15 yaşında ne yapılacağını bilememek

@omrally beni anlatmışsın.
pandemi yüzünden bu duruma düşen çok arkadaşımız var ne yazık ki, hayatı iş-ev/okul-ev arasında geçen(tek sosyalitesi bu olan) çok arkadaş var. Devletimiz tarafından da pek önemsenmiyoruz zaten. Yakında babam işleri yüzünden İsrail'e 4 yıllığına gidecek ve yanında bizi de götürmeyi hatta bizi oralarda okutmayı düşünüyorlar. Ne kadar benim açımdan iyi olsa da ben şu durumumdan dolayı sokağa bile çıkmak istemiyorum.

Sen bitmişsin. Bence bundan sonra akademik bir başarı bekleme. Rakiplerin ilk okuldan beri özel ders dersana yaparken sen hiçbir şey yapmadığın için söylüyorum.

Hocam önce süreyi azaltın, kitap okumaya çalışın günde az az. Daha sonra yavaş yavaş sporlara başlayın, Ünlü sporcuların, bilim insanlarının veya ilgi duyduğunuz herhangi bir dalın özel kişilerinin Biyografilerini okuyun. Yavaş yavaş PC'yi bırakıp diğer aktivitelere yönelin. Bir süre sonra yokluğunu hissetmeyeceksiniz. İyice düzeldikten sonra tabii ki de zevk için 2-3 saat oyun oynamanızda bir sıkıntı olmayacaktır. Eğer web alıskanlıklarınız varsa o çok daha basit. Blocker siteler oluyor. Cem korkmazdan görmüştüm. Öyle bir web blocker ile websiteleri belli bir süre blocklayın. Benim tavsiyelerim bunlar aynı durumu bende yaşadım ve böyle böyle atlatmıştım. Size de başarılar umarım en kısa sürede bu illetten kurtulursunuz :)
Düzenleme : Web blockerlar uzantı şeklinde oluyor. Google Web Mağaza'da bolca var.

@omrally Okul açılsın biraz arkadaş falan derken kendine gelirsin muhtemelen ama evde oyun oynamak için arkadaşlarını ekmek gibi boş beleş hatalar yapma ve olabildiğince evde durmamaya çalış derim.

Sen bitmişsin. Bence bundan sonra akademik bir başarı bekleme. Rakiplerin ilk okuldan beri özel ders dersana yaparken sen hiçbir şey yapmadığın için söylüyorum.
8. sınıfa kadar iyi bir altyapım var. 9. sınıf da hiç bir ders anlamdım sadece. Ve biraz abartıyor olabilirsin illa başarılı olabilmek için ilkokulda ders almaya gerek olduğunu düşünmüyorum, sadece kafayı koymak yeterlidir. Yapabilir dediğim ve yapamadığım herhangi bir şey yok. 9. halledilebilir yeter ki pandemi bitsin okullar açılsın bu benim tek çarem bu. Zeka olarak ise lgs'de hiç çalışmadan 430 gibi bir puan elde etmiştim.

8. sınıfa kadar iyi bir altyapım var. 9. sınıf da hiç bir ders anlamdım sadece. Ve biraz abartıyor olabilirsin illa başarılı olabilmek için ilkokulda ders almaya gerek olduğunu düşünmüyorum, sadece kafayı koymak yeterlidir. Yapabilir dediğim ve yapamadığım herhangi bir şey yok. 9. halledilebilir yeter ki pandemi bitsin okullar açılsın bu benim tek çarem bu. Zeka olarak ise lgs'de hiç çalışmadan 430 gibi bir puan elde etmiştim.
430 puan mı, çok iyi. Kendinizi sanat, bilim, tarih gibi şeylerle yorun. Ben okul olmadığı için genellikle evdeyim her zaman, olabildiğince tarih araştırıyorum.

Ne evlatlar var. Böyle düşüncelere sahip olamamış. Anne ve baban sana bilgisayar alması sana karşı yapılmış bir fedakarlıktır. Evladımız evde olsun. Dışarıda olmasın. Oyun oynasın ama derslerine de çalışsın. Ben sana arkadaş aklıyla bugün 15-20 sene ceza yemiş insanların hapishane köşesinde yattığını anlatsam şaşarsın. Ne güzel biri insansın kendi kendine öz eleştiri yapıyorsun. Senin kötülüğünü istemiyorlar bu hayatta daha iyi yerlere gelmeni istedikleri için dersler de sınavda beklenti yüksek. Sen de anne ve babanın sana verdiği PC'yi evde kullansın eğlensin oynasın mutlu olsun diye hediye ettiği armağının cevabını ver. Yıllar sonra okul yılların olmayacak.

@omrally, babanız anlayışlı biriyse; bu durumu onla konuşabilirsiniz ve derslerinize çalışmaya başlayabilirsiniz, bunu yaparken ailenize size sıkı yasaklar koymasını isteyebilirsiniz, ama bunları yaparken sizinde bir şeyler yapmanız gerek.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı