15 yaşında ne yapılacağını bilememek

Ailesi yüzünden ruhu kaybolmuş bir çocuk daha, belki hiçbir zaman kendini bulamayacak... mı?

Senin mental durumun iyi değil. Önce geçmişinle barış. Ardından sana yeni bir perspektif katacak kaynaklara yönelerek zihin yapını yeniden inşa et. Bu esnada tutkunu bulmaya çalış. Yazılımı beceremedin çünkü ya sevmiyordun ya da neden orada olduğunu bilmiyordun.

Yapabileceğin, öğrenebileceğin çok fazla şey var. Araştır bunları.

Aynı şeyleri yaşamışız. İlkokul ve ortaokul da ben de bir PC bağımlısıydım. Kışın okul olunca PC yasak olurdu. Bilgisayarın başından kalkmazdım. Laptobum da pek iyi değildi. Cidden oyun bağımlısıydım. Laptobu elimden alsalar sinirlenip ağlardım. Şimdi ise böyle sorun yok. Kendime hakim olabiliyorum. Hatta bazen oyun oynayasım bile gelmiyor. Hatta yeni bilgisayar aldım 1 yıl oldu her oyunu oynayacağım dedim. Bir sürü oyun var elimi sürmüyorum. Liseye geçtiğinden beri oyun bağımlılığından kurtuldum. Şuan da Lise 4'teyim. Seni anlıyorum çok kötü bir şey. Kendine uğraşacak aktiveteler bul.

Oyunlardan ziyade farklı bir hobi bulabilirsin. Başka hobiler edindikten sonra oyun oynadığında daha çabuk sıkılmaya başlarsın veya oynamak istemezsin. Bu hobi örneğin fotoğrafçılık, sanat olabilir. Bilgisayarda da yeni hobiler edinebilirsin, Blender veya Krita'dan animasyon yapmak, video yapmak, blog yazmak vb. olabilir.

Böyle yaptığımda şahsen kendim oyun oynamaktan sıkılır oldum, Forza'ya giriyorum maksimum 1.5 saat. CS:GO'da da sırf kasa için giriyorum, bonus XP bittiğinde sonraki haftayı bekliyorum. İnsanın içi artık başka bir şey yapacağım diye tutturuyor.

Kanka bazı şeylere bağlanmak çok kötü sonuçlar doğurabiliyor. Ama hayat bu bağlanabiliyoruz. Kimimiz oyuna kimimiz arabaya kimimiz bilgisayara kimimiz sigaraya kimimiz kıza... Ama sonuç olarak en sonda kötü hissediyoruz onsuz yapamayacağımızı düşünüyoruz. Hatta bazıları birdenbire hayatımızdan çıkınca kahrolabiliyoruz. Her gece sabaha kadar ağlıyabiliyoruz. Ama üzülme kanka hiçbir şey içun geç değil. Ağladığımız geceden uyandığımız sabaha hiçbir şey olmamış gibi yapabiliriz. Bu bizim elimizde. Öncellikle her evlat ailesi için değerlidir. Kendini değerli hisset. Onlar seni sebepsiz seven insanlar. Onlarla daha fazla vakit geçir. Bilgisayarin basindan kalk nasıl mı süre koy kanka süre geçti mi kapatma tusuna bas geç içeri. Baban seni seviyordur ve emin ol sen hayatını bombok yapıyorsun diye ağlıyordur. Bunların farkında olman çok güzel. Ve her şey senin elinde. Ailenle vakit geçir o arkadaşlarınla dışarıda buluş. Tatile çıkın dizi film izle kitap oku( çok güzel aktivite bir ara bağımlısıydım araya YKS girdi) arkadaslarinla bulus sinemalara git müzik yap müzik dinle. Yazılımla ugras demeyeceğim kanka bilgisayardan uzaklaş öncellikle. Ve yapabiliyorsan oyunları sil Steam ve Epic Games'i de sil bilgisayarı kaldır ya da babana ver. Sonra eğlenmeye bak annene babana kardeşine saril. Mutlu ol. Hayat kaybettiklerimize ragmen halen daha çok güzel :)

Son düzenleme:
Değerli arkadaşım, öncelikle yaşadığın kötü şeylerden dolayı geçmiş olsun, diyorum. Ancak, şunu bil: her ne kadar kendine engel olamasan da en azından bu durumun bilincindesin. Yani, yaptığın şeylerin etkilerinin ne veya neler olduğunu düşünebiliyorsun. Fakat, bu durumu biraz farklı yorumlaman gerekiyor. Oynadığın oyunlarda "iyiysen" hiçbir şekilde kendini suçlu hissetme. Sadece ama sadece bu oyunları oynadığın zaman, kendini "kişisel dünyanda" hissetmeye çalış ve bunu kendine bahşedilen bir ödül gibi düşün. Bir iş yaptığını düşün ve bu işin karşılığını alman gerekiyor. Bu para olabilir veya başka bir şey olabilir. Ve yanında avans alacaksın. İşte bu da oyunların olsun, hobilerin olsun.
Gerçekçi bir tavsiye vermek istersem, sana "Bir hobi veya arkadaş çevresi bulmaya çalış." diyeceğim. En azından bu yeni durumlar içerisindeyken durumu biraz daha farklı açılardan değerlendirebilirsin. Ve sakın kendini üzme. :)

Hiçbir şey için geç değil daha 15 yaşındasın bunu dert edinme kendine yeni uğraşlar bulmaya (sadece oyun için arkadaşlar yerine dışarıda dolaşabileceğin arkadaşlar, kitap, hobi vb.) çalış. Her şeyden önce ne kadar tavsiye versek de bu sorunu çözmek sende bitiyor umarım bırakabilirsin bu alışkanlığını.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı