15 yıl sonra dolar ve Türkiye'nin durumu

Para muhtemelen sayılarak değil tartılarak hesaplanacak.
-Cips ne kadar abi?
-1 kilo 5'lik banknot, yarım kilo 10'luk banknot.

Aklıma bu fotoğraf geldi.
_103202037_006598206-1.jpg


Almanya hiperenflasyon zamanı.
 
Ülkede bir özel şirket ile araba üretilmesi gerekinken bunu devlet biz üretiyoruz diyor. SpaceX amerikan devletinin projesi olduğu söylense hiç bağış alamazdı nasadan görüldüğü üzere. Türkiye'ninde bir şirkete gizli destek verip yapması gerekirdi. Togg Türkiye'nin direk devletin arabası olduğu yabancı piyasada alıcı bulmaycak. Oy için bir araba projeside yalan olacak. İnsalar neden NASA yerine SpaceX destekliyor çünkü elon muskın bir hikayesi var ve insanlar bu tarz başarılı ve hikayesi olan insanları desteklemek istiyor, devleti değil. İnsanlar hala hayallerle yaşıyor hiçbir şey bir anda olmaz. Her şey birikerek oluşur. İlim yerine diyanete yatırım yapıldıkça Allah kurartırır bu ülkeyi sonra amerikan aşısı diye ağlarsınız.
 
Ülkede bir özel şirket ile araba üretilmesi gerekinken bunu devlet biz üretiyoruz diyor. SpaceX Amerikan devletinin projesi olduğu söylense hiç bağış alamazdı nasadan görüldüğü üzere. Türkiye'ninde bir şirkete gizli destek verip yapması gerekirdi. TOGG Türkiye'nin direk devletin arabası olduğu yabancı piyasada alıcı bulmaycak. Oy için bir araba projeside yalan olacak. İnsalar neden NASA yerine SpaceX destekliyor çünkü Elon Musk'ın bir hikayesi var ve insanlar bu tarz başarılı ve hikayesi olan insanları desteklemek istiyor, devleti değil. İnsanlar hala hayallerle yaşıyor hiçbir şey bir anda olmaz. Her şey birikerek oluşur. İlim yerine diyanete yatırım yapıldıkça Allah kurartırır bu ülkeyi sonra Amerikan aşısı diye ağlarsınız.

Abi sadece kendi ulkemizde satılsa yeter ülkede çok araba alamayan insan bar.
 
Bence şu ankinden daha iyi bir durumda olacağız. Hükümet zaten ilk seçimde değişecek. Yeni gelecek iktidarın güzel bir başlangıç yapacağına güvenmek istiyorum. Tahminde bulunacak arkadaşlar şu anki hükümete göre değil de hükümetin değişeceğini göze alarak tahminde bulunursa güzel şeyler çıkar bence ortaya.
 
15 yıl sonrasını tahmin etmek zor. Ülke gelişecek mi yoksa gerilecek mi? Bu sorunun cevabını vermek gerekiyor, bu soruya cevap verebilmek için. Eğer gelişirse dolar düşer, gerilerse yükselir.
 
Ülke her geçen gün daha da batıyor ekonomik açıdan, buna göre bir tahminde bulunmam gerekirse; lira tedavülden kalkar, yeni bir para birimine geçilir.

Not: Kesin konuşmuyorum, sadece bir tahmin.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı