15 yaşında spor yapmak boy uzamasını engeller mi?

strabon

Picopat
Daha fazla  
Selam, 14-15 yaşındayım 1 haftadır spor salonuna gidiyorum ve kendimi fazla zorlamıyorum. Yine de zorlandığım da oluyor böyle durumlardan dolayı boy uzamam durur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır. Ama bir antrenman vardı o beline zarar verdiği için boy uzamasını engelleyebilir. Halter dambıl vb. şeyler boy uzamasını engellemez.
Örnek: 1,90 insanın halter kaldırması mı? 1,60 insanın halter kaldırması mı? 155 insanın basketbol oynaması mı yoksa 1,95 insanın mı? Böyle örnek verebiliriz.
Kaynak: Evrimağacı. Kısaca halterciler boyun kısa olmasından yararlanıyor basketbolcularda uzun boylarından yararlanıyor.

Spora başlayabilecek yaştasın, daha küçük yaşta olsan olabilirdi. Bir tane çocuk vardı bir ara baya trendlere çıkıyordu. Mesela o küçük yaşta boyu kısa ve cüce gibi duruyor sırf fitness yaptığından dolayı kemikleri yerine oturmadan onları geliştirmeye çalışıyor. Bir zararına olmaz, yararına olur şimdi senin.

Selam, 14-15 yaşındayım 1 haftadır spor salonuna gidiyorum ve kendimi fazla zorlamıyorum. Yine de zorlandığım da oluyor böyle durumlardan dolayı boy uzamam durur mu?
Ağırlık kaldırma , boy uzamasını engeller , şimdilik yürüyüş bandı ve bisiklet yap , devamını bilmem tam olarak ama bundan eminim... Bu soruyu sorman büyük ihtimalle ailen demiştir :D onlara inan , tecrübe konuşur...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı