1500₺ kasa ve PSU önerisi

Yer
Konya
Daha fazla  
Selamlar arkadaşlar en az 1 yıldır sistem toplamayı düşünüyorum. 2019'daki fiyatlarla şu anki fiyatlar arasında uçurumlar var. O zamanlarda 4500TL krtiterimdeki sistemin şu anda yanından geçemiyorum. Şu an belirlediğim bazı parçalar var, PSU ve kasada kararsız kaldım. Eskiden olsa çok önemsemez ucuz ne olursa almayı düşünürdüm ama araştırdıkça daha önemli olduğunun farkına vardım. Sonuçtan dandik kasa ile kötü hava akışı yüzünden ve dandik PSU ile elektrik akımı yüzünden toplayacağım milyarlık sistemi yakmak istemiyorum.
1- Sizce ileri ki zamanlarda en azından 2019'da olan fiyatlara yakın değerlere düşer mi?
2- Belirlediğim bazı parçalar var sizce uyumluluğu nedir? Alternatif olarak başka önerileriniz var mı her türlü öneriye açığım.
3- PSU ve kasa öneriniz nedir? Maksimum 1500TL ayırabilirim. Sistemi topladıktan çok sonraki zamanlarda kule tipi soğutucu alabilirim ona göre kasa tavsiyesinde bulunabilirsiniz. Fiyat az gelecek olursa normal kasa da olabilir, hava akışı güzel olsun da.

Anakart: MSI B450M PRO VDH Plus - 755TL.
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600 - 1308TL.
RAM: Apacer panther 8 GB DDR4 3000MHz - 508 TL.
Ekran kartı: Gigabyte GeForce GTX 1660 Super OC - 2000TL.

Toplamda küsüratlı 6000TL'ye geliyor.

Özellikler ekran kartı çok pahalı daha ucuz bir alternatifi var mıdır? En az 5 yıllık PC toplamayı planlıyorum. HDD elimde mevcut, SSD'ye şimdilik gerek yok. Atladığım parça varsa belirtirsiniz.

Böylesi daha iyi:

Hocam 6K'ya yakın bişey toplayacaksanız şu hazır sistemi öneririm.
Ekran kartını isteğe göre değiştirebilir aynı şekilde işlemciyide 3600 yapabilirsin. RAM'ı da düşürürsün mis gibi sistem olur.

Ustam önerdiğin kasanın üzerinde fan yok, soğutma için yeterli değil.

Bu güç kaynağını kullandınız mı uzun ömürlü müdür?
RAM 508 TL çok pahalı olmuş. 350 liraya şunu alabilirsin.
2 adet 8gb rami toplamda 508TL'ye satın aldım ustam.

Hocam 6K'ya yakın bişey toplayacaksanız şu hazır sistemi öneririm.
Ekran kartını isteğe göre değiştirebilir aynı şekilde işlemciyide 3600 yapabilirsin. RAM'ı da düşürürsün mis gibi sistem olur.
Sistem konusunda ince eleyip sık dokumayı tercih ediyorum. Hazır sistemlerde ne verirlerse onu yemek zorunda bırakıyorlar o yüzden pek sıcak bakmıyorum. Ekran kartına falan bakıyorum da hiç güven vermiyor. Sistem seçerken nokta atışı yapmam lazım başka şansım yok. Ve uzun ömürlü olmalı.
Soğutma için yeterli olmadığını kendi bakış açınıza göre mi söylediniz? Her yerde incelemesi var gayet iyi soğutma mekanizmasına sahip.
Evet. Bu kasanın incelemelerine bakmadım, üstte egzoz fanı yok ve bunu iyi değil diye biliyorum. Önyargılıda yaklaşmış olabilirim fakat uzun süredir araştırdığımdan bir çok kişinin önerisi üstte de egzoz fanı olmasıydı. Kişisel olarak sormadım, benim gibi daha önceden konu açmış kişilerin yorumlarına baktım.
Soğutma için yeterli olmadığını kendi bakış açınıza göre mi söylediniz? Her yerde incelemesi var gayet iyi soğutma mekanizmasına sahip.
Durumu düzelteyim ben bu yorumu verdiğin linke göre yapmıştım orda da "temsili resimdir.üstte fan yoktur" türünde açıklama yapılmış. Ben bunu üstünde egzoz fan için boşluk bırakılmamıştır yani üstü tamamen kapalı diye algıladım. Çok özür dilerim yanlış anlamışım.

Son düzenleme:
Sistem konusunda ince eleyip sık dokumayı tercih ediyorum. Hazır sistemlerde ne verirlerse onu yemek zorunda bırakıyorlar o yüzden pek sıcak bakmıyorum. Ekran kartına falan bakıyorum da hiç güven vermiyor. Sistem seçerken nokta atışı yapmam lazım başka şansım yok. Ve uzun ömürlü olmalı.

Evet. Bu kasanın incelemelerine bakmadım, üstte egzoz fanı yok ve bunu iyi değil diye biliyorum. Önyargılıda yaklaşmış olabilirim fakat uzun süredir araştırdığımdan bir çok kişinin önerisi üstte de egzoz fanı olmasıydı. Kişisel olarak sormadım, benim gibi daha önceden konu açmış kişilerin yorumlarına baktım.

Durumu düzelteyim ben bu yorumu verdiğin linke göre yapmıştım orda da "temsili resimdir.üstte fan yoktur" türünde açıklama yapılmış. Ben bunu üstünde egzoz fan için boşluk bırakılmamıştır yani üstü tamamen kapalı diye algıladım. Çok özür dilerim yanlış anlamışım.
RAM aldığınızı bilmiyordum tek adet RAM'ı 500 TL'ye bulduğunuzu sandım RAM önerisi yaptım. Kusura bakmayın. Biraz araştırayım belki ucuza 1660 S bulabilirim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı