1500 TL işlemci ve anakart tavsiyesi

197823

Kilopat
Arkadaşlar merhaba, yavaştan indirimde gördüğüm ürünleri alarak bilgisayar toplamaya başladım şu an elimde monitör, SSD ve RAM mevcut. Ben sizlerden işlemci ve anakart tavsiyesi istiyorum. Kullanım amacım oyun oynarken kayıt almak ve daha sonra bunları Camtasia Studio vb. gibi programlar ile desteklemek. Bu yüzden sizce AMD bir işlemci mi yoksa Intel işlemci mi almalıyım? Görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Bunları alırken de zaten İncehesap Gaming gecesi veya diğer sitelerde indirim bekleyeceğim. Hepsini bir günde almak gibi bir acelem yok mümkün olduğunca iyi indirim bekleyeceğim. Sadece bir nevi karar verme açısından sizlere danışmak istedim.
( Ekran kartım GTX 1660 veya 1660 Ti olacak ona bütçeme göre karar vereceğim )

Ban yediğim için cevap veremedim elimde 3000 MHz değerinde bellek mevcut
Anakart sizce yeterli midir acaba görünüş olarak güzel fakat içerik olarak nasıldır ?
Pardon ya telefondan yanlış bir şey yaptım galiba kusura bakmayın :/

Son düzenleme:
Ben Ryzen 5 2600 tercih ederdim. Nedenleri;
  1. Kullanmayı düşündüğünüz ekran kartlarından GTX 1660 1080P'de AAA oyunlarda ultra ayarlarda ortalama 80FPS'yi hedefleyen bir kart. GTX 1660 Ti ise ortalama 90FPS. Buniki işlemcide saniyede 80 ve 90FPS işleyebilecek güçte. Oyun performansı olarak AAA oyunlarda aman bir fark hissedeceğinizi düşünmüyorum.
  2. Render almak istiyorsunuz ve Ryzen 5 2600 daha iyi.
  3. B450'nin, B365'ten daha iyi olduğunu düşünüyorum. Çünkü B365'e i5 9600K taksan hakkını veremiyeceksin hız aşırtma yapamadığın için. B450'nin ürün skalasının daha iyi olduğunu düşünüyorum.
i5 9400F'in bu sistemde tek avantajı CS: GO ve LOL gibi oyunlarda rakibine göre daha iyi durumda olması diyebilirim.

Peki bir şey sormak istiyorum bunun için konu açmayı düşünüyordum da sizi görmüşken sormak istedim. B450 bir anakart alsam R5 2600 için bir yerde okumuştum 2020 sonunda AMD soket değiştirecek diye o zaman bu anakart ile yükseltme yapabilir miyim ? soket yapıları uyar mı bana uymaz gibi geldi de pek anlamıyorum bu konuları sormak istedim konuya cevap verdiğiniz için de teşekkür ederim yeterli cevap alamadığım için forumda dolanıyordum
Not: sorumun nedeni anakartın bütçesine ona göre belirleyip kalana 8 GB RAM eklemek eğer ki B450 ileriye dönük ise kaliteli bir anakart almak isterim yoksa orta seviye bir anakart ile r5 2600 alıp üstüne Ram eklerim.

Son düzenleme:
Açıkcası ben AM4 soketin destekleyeceği son işlemci grubunun Ryzen 3000 serisi olduğunu düşünüyorum. 2020'ye kadar dedikleri için belli değil. Bu konuda net bir cevap veremem.

Açıkcası ben AM4 soketin destekleyeceği son işlemci grubunun Ryzen 3000 serisi olduğunu düşünüyorum. 2020'ye kadar dedikleri için belli değil. Bu konuda net bir cevap veremem.
Tamamdır çok teşekkür ederim yanıtlarınız için.

Amacınız oyun ağırlıklı ise i5-9400F almalısınız. Unutmadan i5 9400F in stok soğutucusunun yeterli olup olmadığını sormuşsunuz. Ben kendi sismimde stok soğutcu ile kullanıyorum boşta 32 derece oyunlarda 63 dereceyi görüyorum. Ryzen 5 2600 ise çok çekirdek te başarılı olduğundan Camtasio Studio gibi programlar da bi tık daha başarılı. Ayrıca her program çoklu çekirdek batanlı değildir, mesela Premiere Pro gibi programlar tekli çekirdek tabalı olduğundan Intel işlemciler de daha başarılıdır. Hangi tarafınız ağır basıyor ise onu tercih edin.

Geri dönüşünüz için teşekkür ederim bir şey daha sormak istiyorum, ETS 2 , Rocket League ve CS:Go oyunlarında Nvdia Shadowplay ile video çekmek istiyorum i5-9400f CPU kullanımının fazla olduğunu biliyorum bu oyunlar için bir sorun teşkil eder mi sizce ? Ve son olarak kaç watt psu kullanıyorsunuz ? Zahmet veriyorum ama kusura bakmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…