1500 TL 144Hz TN pivot monitör vs 144Hz IPS Sabit monitör

funsavber

Picopat
açtığım 5. monitör hakkında konu sanırım. Tamam IPS güzel hoş da bütçem sınırlı Benim bütçeme en uygun ASUS 144Hz var. O da düz monitör gibi Gaming havası yok. Gaming havası var diye de TN panel alınır mı hiç bilemedim. İnşallah bu konu sonunda karar veririz not: 1300-1500 arası.

Pivot da olsa uçsa kaçsa da TN monitör almamanızı öneririm. Ben TN'den IPS'ye geçtim, arada dağlar kadar fark var.

Biraz görselliğe bakan biri olduğum için seçim yaparken zorlanıyorum. Monitörler şık ama TN paneller.

Biraz görselliğe bakan biri olduğum için seçim yaparken zorlanıyorum. Monitörler şık ama TN paneller.

Aynı durumdaydım, şıklığına da önem veririm. 900₺ civarına VZ239Q aldım ben, gayet beklentimi karşılıyor. Bazen titreme ve bulanıklık oluyor, almışken iyisini almanı öneririm. Şık olsa da olmasa da kesinlikle IPS almanı tavsiye ediyorum.

TN panel almaj için sebepler;
1- CS:GO vb. oyunlarda üst düzey oyuncu olmak.(sprm, g.elite, faceit 9-10 lvl)
2- -başka yok-

Size şunu söyleyeyim. AOC 24G2U kullanan birisiyim. 23,8" IPS panel 144Hz 1ms mprt 4ms GtG ve pivot özelliği de dahil oldukça işlevsel bir ayağı var. CS:GO'da LEM seviyesindeyim. Ayrıca film ve dizi izlerken hatta TV yayınlarını izlerken ve hikayeli oyunlarda büyük haz duyuyorum. IPS'in nasıl bir şey olduğunu yaşayıp görmek lazım. Salondaki smart tv manasını yitirdi. Telefon kullanımım azaldı. Öyle bir şey. Sırf (dışı) güzel gözüküyor diye TN panel alırsanız kaybınız fazla olacak. Dış görüntüye bu kadar takıntılı iseniz para biriktirip 250-300 lira ek bütçe açın. Veyahut isterseniz belirlediğiniz modeli alın.

Son düzenleme:
Panellerin hız mevzuları artık masal olmak üzere. Çok hızlı VA ve IPS paneller var. Yeni tanıtılan 360 Hz ASUS modeli bile IPS panel. Monitörün gecikme değerleri iyi olduktan sonra bence IPS panel tercih edilmeli. Kendim de 27GL850 Nano-IPS model LG kullanıyorum, bundan önce VA ve TN panel kullandım. Aralarında bence en kötüsü VA paneldi. VA panelde anlam veremediğim bir ekran içi çizgi mevzusu var. Mavi ve turuncu renklerde yatay beyaz çizgi varmış gibi görünüyor, sanırım piksel yapısından kaynaklı. Gördüklerim arasında da Ghosting sorunu en fazla VA paneldeydi (Son 2 sene için konuşuyorum).

Aga monitörü sadece fps oyun için mi alıcaksın?, gaming havası olsa nolur olmasa nolur evinde bç tek sen kullanıcan zaten, yok başka şeyler için de kullanıcam dersen Asus o fiyat bandında en iyisi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…