1500 TL i7 4790 Sistemi Yükseltme

QuantumLord

Hectopat
Yer
İstanbul/Avcılar
Daha fazla  
Herkese merhaba! Mayıs ayında Casper marka bir hazır kasa aldım. (Ekonomik sebeplerden dolayı aynı değerde toplama bir bilgisayar yapamadım). İşlemcisi i7 4790 olmasına rağmen ekran kartı GT 730 (DDR3) olduğundan dolayı birçok oyunu ya orta-yüksek ayarda 20-30 FPS ile ya da düşük ayarlarda maksimum 50-60 FPS ile oynayabiliyorum. Tahmin edebileceğiniz gibi bu durum sinirimi oldukça bozuyor. Biraz para biriktirip bir yükseltme yapmaya karar verdim. Önce şu anki sistemimi, sonra da kafamdaki planı yazacağım. Eğer planda bir sıkıntı varsa lütfen düzeltiniz.
Şu anki sistem:
  • i7 4790 (3.6 GHz) işlemci
  • "Casper" marka H81 micro-ATX anakart
  • GALAXY GT 730 DDR3 2GB 128 Bit ekran kartı
  • "Casper" marka 250 W güç kaynağı
  • "Casper" marka multimedya kalvye ve standart optik mouse (USB)
  • 8+4 (12) GB DDR3 CL11 1600 MHz RAM (Samsung)
  • LG 1080p 21.5" monitör
  • WD 1TB HDD (WD10EZEX)
  • "Casper" marka mATX Mid-Tower kasa
Planladığım güncelleme:
  • MSI R7 370 GAMING 2G GDDR5 256 Bit 2GB ekran kartı
  • GIGABYTE Z97M-D3H veya GIGABYTE H97M-D3H anakart
  • CORSAIR VS550 80 Plus güç kaynağı
  • 80 mm ekstra kasa fanı (ön taraftan kasa içine hava pasif olarak yani fansız giriyor) [Zorunlu Değil]
  • Logitech G105 Gaming klavye + Logitech G300s Gaming mouse

Anakartta H97'ye yönelin. Kasanın önüne fan alma imkanınız varsa alın. Sıcaklıkları bayağı etkiliyor.
Edit: Fan konusunda bu videoya göz at.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Öneriniz için teşekkür ederim. Ayrıca video da oldukça bilgilendirici olmuş (Linus farkı ) .
Eki Görüntüle 129461 Bu bileşenleri alırsan daha iyi oyun performansı elde edersin.

Öneriniz için teşekkürler. Ayrıca bir sorum olacak, attığınız ekran görüntüsü hangi siteden? Yazabilir misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…