15 yaşındayım ve 100 kiloyum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ekmeği azaltman ve akşam biraz yürüyüş yapman yeter geç olsun güç olmasın kafan rahat olur.
Hocam ben bu ekmek konusunu tam anlamadım. Normal fırın ekmeği yemiyorum. Marketten aldığım tahıllı diyet ekmeğinde günde 2 tane yiyiyorum. Bunun bir sıkıntısı olur mu? Ve yürüyüşlerimi sabah yapıyorum.

Diyetisyene falan gitmeye gerek yok. Diyetisyenlerin kendisi zaten 150 kilo ve gelmiş nasıl zayıflamamız gerektiğini söylüyor :) Zayıflamak tamamen irade ile alakalı. Ekmek, şeker, un, yağlı, asitli şeyleri bırakınca ve üstüne spor yapınca kilo vermeme imkanı yok. Zayıflamak için yememek en büyük yanlıştır. Sonrasında onar onar kilo alarak geri döner. Bu yüzden yiyerek zayıflamak en sağlıklısı. Ama bahsettiğim yiyeceklerden kesinlikle uzak durulmalı. Yavaş ama sağlıklı kilo vermek en güzeli. Aç kalarak verilen kiloların hepsi fazlasıyla geri döner. Bunları dikkate alarak kendi yol haritanızı çizebilirsiniz.

Kardeşim ben 22 yaşındayım 99 kiloyum günde rahat 1 kilo veriyorum. (tıp okuyorum seneye doktorum). Sana kendi yaptıklarımı anlatayım:
1-fazla yemek yemeyeceksin. Şekeri tamamen unutacaksın.
2- bol bol su içeceksin aklına geldikçe göm (ben pazardan maşapa aldım 2 litrelik ona su doldurup doldurup günde 4-5 kere tazeliyorum.
3- iyi bir aşçı olman gerek bu konuda tüyoları merak ediyorsan anlatabilirim. Günde mümkünse 1 en fazla 2 öğün yiyeceksin 3 öğün yiyeceksen de porsiyonlarını kısaltacaksın bu kesin.
4- her sabah kesinlikle 3 yumurta bir parça ekmek (ekmekte yemelisin karbonhidrat şart) yapabilirsen salata isteğe bağlı canın şeker çekerse 1 tane muz bazıları abartıyor öyle her sabah balık falan yok bunları ye fazlasıyla yetiyor. İsteğe bağlı 1 su bardağı suya yarım limon sık iç.
5- 2. öğünün öğleden sonra olacak tavuk pilav yap aşçılığını konuştur öyle annenden babandan isteme kalk kendin yap. Yemek yapabilmek muhteşem bir şey herkese tavsiye ederim yemek yemek istemediğim zamanlar bile arada bir mutfakta bir şeyler yapıyorum. 2. öğününde kesinlikle salata olacak 1 tane domates 1 tane salatalığı at soy doğra üstüne nar ekşisi yoksa limon miss şimdiden canım çekti.
6- öküz gibi yürü. Evet bayağı öküz gibi yürü günde minimum 10 bin adım (7-8 km) yürü 14-15 bin adım atabilirsin ben ilçe değiştirene kadar yürüyorum geri geliyorum yürüyerek.
7- evde spor yapmaya başla spor salonuna boşuna gitme gitsen de 100 kilosun yığılır kalırsın orada şöyle bir 80 kiloya düştüğünde git.
8-akşamları uyumadan yarım saat-1 saat önce sana tarifini verdiğim kürü yap uyu.
Kürün tarifi:
-3 kaşık (istersen bol bol at) yoğurt.
-1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber.
-1 yemek kaşığı nane.
- Yarım limon.
Bunları kaba koy karıştır karıştır göm.

Not: Ayakkabı seçimin yürüyüş ayakkabısı olsun paraya kıy Nike al kinetix falan boş işler. Nike alacak durumun yoksa da aldığın ayakkabıyı giydiğinde sürtünmemesi ve yarım veya 1 numara ayak numarandan büyük olması gerekiyor ayakkabını güzel seçmelisin buna kesinlikle dikkat etmelisin yoksa ayakların su toplar benim gibi işkenceler çeker yerden yere yatar ağlarsın.

Not2: İlk gün 10 bin adım attıktan sonra ayaklarını hissetmeyeceksin yerlerinden çıkmış gibi olacak o Ham'dır geçer o pes etme. Eğer çok ağrıyorsa bir kovaya su doldur içine 3-4 yemek kaşığı tuz at ayaklarını içine sok saatlerce kalsın öyle orada ayağın.

Dediklerimi yap teşekkür edeceksin bana. Hadi kolay gelsin.

Dostum bu yaşlarda kafana göre diyet yapamazsın büyümeni engelleyebilir. Diyetisyeni gör ve yavaş bir şekilde kilo ver, vücut geliştirme ile desteklersen kas kaybını minimize edersin, dolayısı ile sarkmaları da büyük ölçüde engellersin.
Kardeşim ben 22 yaşındayım 99 kiloyum günde rahat 1 kilo veriyorum. (tıp okuyorum seneye doktorum). Sana kendi yaptıklarımı anlatayım:
2- bol bol su içeceksin aklına geldikçe göm (ben pazardan maşapa aldım 2 litrelik ona su doldurup doldurup günde 4-5 kere tazeliyorum.
3- iyi bir aşçı olman gerek bu konuda tüyoları merak ediyorsan anlatabilirim. Günde mümkünse 1 en fazla 2 öğün yiyeceksin 3 öğün yiyeceksen de porsiyonlarını kısaltacaksın bu kesin.
4- her sabah kesinlikle 3 yumurta bir parça ekmek (ekmekte yemelisin karbonhidrat şart) yapabilirsen salata isteğe bağlı canın şeker çekerse 1 tane muz bazıları abartıyor öyle her sabah balık falan yok bunları ye fazlasıyla yetiyor. İsteğe bağlı 1 su bardağı suya yarım limon sık iç.
5- 2. öğünün öğleden sonra olacak tavuk pilav yap aşçılığını konuştur öyle annenden babandan isteme kalk kendin yap. Yemek yapabilmek muhteşem bir şey herkese tavsiye ederim yemek yemek istemediğim zamanlar bile arada bir mutfakta bir şeyler yapıyorum. 2. öğününde kesinlikle salata olacak 1 tane domates 1 tane salatalığı at soy doğra üstüne nar ekşisi yoksa limon miss şimdiden canım çekti.
6- öküz gibi yürü. Evet bayağı öküz gibi yürü günde minimum 10 bin adım (7-8 km) yürü 14-15 bin adım atabilirsin ben ilçe değiştirene kadar yürüyorum geri geliyorum yürüyerek.
7- evde spor yapmaya başla spor salonuna boşuna gitme gitsen de 100 kilosun yığılır kalırsın orada şöyle bir 80 kiloya düştüğünde git.
8-akşamları uyumadan yarım saat-1 saat önce sana tarifini verdiğim kürü yap uyu.
Kürün tarifi:
-1 yemek kaşığı nane.
- Yarım limon.

Not: Ayakkabı seçimin yürüyüş ayakkabısı olsun paraya kıy Nike al kinetix falan boş işler. Nike alacak durumun yoksa da aldığın ayakkabıyı giydiğinde sürtünmemesi ve yarım veya 1 numara ayak numarandan büyük olması gerekiyor ayakkabını güzel seçmelisin buna kesinlikle dikkat etmelisin yoksa ayakların su toplar benim gibi işkenceler çeker yerden yere yatar ağlarsın.

Not2: İlk gün 10 bin adım attıktan sonra ayaklarını hissetmeyeceksin yerlerinden çıkmış gibi olacak o Ham'dır geçer o pes etme. Eğer çok ağrıyorsa bir kovaya su doldur içine 3-4 yemek kaşığı tuz at ayaklarını içine sok saatlerce kalsın öyle orada ayağın.

1-2 tanesi dışında çoğu çöp bilgi. Arkadaşın günde kalori yakımını biliyormusun da öneri, kür, beslenme tavsiyesi veriyorsun. Dostum diyetisyeni gör, onlar bu işin okulunu okumuş insanlar. Senin kalori harcamana göre onlar sana beslenme programı yazacaklardır. Kendi başına bu işlere girme. Biraz kilo fazlan olsa tamam ancak bu gibi yüksek kglerde yardım alman şart.

1-2 tanesi dışında çoğu çöp bilgi. Arkadaşın günde kalori yakımını biliyor musun da öneri, kür, beslenme tavsiyesi veriyorsun. Dostum diyetisyeni gör, onlar bu işin okulunu okumuş insanlar. Senin kalori harcamana göre onlar sana beslenme programı yazacaklardır. Kendi başına bu işlere girme. Biraz kilo fazlan olsa tamam ancak bu gibi yüksek kglerde yardım alman şart.

Ne beslenme tavsiyesi? Okumadan etmeden yorum atmayın lütfen ben beslenme tavsiyesi mi vermişim? Kişi kendinden bilir ne yiyeceğini ne içeceğini bunu bilmiyorsa diyetisyene gider. Benim verdiğim tavsiye başlarda yağ yakımını az etkilese de ilerleyen zamanlarda vücut alıştıkça ve terleme de arttıkça değil 1 1.5 kilo bile verebilir tecrübeye sabittir bu. Ben de zamanında diyetisyene gitmiştim ancak verdiğim tek şey para oldu. Ha eğer deri sarkması falan filan varsa da yürümeyi kısabilir, soğuk bir duşa girebilir ve bol C vitaminiyle bunu geçirebilir diyetisyene de gitse benim söylediklerimin aynısını duyacak bu arkadaş kısa zamanda çok kilo vermek istiyor ne diyeyim? Bol bol ye inşallah kilo verirsin mi diyeyim. Bu dediklerimi yapmaktan başka çare yok duruma göre eğer bünyen kaldırmıyorsa ilk gün 3 bin 5 bin adım atarak başlayabilirsin başlamadığın sürece yerinde saymaya devam edersin.

Kürün tarifi:
-1 yemek kaşığı nane.
- Yarım limon.

Anlattıklarınız biraz ilgimi çekti. Hele şu ayak ağrılarıma verdiğiniz çözüm. Onu mutlaka deneyeceğim. Sabahları BİM'den aldığım tahıllı dilim ekmeğinden 2 dilim yiyiyorum. Üstüne de biraz süzme peynir sürüyorum. Öğlen canım sıkıldığı için yine BİM'den almış olduğum 3'ü 1 arada kahveyi yapıp içiyorum. BİM olmasa ne yapacağız bir fikrim yok :D akşam yemeğin de de ne bulursam yiyiyorum. Yani aşırı fazla düzenli bir yemek yeme alışkanlığım yok. Artık düzene sokarım diye düşünmekteyim. Yürüyüşlerimin mesafesini de arttıracağım. Burada anlatılan ve tavsiye edilen bazı şeyler gerçekten moral seviyemi yükseltti. Bugün serçe parmağım yara olduğu için yürüyüş yapmamıştım. Ama yarından itibaren yorulmadan devam edeceğim. Teşekkürler. 1 hafta sonra gelişmeleri buraya aktaracağım. Ayakkabı işi için ilk başta anneme bir şeyi başarabildiğime dair bir kanıt göstermeliyim ki, bana düzgün bir bütçe versin.

Okullar açılana kadar çok zor hocam kendinizi aşırı zorlamaniz lazım gibi bende karantinadan önce 90-95 kilo arasiydim şimdi 80'e düştüm inşallah kilo verirsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı