1500 TL Ölü Piksel Olmama Garantisi Veren Monitör Önerisi

Tecrübemi paylaşayım.
Vatan Bilgisayardan monitör alacaktım, AOC ve MSI arasında kalmıştım.
AOC alırsam açıp kontrol edileceğini ölü pixel çıkarsa anında değişim yapacaklarını,
MSI da böyle bir imkanın olmadığını ölü pixel çıkarsa servise gideceğini söylediler.
Ben de AOC aldım. 🙂
 
Bu belgenin en altındaki tabloda yazanlar zaten kanunlarda da var diye biliyorum. Tembel piksel = 5, ölü piksel = 3 adeti geçerse ürün kusurlu kabul edilir gibi ibareler var (hatta kanun monitörlerin ötesinde, bu kuralları tüm ekranlara taşıyor; TV, Telefon vb).

Hatta yanlışım yoksa 2 sene önce kusur yeri ile ilgili bir tanımlama da geldi. Kusurlu pikseller köşelere yakınsa daha fazla sayıda olmaları gerekiyor, merkeze yakınsa da daha az sayıda olsalar bile değişim yapılıyor.

Sözün özü: kusurlu piksel hatası her modelde olabilecek bir şey ve tamamen şans meselesi. Ürünün fiyatı ve kalitesi bu konuda bir etki göstermiyor ne yazık ki. Teknolojinin sınırları ile alakalı bir şey.

Tablonun en altında yazanlar diğer seriler için. Bunu zaten biliyorum. VP serileri için sıfır hata veriliyor. Tablonun bir satır üzerinde yazıyor. Aradığım bu garantiyi veren başka marka var mı o.
Her yazılana inanmayın.
Yazdıkları şeyleri yapmak gibi bir zorunlulukları var. Bu firmalar bakkal esnafı değil. Avrupa sitesinde de aynı bilgiler var kolaysa yapsınlar sosyal medya diye bir şey var, kolayca yurtdışıyla iletişime geçilebiliniyor (yaşadım HP ile ilgilenmediler bile twitter ile HP support ile görüşüp belgeleri attım. Tabii iyi bir İngilizce gerekli.) hatta ve hatta tüketici kanunu ve hakem heyeti var verdikleri garantiyi uygulamazlarsa her türlü para alınır. Yazılan garantiye inanmayıp neye inanacağız?
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı