1500 sıralama ile bilgisayar mühendisliği önerisi

Teşekkürler hocam tekrardan. Attığınız linkleri de inceledim YTÜ'nün avantajlarında İTÜ'ye yatay geçiş avantajının olması :) şu an aklımda bir soru var hocam o da koç'un akademik kadrosu ve onlara ulaşıbilirlik ve onlar sayesinde yurt dışı yüksek lisans avantajı (ki ben düşünmüyorum) dışında ne artısı var ben çok anlayamadım. Koç'un neden daha iyi olduğunu açabilir misin hocam rica etsem? Mesela ben bakıyorum kampüs konusunda YTÜ önde bence, Erasmus konusunda YTÜ önde, eğitim konusunda geride, ortam konusunda YTÜ önde, hayat pahalılığı YTÜ önde, network konusunda daha zenginler olduğu için koç önde diyebiliriz, spor imkanlarında YTÜ'de çoğu şey var ama mesela koçta eskrim takımı var YTÜ'de yok. Büyük ihtimal koç'un mezunları daha iyi yerdedir
Ytü ve Koç arasında yaptığın kıyaslama bence de doğru ve dediğin şekilde. Bence Koç'un sadece eğitim ve networkte önde olması bile onu bir tık daha önde yapıyor. Koç'ta eli kolu epey uzun insanlarla karşılaşma olasılığın çok daha yüksek ve akademisyenlerinden de çok iyi faydalanılır. Fakat sırf bilgisayar mühendisliği ile çap yapmak için koç kimya gitmek yerine bana YTÜ daha mantıklı geliyor. Sonuç olarak Ytü bilgisayar da boş değil gayet kaliteli. Tabii karar senin ve benim dediğim "bana göre şu mantıklı" fikri kesinlikle senin kararını etkilemesin.
YTÜ'de de mezunlar birbirine sahip çıkıyor mu bilmiyorum.
YTÜ'de mezunların birbirine sağlam destek çıktığını duydum zaten köklü bir okul olması nedeniyle ytü mühendisliklerinin de belli bir ekolü var.
YTÜ'lülerde hep bir İTÜ özentiliği var imkanlarıyla övünmek yerine İTÜ daha iyi diye içlerinde bir burukluk var diye gördüm oysa YTÜ'nün imkanları kağıt üstünde hocalar hariç (Erasmus, kampüs, spor olanakları, yurtlar, yemekler, rektör) yine İTÜ'den iyi gözüktü (burs ve öğrenci kalitesi İTÜ daha iyi) ama işte öğrenci "mindset"leri (düşünce yapıları) farklı biri gururlu biri buruk.
Bu yeni gelenler için anlamsız gururun ve burukluğun sebebini ben de bilmiyorum. İtü'de düşük bir puanla x bölümüne yeni gelen birisi bile anlamsız bir gururla geziyor. Fakat Ytü'nün gayet kaliteli olan bilgisayar mühendisliği, endüstri mühendisliği vs gibi bölümlerine gidenler anlamsız bir burukluk taşıyor. Ben itü uçak mühendisliğindeyim aynı zamanda endüstri mühendisliği ile çap yapıyorum.(çapı bırakmayı düşünüyorum mental olarak yorucu geliyor) hiç itü'lü olmanın anlamsız gururunu yaşamadım, ytü'lü olmanın anlamsız burukluğuna da anlam veremedim.

Son düzenleme:
Neye karar verdiniz?

Veremedim hala düşünüyorum 😅. Ama koç'tan YTÜ'ye yatay geçiş yapabilirim. Koç'un ortamını beğenmeme ve mutlu olmama senaryomda YTÜ'ye merkezi yatay geçiş yapabileceğim için mantıklı gözüktü. YTÜ'de ise bir arkadaşımın kuzeni okuyormuş bilgisayarda daha yeni hazırlığı bitirmiş. Onunla konuştum kulüpler olsun spor imkanları olsun Erasmus olsun ortam, kampüs olsun tam benlik gözüktü, koç'ta ise ortam benlik değil ve ekstra kimya dersleri almam gerek ama iş bulma imkanı, hocalar ve okul ismi daha önde gözüktü.

geçmiş olsun

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-08-08 185144.png
    Ekran görüntüsü 2023-08-08 185144.png
    87,4 KB · Görüntüleme: 181
Üstadım bilgisayar çap yapma niyetiyle bu bölümü seçtiğinizi görüyorum. Zahmet olmazsa bilgisayar ile çap yapma olayının yaygınlığı ve mevcut durumunuz hakkında biraz bilgilendirebilir misiniz?

Büyük ihtimal YTÜ'ye yatay geçiş yapcağım bilgisayar mühendisliğine. Çap yapılması yaygın bir olay kimya bölümündekiler genellikle biyolojiyle yapıyor, Bilgisayar'la yapan çok az ama yapılabiliyor. 3.00/4.00 ortalama gerekiyor artık. Geçiş yapma nedenim ise 1. sene bile kimya kötü geldi (sevemedim ve labaratuar ders yükü ağır) ve diğer seneler dersler daha ağır olacak ve üniversiteye çok ısınamadım. Sorun varsa yazabilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı