrıca haftada 3 gün biraz az. Haftada 4 veya 5 gün yapmaya çalışın.

Sağlıklı beslenmek kolay ama bu ekonomide zor. Annen baban asgari ücretliyse, memursa ağır yük olabilirsin. Eğer paran var ise nasıl besleneceğine internette kapsamlı bir araştırma yapabilirsin yada bir diyetisyene başvurabilirsin. Spor içinde Google Play'deki leap fitness group'un yaptığı uygulamalara bakabilirsin. Ben kullanmadım ama çoğu yorumları olumlu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…