1500 TL 144Hz 1 MS Monitör Önerisi

Juventa

Hectopat

Kafamda bunlar var önerilere açığım.

VA paneller TN paneller gibi 1 ms veriyor mu yoksa o 1ms yazılımla mı veriliyor ?
2401 TN panel renkleri nasıl görüntü olarak sıkıntı yaşar mıyım ?

ya da bunun için indirim bekliyebilirim.

RTX 2060 ekran kartı.

Son düzenleyen: Moderatör:
9600k, RTX 2060, ViewSonic XG 2401 kullanıyorum. Gsync monitörde freesync sorunsuz kullanıyorum.
Bu monitörde Freesync açıkken de 1 ms kullanılıyor ( VX2458'de bu en az 3 ms oluyor freesync açıkken)
Düşük giriş gecikmesi mevcut.
Yansımasız ekranı ile düşük parlaklıkta gözü yormadan kullanıyorum.
Titreşimsiz ekran özellikli.
LFC teknolojili (Bu Gsync monitörlerde şart ama freesync monitörlerde nadiren vardır)
LFC ile freesync veya gsync açıkken fps gsync veya Freesync çalışma aralığının altına düşerse o kareyi iki defa veriyor. Örneğin 35 kare oluyor 70 kare.
Yüksekliği ayarlanabilir stand ile monitörü kafa hizana yükseltip başını ne eğiyorsun ne de aşırı yukarı bakıyorsun, kafa ve boyun dik duruyor ve bu uzun oyun sürelerinde çok faydalı oluyor boyun ağrılarına.

TN paneller de VA panellerde aslında 1ms değil, o 1ms GtG. Bir pikselin grinin bir tonundan başka bir tonuna geçişinde geçerlidir. Günlük kullanımda, oyunlarda vs renk geçişleri griden griye olmadığı için 1ms olmuyor. Renk geçişi ne kadar büyük ise tepki süresi o kadar uzuyor, benzer renkler arası geçişler daha hızlı oluyor, tamamen farklı renkler arası ( kırmızı-mavi ) bu süre uzuyor. TN'lerde %100 renk geçişi 4-5ms sürerken VA'larda 10ms civarı oluyor. Tabi TN alırken tepki süresinden kazanıyorsunuz ama renk, görüş açısı ve kontrast gibi şeylerden de vazgeçiyorsunuz.

Viewsonic XG2401'in renkleri diğer TN'lere göre daha iyi fakat her TN gibi kontrast ve görüş açısında çuvallıyor. Yine de ben TN 1080p144 model bir monitör alacak olsam, XG2401/2402 ilk tercihlerim arasında olurdu.

Karar yine sizin, VA modeller yüksek kontrast sayesinde çok daha iyi siyahlar sunuyor, daha canlı renklere sahipler ve görüş açıları daha yüksek. Öte yandan TN ise daha hızlı bir panel.

AOC C24G1 güzel bir model, çoğu VA'nın aksine ghosting problemleri yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…