150 bin sıralama için ortalama olarak günlük kaç saat çalışma gerekir?

Emir Yahya

Centipat
Merhaba, ben 10. sınıf öğrencisiyim. Hayalim Selçuk Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü. 10. sınıfın yazında TYT çalışmaya başlamayı düşünüyorum ama şu an 10. sınıfta girdiğim deneme sınavlarım bir hayli kötü. Dediğim gibi 150-160 bin sıralama için günlük kaç saat çalışma gerekir?

Daha 10. sinifsan niye Selçuk universitesi? Sen calisabildigin kadar calis daha iyi universitenin zarari yok neticede.

Denemelerim çok kötü bir de bir tane çocuk sen bu soruları yapamıyorsan kendini camdan aşağı at bu sıralamayı yapamazsın falan dedi ve sayılar konusuna geçtik trigonometriyi vs çok iyi anladım ama sayılar konusunu anlamakta güçlük çekiyorum.

Denemelerim çok kötü bir de bir tane çocuk sen bu soruları yapamıyorsan kendini camdan aşağı at bu sıralamayı yapamazsın falan dedi ve sayılar konusuna geçtik trigonometriyi vs çok iyi anladım ama sayılar konusunu anlamakta güçlük çekiyorum.

150 bin siralama bir sey degil ki sifirdan 1 yilda cok calisarak bile yaparsin. Senin onunde nereden baksan 2.5-3 yil var duzenli bir calismayla derece bile yapabilirsin.

Ailen Konya'daysa ve bu yüzden istiyorsan bir şey diyemem ama arkadaş haklı kendini hedef olarak sınırlandırmanın anlamı yok. 10. sınıftan bir şey belli olmaz YKS asıl olarak 12. sınıfta halledilir temelleri de 11de atılır. Egolarını tatmin etmek için sana böyle şeyler söyleyenler olacaktır yapman gereken kafaya takmamak. Şu anlık günlük bir çalışma saati belirlemek doğru değil bence haddinden fazla çalışırsan bıkarsın. İşlenen konuları anlamaya ve TYT konularını yavaştan oturtmaya çalış. Seneye de zamanında tekrarlarını yapıp 12. sınıfta pekiştirerek çok da iyi sıralamalar yaparsın. Başarılar.

Teşekkür ederim ama şu an sanki aşırı imkansız ulaşılamaz bir sıralamaymış gibi geliyor nedense :(

Kimin ne dedigine pek kulak asma, baskalarinin ne dedigi cok onemli degil. Sen duzenli bir sekilde calis bu kadar surede cok rahat ilk 50 bin yaparsin. Onunde cok zaman var once temelini saglam oturt, tekrarlarini vs. aksatma deneme cozmene gerek yok onlarla isin yok. Konulari iyi anla, temelini oturt halledersin. Okul sinavlarindan yuksek almaya ve dersleri anlamaya odaklan simdilik.

Ailen Konya'daysa ve bu yüzden istiyorsan bir şey diyemem ama arkadaş haklı kendini hedef olarak sınırlandırmanın anlamı yok. 10. sınıftan bir şey belli olmaz YKS asıl olarak 12. sınıfta halledilir temelleri de 11'de atılır. Egolarını tatmin etmek için sana böyle şeyler söyleyenler olacaktır yapman gereken kafaya takmamak. Şu anlık günlük bir çalışma saati belirlemek doğru değil bence haddinden fazla çalışırsan bıkarsın. İşlenen konuları anlamaya ve TYT konularını yavaştan oturtmaya çalış. Seneye de zamanında tekrarlarını yapıp 12. sınıfta pekiştirerek çok da iyi sıralamalar yaparsın. Başarılar.

Bir de ortaokulda ben hep yatardım sonra liseye geçtim fena çalışmaya başladım ortaokulda yattığım içinde temelim yok ve sayısal seçeceğim yazın da temelimi tamamen sağlamlaştırmayı düşünüyorum olur mu?

Kimin ne dedigine pek kulak asma, baskalarinin ne dedigi cok onemli degil. Sen duzenli bir sekilde calis bu kadar sürede cok rahat ilk 50 bin yaparsin. Onunde cok zaman var once temelini saglam oturt, tekrarlarini vs. aksatma deneme cozmene gerek yok onlarla isin yok. Konulari iyi anla, temelini oturt halledersin. Okul sinavlarindan yuksek almaya ve dersleri anlamaya odaklan simdi.

Ortalamam şu an 78 ikinci sınavlar da yaklaştı bunu 85 üstü yapmaya çalışacağım çalışma videoları atılır atılmaz bir de kendim deneme çözmüyorum okul yapıyor.

Bir de ortaokulda ben hep yatardım sonra liseye geçtim fena çalışmaya başladım ortaokulda yattığım içinde temelim yok ve sayısal seçeceğim yazın da temelimi tamamen sağlamlaştırmayı düşünüyorum olur mu?
Bu dediğini 11. sınıf yazında deseydin bile olurdu fakat sadece tempodan dolayı zorlanırdın. Şimdi ise 10. sınıfın başındasın yani iyi bir çalışmayla çok rahat ilk 50-100bine girebilirsin. Önceliğin temelini sağlamlaştırmak olsun, soruların ilk aşamalarında ve basit işlemlerde zaman kaybetme, konular zaten yeni yeni işleniyor zamanı gelince onları da halledersin.

Bu dediğini 11. sınıf yazında deseydin bile olurdu fakat sadece tempodan dolayı zorlanırdın. Şimdi ise 10. sınıfın başındasın yani iyi bir çalışmayla çok rahat ilk 50-100bine girebilirsin. Önceliğin temelini sağlamlaştırmak olsun, soruların ilk aşamalarında ve basit işlemlerde zaman kaybetme, konular zaten yeni yeni işleniyor zamanı gelince onları da halledersin.

Çok teşekkür ederim bu bana büyük motivasyon oldu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı